INTERVIU Paula Seling: "De peste doi ani mănânc doar plante". Tot ce nu s-a spus despre noua viață a solistei

Ultima actualizare:

    Paula Seling și-a schimbat total alimentația și stilul de viațăfoto: arhivă personală
Paula Seling și-a schimbat total alimentația și stilul de viațăfoto: arhivă personală

La 41 de ani, Paula Seling e într-o formă de zile mari. Arată ca o adolescentă, iar motivul pentru care artista este atât de fresh îl reprezintă alimentația. Se știa faptul că vedeta era vegetariană, însă de doi ani, atât ea, cât și soțul ei, Radu Bucura, au devenit vegani și se mândresc cu asta! Ce conține acum meniul cântăreței și cât de bine se simte de când a eliminat complet toate produsele de origine animală, aflați din acest interviu exclusiv.

  • Click!: Paula cum stai cu activitatea profesională acum? 

Paula Seling: Am reînceput activitatea cu câteva concerte în București, Alba Iulia și Sibiu, însă într-un fel mi-a prins bine o perioadă mai liniștită, pentru că am putut să mă concentrez la lucrarea de Disertație pe care am susținut-o. Am terminat studiile de Master, la Universitatea Națională de Muzică din București. În același timp am început un mic vlog culinar vegan pe pagina mea de Facebook și pe Youtube. Doresc să demontez prejudecățile că viața vegană e lipsită de gust și foarte scumpă. Dacă măcar pentru o zi, o săptămână, un an sau chiar și pentru o masă, cineva se decide să se hrănească bazat pe plante, consider că și-a atins scopul. Între timp am filmat un nou videoclip pe care îl vom lansa curând. De fapt, pregătesc două noi videoclipuri pe care le vom lansa imediat ce sunt gata, totodată înregistrări noi și spectacole live și online, pe care le puteți găsi pe pagina mea de Facebook și Youtube.

  • Ai început o viață vegană! Arăți foarte bine, ai slăbit! Câte kilograme ai acum, cum și cât ai slăbit?

Nu știu câte kg am și nu mă cântăresc. Prefer să văd dacă mă simt bine și dacă îmi place ce văd.

  • Consideri că ai ajuns acum la greutatea ideală?

Încet, încet sunt sigură că voi mai regla una, alta, însă nu vreau să îmi bruschez corpul. Schimbările mari se întâmplă pe perioade mari de timp.

  • Ții vreo dietă anume? În ce constă?

Nu țin dietă ci am un regim de viață sănătos, bazat pe o alimentație exclusiv din plante. Încerc să respect regulile pe care le-am învățat de la domnul doctor Liviu Deacu, nutriționist, și care mi-a prezentat cât se poate de clar de ce am luat cea mai bună decizie a vieții mele atunci când am decis să nu mai particip la suferința animalelor.

  • Când ai optat să devii vegetariană?

Soțul meu și cu mine am fost vegetarieni de 10 ani (nu am mâncat carne provenită de la animale, însă mâncam doar plante și produse lactate, ouă și pește, fructe de mare) iar de doi ani am devenit vegani, eliminând toate produsele de origine animală din alimentația noastră, de peste doi ani nu mai mâncăm nici ouă, nici lapte, nici brânzeturi, nici pește, decât plante.

  • Cum arată acum, de exemplu, meniul tău într-o zi?

Nu există o zi cu meniu la fel. Mănânc cât mai variat, salate multe de frunze verzi, broccoli, conopidă, mazăre, fasole, năut, chia, chinoa, etc. Meniul este bazat pe câteva principii simple și pe combinații de alimente din grupele principale: legume, cereale, verdețuri, leguminoase boabe, oleaginoase, fructe și plasarea lor în meniu în funcție de metabolism și necesitățile organismului. De exemplu, seara e indicat să nu mâncăm fructe pe care le putem mânca dimineața. Porțiile de fructe să nu fie mari. Leguminoasele boabe (fasole, năut, linte) conțin proteină de calitate și le combin cu garnitură din crucifere (broccoli, conopidă, varză), ciuperci, leguminoase verzi (mazăre) și cu verdețuri valoroase (ruccola, spanac, etc). Am renunțat la cafea, nu beau alcool, beau ceaiuri, mai ales verde și alb, pe care le consider un dar incredibil de sănătos. Deseori îmi fac suc de tulpini de țelină, pe care îl beau dimineața, după un pahar de lămâie cu apă, pe stomacul gol, procedeu ce alcalinizează corpul și aduce vitamina C. Pentru rețete, urmăriți vlogul meu

  • Ce recomandări ai pentru vegetarieni?

Să se pună la punct cu principiile de bază ale alimentației, să știe că trebuie să ia vitamina D3 în perioadele când nu se expun la soare destul, să consume B12 și probiotice. Să consulte un nutriționist neapărat, unul din generațiile care au avut acces la noile cercetări în domeniul nutriției, care să le explice principiile de baza ale alimentației vegane.

  • Știu că obișnuiai să faci sport! Mai ai antrenor personal? Ce exerciții faci de obicei?

Nu mai am antrenor zi de zi, însă mă mai consult din când în când cu Florin Uceanu, cel care mereu s-a ocupat de antrenamentul meu. 

Fac exerciții pentru toate grupele musculare, întinse pe parcursul săptămânii, câte 4 serii, după un plan făcut de Florin. O dată pe săptămână fac powerpump după un antrenament conceput special pentru tipul meu de metabolism și include circuit.

Citește și:

Paula Seling, despre viața în pandemie și căsnicie: "Nu am mai avut nicio sursă de venit în perioada aceasta"

Paula Seling, victima hackerilor: «Un atac menit să mă discrediteze. Aş vrea să nu mai treacă nimeni prin aşa ceva»

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net