INTERVIU Mihai Dedu, secrete de familie: "Soția mea are o modestie exacerbată". Cum arată viața lui în afara știrilor

Andreea Marinescu (stânga), Mihai Dedu şi Lavinia Petrea fac echipă la ştirile matinale de la Pro Tv
Andreea Marinescu (stânga), Mihai Dedu şi Lavinia Petrea fac echipă la ştirile matinale de la Pro Tv

Fost atlet de performanță, știristul Mihai Dedu (48 de ani) ne ține companie în fiecare dimineață, la cafea, prezentând știrile matinale de la PRO TV, alături de superbele lui colege, Andreea Marinescu și Lavinia Petrea. Dar cum arată universul lui Mihai Dedu dincolo de pupitrul știrilor? Despre familie, pasiuni, tabieturi și rutină, Mihai Dedu ne-a povestit într-un interviu exclusiv.

 • Click!: Cum a fost perioada de izolare pentru tine, țînând cont că ai prezentat zi de zi știrile matinale de la PRO TV?

Mihai Dedu: Nu a intervenit nicio schimbare pentru mine, am rămas același. Intrinsec doar să fi fost afectat de situația de la nivel mondial și național. Toată treaba asta a dus la o schimbare din punct de vedere al mentalului, eram conștient că nu se mai pot face multe lucruri pe care le făceam înainte, dar programul meu a rămas neschimbat. Nu m-am resetat în vreun fel.

 • La ce oră se trezește Mihai Dedu pentru a fi la timp la știri? Ai un ritual anume?

Noi, la știri, suntem ca cei din transporturi, cei care conduc un tren sau pilotează un avion: au o oră de plecare, iar tu ca pasager, dacă nu ești la timp acolo ai pierdut. Noi dacă nu suntem acolo la timp, pe noi ne trage de urechi pasagerul, adică telespectatorul. Suntem la fel ca un căpitan de vas sau ca un mecanic-șef de locomotive, care trebuie să respecte un segment și ”să fim pe traseu” la orele stabilite. De foarte mult timp mă trezesc cu noaptea în cap, de fapt… cu stele-n cap. După ora trei și jumătate – patru fără douăzeci nu mai pot să dorm, se disipează somnul. Foarte rar, când probabil sunt extrem de obosit, mă trezesc la patru dimineața. Da, am ritualul meu dimineața, care diferă de la anotimp la anotimp. Când e frig și încep ploile, de prin noiembrie până-n martie, cel mai important aspect e plictiseala de când mă trezesc până plec. Și atunci îmi mai găsesc ceva de făcut: mă uit pe programul pe care-l am în ziua respectivă după jurnal, mă joc pe tabletă, mai caut informații despre ce s-a întâmplat în lume, mă uit pe știrile de noapte, pe care nu le-am prins, pentru că m-am culcat mai devreme. Vara, în schimb, din martie până-n octombrie, e altceva, pentru că se luminează devreme. Dimineața, înainte să merg la muncă, mă bucur de grădina mea, mă plimb printre flori și verdeața din curte. Mă ajută să mă revigorez și să mă montez pentru ziua respectivă.

Mihai Dedu la 17 ani
Mihai Dedu la 17 ani
 • Cu cine ai o relație strânsă de prietenie dintre colegii tăi?

Cu toată lumea. Relațiile trebuie să fie strânse cu toată lumea, pentru că în televiziune depinzi de celălalt. Nu pot spune că-l iubesc mai mult pe unul, fiecare e important pentru mine. Eu fără ei n-aș putea fi, ei fără mine, da. Eu am respect pentru toți colegii mei, indiferent de departament. Operatorii, regizorul de transmisie, sunetistul, fetele de la make-up, de la garderobă  – sunt persoane pe care le vezi zilnic și cu care interacționezi foarte mult o perioadă lungă, pentru că o bună parte din zi ți-o petreci la muncă.

 • Ce program ai după ce termini de prezentat știrile?

Depinde, nu e același program zilnic. Sunt momente când mă resimt și sunt obosit, mă simt sfârșit și atunci abia aștept să mă odihnesc puțin. Sunt zile când după jurnal trebuie să-mi rezolv problemele pe care le programez din timp sau care apar și pe care nu am cum să le dau la o parte. În general, e o rutină care nu-mi displace foarte tare. Nici știrile nu-s aceleași în fiecare zi, nici eu n-am același lucru de făcut. Până acum ceva timp, școala copilului era cel mai important lucru de rezolvat după jurnal. Acum, lucrurile s-au schimbat, taică-su are grijă să facă schimbul de ulei, ITP-ul, plinul. Astea sunt obligațiile mele față de copil, dar tot cu mare drag le fac.

 • Ți-ai descoperit noi pasiuni odată cu izolarea?

Nu, de ce să vorbesc prostii. Poate că mai mult ca niciodată am intrat în bucătărie. Nu sunt chef sau ajutor, am mai făcut una-alta. Iar dacă băiatul a fost mulțumit, eu sunt mulțumit. Nu e o pasiune, mă plictisesc repede. Dar uite, am petrecut mai mult timp în perioada asta în grădină, unde au apărut multe flori, mulți arbuști, plante etc. Am cărat cu roaba în jur de 12 tone de pământ, pentru că aveam diferențe de nivel destul de mari. Toate florile pe care le-am plantat au deja consistență și dau culoare. Asta pot să zic că e o ușoară pasiune!


  Mihai Dedu la 17 ani
Mihai Dedu la 17 ani
 • Ce loc mai ocupă sportul în viață ta? Multă vreme ai practicat sport de performanță...

Da, e adevărat, am practicat multă vreme sport de performanță. Acum practic mai mult aruncatul cu privirea, e proba de bază. Aruncatul cu privirea spre televizor, mă uit foarte mult la sport. În primăvara asta am pierdut ceva țesut adipos numai de la roabele de pământ pe care le-am cărat în grădină și e suficient. Încap într-un sacou pe care nu-l mai îmbrăcam de ceva timp.

Mihai Dedu și distinsa lui soție, Adriana
Mihai Dedu și distinsa lui soție, Adriana
 • Fiul tău e deja un tânăr cu multe fane. Îți calcă pe urme? Cu ce se ocupă Matei?

Matei este student la Academie de Studii Economice, unde studiază Management în limba engleză. E anul I și mai are vreo două examene și a terminat sesiunea. E ca toți tinerii, ar vrea și televiziune, ar vrea și fotbal. Acum, ca meserie de bază e studenția și fredonarea mașinii lui taică-su: ”dă-mi mășina”, îi place la refren, iar la strofă: ”pune-i benzină”.

 • Va pregățiți de nuntă?

În nici un caz, nu are el vreun gând la 20 de ani. Nu are nicio apăsare, chiar mi-a zis într-o mică discuție că nu ar pleca niciodată de la mama și tata.

Mihai Dedu și fiul lui, Matei (20 de ani)
Mihai Dedu și fiul lui, Matei (20 de ani)
 • Se știe foarte puțin despre soția lui Mihai Dedu. Sunteți colegi la Pro TV?

Soția mea e în PRO TV din 1996, are și ea 24 de ani bătuți pe muchie. A fost discretă, are o modestie exacerbată.

 • Din cauza pandemiei ați pierdut excursii sau vacanțe planificate?

Nu am pierdut absolut nimic, am câștigat faptul că am fost mai mult acasă cu Matei, pentru că el anul trecut și în clasa a 11-a a avut un program infernal, plus antrenamente și nu prea ne vedeam. Nu am pierdut nicio excursie, nicio deplasare, nicio regie, niciun scenariu. Am câștigat că am fost mai mult timp împreună. Nu e vorba de o pierde când vine vorba de sănătate, așa a fost să fie. Ne-am pliat repede după tot ce s-a întâmplat, ne vedem în continuare de ale noastre. Dacă lucrurile se vor rezolva avem concediul planificat în septembrie, dar e prematur să ne gândim acum. Mai avem trei luni și un pic până atunci.

 • S-a schimbat cu ceva viața voastră perioada asta?

Nu, viața nu s-a schimbat. Psihicul a fost singurul afectat, pentru că nu mai puteam ieși când am dorit. Am respectat întocmai ce ni s-a ordonat prin starea de urgență și starea de alertă. Cea mai fericită a fost soția mea, Adriana, pentru că și-a văzut cu ochii visul de ani și ani: să reașezăm curtea și zona din fața casei, dar și în spate, unde avem terasă.

Citește și:

Ştiristele Pro Tv Andreea Marinescu şi Lavinia Petrea s-au afişat cu soţii pe care i-au ţinut ascunşi

Cum arătau Busu, Esca, Neti și Măruță la 18 ani

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
cub Kirstie Alley
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
profimedia 0742415693 jpg
FotoJet jpg
Kanye West
Kirstie Alley jpg