INTERVIU Mihai Alexandru, bunic de 3 nepoți la 55 de ani. Dezvăluiri despre copii, fostele neveste și nunta cu Alina

image
Mihai Alexandru şi actuala iubită, Alina Miola

Mihai Alexandru (55 de ani), unul dintre cei mai cunoscuți compozitori de la noi, are în continuare multă treabă și colaborează atât cu artiști de top, cât și cu tineri debutanți talentați. Artistul a avut un an plin, cu bune și rele, și ne-a povetit cum este să fie bunic tânăr, cum și-a anulat căsătoria cu Alina din cauza pandemiei și de ce a ajuns să se certe cu Nidia, fiica prietenului Horia Moculescu.

  • Click!: Ne apropiem de sfârșitul anului. Cum a fost 2020 pentru tine?

Mihai Alexandru: Un an mai calm, dar și bogat, mulțumesc lui Dumnezu, am avut de muncă. A fost și neplăcut, pentru că am avut și 3 zile în care am zăcut la pat din cauza coronavirusului. Îmi pare rău că nu am mai avut atâtea ieșiri prin țară, să văd copii, să jurizez festivaluri, să-i văd, să-i îmbrățișez. Am compus, am făcut videoclipuri când s-a putut, când n-a fost pandemie. Am lucrat și la casa de pe Eminescu, e un an și ceva de când muncim la ea.

  • Tu și Alina urma să vă căsătoriți. Ați făcut pasul cel mare?

Nu am făcut pasul din cauza pandemiei, am amânat nunta. Sperăm că la anul, poate peste doi ani, pentru că eu aș vrea ceva mai simplu, dar pentru ea e prima oară și dacă o face, măcar să o facă așa cum scrie la carte. La mine a treia oară, nu știu dacă îmi doresc să fie ceva special. Dar trebuie să-i respect ei dorința.

image
Mihai Alexandru şi actuala iubită, Alina Miola
  • Cum te înțelegi cu fostele soții?

Mă înțeleg bine cu Oana și Nicola, cum m-am înțeles și până acum. N-am mai vorbit cu Oana, ne-am mai întâlnit o dată să îmi dea un act, nu avem probleme. Nu există ranchiună sau neînțelegeri.

  • Câți copii ai?

Făcuți de mine sunt 3 (zâmbește). Cel mare, Mario, este făcut înainte de Nicola și are 32 de ani. Și el este muzician, este de fapt crescut în Italia. La câteva luni a plecat maică-sa cu el în Italia și asta a fost viața lui până la 16-18 ani, acolo. În schimb, acum lucrează la o firmă italiană în România, unde este de bază și este foarte capabil, bine văzut acolo, mai ales că este nativ din Italia, trăiește și simte în italiană. A învățat română după aceea. Iar acum, el fiind foarte capabil, le face foarte bine pe toate și în italiană, și în română. Și sunt mândru de el, are doi copii, am doi nepoți de la el, el mi-a făcut primii nepoți, Andrei și Matei Constantin. Mi-a fost foarte greu să mă obișnuiesc cu denumirea de bunic. Prima oară când am avut discuția asta a ieșit cu scântei și am zis să nu-mi mai spună niciodată bunic. Aveam 46 de ani atunci, acum am 55 de ani. Nu mi-a plăcut denumirea asta de bunic, simțindu-mă încă tânăr. Dar acum trebuie să mă obișnuiesc, că a făcut și fii-mea, Maria - Mărioara (26 de ani, face în februrie 27 de ani), o nepoțică, pe Veronica, care este o dulceață. Al treilea copil, Jonathan (25 de ani), joacă în filme cu Kira Hagi. A făcut Conservatorul, a făcut masterul la canto clasic, iar acum, spre surprinderea mea, s-a dus să facă Conservatorul și la compoziție, muzică clasică.

image
Mihai Alexandru, Luminița Anghel și Aurelian Temișan, 3 prieteni buni
  • Cu cine mai colaborezi muzical?

De bază la mine este Aurelian Temișan, un prieten foarte bun și îmi depun toată știință mea și bucuria mea când lucrez cu el. Pentru el și pentru Luminița Anghel, la fel și pentru Tudor Turcu, ex-X Factor. Cu Luminița am lucrat la o piesă, ultima lansată, în duet cu Nico, sunt niște cântărețe nemaipomenite. Sunt și prietene ele și mi-a venit ideea să fac piesa asta, care se numește "Prietene". Cu Temișan avem niște hituri, să le spunem hituri, pentru că toată lumea a auzit de "Of, ce doare", de "Cânta toată mahalaua", apoi în pandemie a fost "E groasă treaba", unde s-au strâns o groază de artiști să facem un videoclip, fiecare filmat de acasă și a ieșit ceva nemaipomenit, iar acum ne-a cam pus stop această pandemie la piesa asta, cu "Pizza", dar așteptăm să treacă și să ne apucăm de treabă, pentru că e cel mai frumos atunci când ne reîntâlnim. Noi mergem foarte mult în țară, de fapt, cu toți eu merge prin țară, în jurizări îi iau după mine și suntem o echipă, de fapt, suntem prieteni.

  • În afară de acești artiști veterani mai colaborezi și cu mulți copii.

Să nu uităm de Al Mike, Pepiniera mea, am un link pe pagina de Youtube. La video fac echipă cu Bodi, Bogdan Dima, care cântă în Body&Soul. El filmează și eu fac tot montajul și editarea și este nemaipomenit. E foarte bun, este îndrăgostit de video și tocmai de aceea nu-l văd cântând.

  • Ai o pisică la studioul tău, e mascota ta de aici?

Figaro are 2 ani. Chiar dacă e zgomot, el stă și doarme. Dacă faci un zgomot se sperie. Dar când lucrez nu se sperie. E extraordinar.

  • Ce faci de Crăciun, de Revelion?

Sper să fac Revelionul cu Mocu (Horia Moculescu), e al cincilea an pe care îl facem împreună, dar există semne de întrebare, pentru că nu știi ce legi mai vin. Și anul trecut trebuia să-l facem în beci, la mine, e ca o cramă la mine în beci. Trebuia să organizăm noi, fără să facă el ceva, că e mare deranj pentru el acasă. Nidia nu știu dacă îl ajută cu ceva, dar nu cred, el săracul gătește, spală, are și o femeie care vine și-l ajută.

Cu Nidia am probleme pentru că am făcut o piesă cu ea, "Am aripi să zbor", și lumea o vrea la emisiuni, dar nu vrea, nu se trezește așa dimineață ca să meargă. Și stau cu Mocu și ne gândim ce să facem cu ea, că nu se scoală de dimineață. E o mare figură Nidia, alții stau și își doresc la o emisiune și de ea trage lumea și nu poate, pentru că are un program ca al meu, noaptea stă și lucrează, compune, și ziua doarme.

image
Fiul cel mare al lui Mihai Alexandru și nepoțelul Andrei
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
Gara de Nord FOTO Imagoromaniae ro 1 jpeg
skynews ledger stone windsor castle 5909638 jpg
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
bianca dragusanu png
cub anamaria prodan divorț png
cub zannidache png
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
FotoJet jpg