INTERVIU Liliana Ștefan, totul despre noua profesie și viața cu 3 băieți: “Mă străduiesc să fiu o mamă răbdătoare"

Ultima actualizare:

    Liliana Ștefan s-a reinventat pe timp de pandemiefoto: arhivă personală
Liliana Ștefan s-a reinventat pe timp de pandemiefoto: arhivă personală

Pandemia a inspirat-o! Liliana Ștefan este terapeut cu acte în regulă, vindecă minți și suflete, dar excelează, ca întotdeauna, și în rolul de mamă de băieți. “Mă străduiesc să fiu o mamă răbdătoare, atentă la nevoile fiecăruia în parte”, ne-a spus, într-un interviu exclusiv, mama băieților lui Dan Bittman. Iată cum s-a reinventat pe timp de pandemie!

Liliana Ștefan, mama copiilor lui Dan Bittman, femeia care i-a stat alături cel mai mult artistului de la Holograf, și-a urmat pasiunea și, în timpul pandemiei, s-a ocupat mai mult de acest lucru. Prezență discretă în viața publică, Liliana Ștefan (52 ani) și-a îndeplinit  un vis mai vechi. A urmat cursurile Facultății de Psihologie, a obținut diplomele de terapeut în terapii complementare Re-balance și și-a deschis propriul cabinet în care, prin conceptul ei terapeutic, propune soluții naturale, holistice și eficiente pentru combaterea și tratarea multor dezechilibre, atât fizice, cât și psiho-emoționale. Liliana Ștefan a povestit, exclusiv pentru Click!, despre job-ul său de terapeut, dar și cât de mândră este de cei trei băieți ai săi, care îi umplu sufletul de bucurie și cu care se înțelege perfect! În plus, se declară fericită și își ține în continuare viața personală departe de ochii curioșilor.

  • Click! Cum vă place să vă descrieți viața dvs până la vârsta de 50 de ani?

Liliana Ștefan: Îmi pot descrie viața de până acum, la 52 de ani, ca pe o călătorie experiențială, de auto-cunoaștere.

  • Care a fost cel mai fericit moment trăit până acum?       

Cele mai fericite momente au fost când mi-am simțit copiii pentru prima oară, la fiecare sarcină. Și mă refer aici la acele momente când bebelușii dau primele semne prin mișcare, iar mamele lor le percep ca pe niște fluturi în abdomen.

  • Cum sunteți ca mamă de 3 băieți? Dintre Alex, Patrick și Mark, cine v-a dat cele mai mari sau multe bătăi de cap?

Mă străduiesc să fiu o mamă răbdătoare, atentă la nevoile fiecăruia în parte. Ei au personalități diferite, însă au un stil comun, ceea ce îmi face munca mai ușoară. Nu mi-au dat bătăi de cap, deloc.

  • De care dintre cei 3 băieți sunteți cea mai apropiată?

Mi s-a pus de multe ori această întrebare și răspunsul nu s-a schimbat: sunt la fel de apropiată de fiecare în parte. Sunt persoane care spun că așa ceva nu se poate, dar eu pot să le contrazic. Nu numai că se poate, dar este și foarte frumos să te apleci cu răbdare și dedicație asupra fiecărui copil pe care îl ai, pentru că merită; e un timp superb care ți se dă ca un dar divin.

  • Ce vă doriți pentru ei?

Îmi doresc ce cred că își dorește orice părinte: să fie sănătoși și să reuşească să facă în viață lucrurile care îi împlinesc ca oameni.

  • Veți fi soacră cu trei nurori! Cum vă pregătiți pentru acest moment?

Mă pregătesc cu atenție. Haha. Observ în jurul meu ce e bine, ce nu e bine, să facă o soacră, îmi iau notițe și sper să fiu ok.

  • Alex și Mark fac și ei muzică. Patrick știu că e pasionat de fotbal. Mai au și alte pasiuni? Ce au mai moștenit de la dvs, dar și de la tatăl lor, Dan Bittman?

Alex și-a urmat de mic chemarea către zona de producție muzicală în care a devenit chiar expert, tocmai ce a fost cooptat în echipa lui Marius Moga. Marc studiază chitara cu mare plăcere, datorită unui profesor de excepție cu care lucrează deja de câțiva ani, iar Patrick s-a reorientat, tocmai ce a fost admis la Universitatea din Amsterdam la Business.

  • Ați avut curajul și puterea să vă reinventați cumva pe timp de pandemie și v-ați urmat o pasiune mai veche? V-ați depășit limitele acum?

Am folosit perioada în care am fost nevoiți să stăm în carantină prelungită, pentru a mă perfecționa într-un domeniu pe care nu l-am comunicat până acum. Și cum baza este studiul, asta am făcut. Pentru că am avut acest timp la dispoziție, mi-am permis să merg în profunzimea cunoștințelor necesare: anatomie, fiziologie, elemente din zona energetică, a decodajului psiho-emoțional etc. Este o zonă în care, pur și simplu, trebuie doar să privești ființa umană în totalitatea ei, pentru că nu avem cum să separăm natura surselor din care suntem creați. Avem atât corp fizic, dar și un corp emoțional, și energetic. Și asta nu spun doar terapeuții new age, ci o spun, mai nou, chiar și oamenii de știință.

  • Ați făcut mai multe schimbări în ultima perioadă în viața dvs: v-ați înscris la Facultatea de Psihologie, ați obținut diplomele de terapeut în terapii complementare Re-balance. V-ați deschis și un cabinet sau o clinică în acest sens?

La Psihologie m-am înscris tot pentru a avea cunoştinţele necesare pentru ceea ce am spus mai sus. Da, am un cabinet în care îmi pun la dispoziție, celor care rezonează cu o astfel de abordare, toate cunoștințele pe care le-am acumulat.


    Liliana Ștefan arată senzațional la 50 de anifoto: arhivă personală
Liliana Ștefan arată senzațional la 50 de anifoto: arhivă personală
  • Ce faceți pentru pacienții dvs? Prin ce tehnici și cum îi ajutați? Ce beneficii au aceste terapii Re-balance?

Prin conceptul meu terapeutic, ReBalance, propun soluții naturale, holistice și eficiente pentru combaterea și tratarea multor dezechilibre, atât fizice, cât și psiho-emoționale. Depresia, stresul acut, lipsa de concentrare, insomnia, anxietate, epuizare psihică, iritabilitatea, instabilitatea emoțională, frustrare, angoasă sunt câteva dintre efectele negative raportate de persoanele care își desfășoară activitatea în această perioadă. Dezechilibrele energetice provocate de frică și atacuri de panică duc la scăderea imunității, iar netratate la timp ajung să fie somatizate prin apariția unor afecțiuni.

În plus, lipsa mișcării, care este un fapt obișnuit în cele mai multe cazuri, sau ore în șir petrecute în fața calculatorului, fac ca printre consecințele nedorite să se afle migrenele, durerile lombare și cervicale, contracturile musculare, torticolis, creșterea în greutate, virozele etc. Și acestea întră în sfera conceptului de terapie ReBalance.

Dintre metodele pe care le folosesc, amintesc masajul terapeutic, reflexoterapia, integrare neuro-structurală prin abordarea mio-fascială, terapie Bowen integrativă, aromaterapia, reiki și alte terapii energetice alternative. Într-un mod personalizat, abordez fiecare situaţie din mai multe unghiuri în mod holistic, la toate nivelurile: fizic, energetic și emoțional.

Mai mult de atât, m-am gândit să dau mai departe ceea ce am învățat. Astfel, am creat un curs rapid de intervenție în cazul durerilor comune de spate (lombare), ca un kit de urgență pentru uz casnic. Adică împărtășesc tehnici și metode terapeutice, prin care poți să intervii atunci când ai făcut o mișcare greșită, ai mutat o mobilă sau ai ridicat o sacoșă grea etc. Pot fi făcute acasă, de oricine, atât timp cât nu este vorba de ceva grav din sfera medicală. În această situație, bineînțeles că trebuie consultat medicul de specialitate. Acest curs este disponibil online şi conține 100% material video practic și îl poți accesa aici: https://rebalancecursuri-4616.thinkific.com/

Rebalance Cursuri Fără dureri de lombare! | modul 1 si 2. Învață cum să intervii în cazul apariției durerilor lombare de intensitate mică si medie, apărute în urma unor traumatisme sau contracturi. În curând intenționez să desfășor acest curs și în varianta lui fizică. Recomand acest curs tuturor, pentru că dacă înveți acele tehnici poți foarte ușor să te ajuți pe ține însuți, dar și familia și apropiații, atunci când au nevoie.

  • Ați aplicat și la dvs o astfel de terapie complementară? A dat roade?

La terapeuți e la fel ca la psihologi: ai o problemă, megi la un terapeut obiectiv. De exemplu, diferite dureri musculare mi le-au rezolvat profesorii mei prin tehnici de masaj terapeutic.

  • Ați făcut Facultatea de Energetică, dar muzica v-a atras în mirajul ei. Ați creat “Cutiuța muzicală”. Înainte de pandemie ați realizat un super show viu și colorat pentru copii, “Secretul pălăriei fermecate”! Îl veți relua la un moment dat?

Dacă vor fi condiții propice unui spectacol complex, așa cum este “Secretul Pălăriei Fermecate”, probabil că îl vom relua. Muzica mi-a adus foarte multe satisfacții și multă experiență. Legat de zona terapeutică, muzica face parte și din acest concept. ReBalance Music este canalul de Youtube și Spotify, unde se află muzică originală, asociată terapiilor pe care le promovez. Este muzica pe care o produc împreună cu fiul meu, Alex.

  • Aveți o siluetă de invidiat! Cum reușiți să vă mențineți astfel în formă?

Până acum nu făceam mare lucru, pentru că nu era nevoie. Daaaaar de ceva vreme, cam după 50 de ani, mă străduiesc să fac să dispară vreo 2 kg. 

  • Când sunteți acasă, ce vă place să faceți cel mai mult?

Îmi place să îmi îngrijesc florile.

  • Aveți regrete privind în urmă la viața dvs?

Doamne, nu!

  • Sunteți fericită?

Da, mulțumesc lui Dumnezeu.

  • Ce ar trebui să știm despre viața personală a Lilianei Ștefan? Ați fost întotdeauna o femeie discretă!

Am fost și sunt, pentru că eu consider că viața personală a fiecăruia trebuie să rămână exact așa cum spune și numele: personală. Cred că este o abordare sănătoasă și corectă.

Citește și:

Liliana Ştefan: «Suntem organizaţi, altfel nu am face faţă cu trei băieţi»

Ce decizie a luat Liliana Ștefan după despărțirea de Dan Bittman: "Timpul nu a mai avut răbdare"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
FUEGO BUN jpg
Bontea, Dumitrescu si Scarlatescu Foto MasterChef Romania jpg
Banner Anamaria Prodan
Banner Annes
image png
Andreea Mantea Casa iubirii  jpg
marina voica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net