INTERVIU Rona Hartner, de la chin, la miracol: "Acest cancer chiar se vindecă. Analizele sunt impecabile". Cum s-a schimbat viața actriței

Ultima actualizare:

    Rona Hartner și Herve s-au căsătorit în Franța pe 5 octombrie 2019foto: Click!
Rona Hartner și Herve s-au căsătorit în Franța pe 5 octombrie 2019foto: Click!

Rona Hartner (47 de ani) a trăit carantina și restricțiile pandemiei în Franța, acolo unde locuiește de ani buni. Vedeta s-a autoizolat la locuința ei din Sudul Franței și nu a mai vizitat România decât în luna septembrie, pentru a face un film. De frica virusului, Rona nu a mers să-și vadă nici rudele. Fratele ei a fost deja infectat cu noul coronavirus, încă din decembrie 2019, iar sora ei, Rinda, care este medic în Canada, tocmai a făcut vaccinul anti-Covid. Rona se simte bine după lupta cu cancerul, din care a ieșit învingătoare, iar liniștea și-a găsit-o în brațele soțului ei, Herve. Vedeta este însă consternată de cei care contestă existența virusului și a transmis o replică dură mai ales lui Dan Bittman.

  • Click!: Pandemia ne-a dat peste cap viețile tuturor. Cum a fost această perioadă pentru Rona Hartner? Ți-a schimbat viața?

Rona Hartner: Mi-a anulat foarte multe concerte, foarte mute proiecte, dar mi-a dechis și calea pentru proiecte noi. Mie mi-a schimbat într-un mod pozitiv viața, pentru că m-a obligat să recontruiesc ceea ce se numește biserica familiei, noi ca și familie am avut mai mult timp unii pentru alții. Mi-am dat seama ce mult contează școala pentru un copil, pentru că atunci când fiica mea nu s-a mai dus la școală am văzut ce greu e să fii profesor acasă. Eu și Herve am început să realizăm videoclipuri, am făcut multe live video-uri pentru care chiar am fost plătiți cu drepturile de autor din Franța. În aceste video-uri am simțit nevoia să ne rugăm pentru oamenii care erau disperați, am avut milioane de vizualizări, pentru că oamenii aveau nevoie de rugăciunile noastre.

  • Cum a fost în izolare? Ce anume ți-a lipsit cel mai mult?

Cel mai mult mi-au lipsit publicul și oamenii. Pur și simplu să nu pot să ies pe stradă, să vorbesc cu un vecin, eu sunt o persoană foarte populară. Ideea de a sta la distanță de oameni pe mine m-a dat peste cap. Am încercat  să depășesc acest moment de criză. Nu am putut să mai suport. Am fost obligată să mă reinvetez. Nici la slujba religioasă nu am putut să mai merg, am creat însă o biserică acasă.

„Fratele meu a avut coronavirus, dar nu a știut”

  • Ai avut cazuri de Covid in familie? Te temi de virus?

Fratele meu a făcut coronavirus în 2019, în decembrie, fără să-și dea seama că l-a avut. El lucrează în domeniul aeronauticii, face parte din echipa de creație pentru avioanele private. A fost în contact cu lumea din China. A avut coronavirus două zile, a fost la pat cu 40, 5 febră, și el, și nevasta lui. Nu a știut atunci că are coronavirus, nu s-a dus la doctor, dar nu a putut să se ridice din pat 48 de ore. Apoi s-a imunizat și a făcut anticorpi. Dar el e tânăr, are 45 de ani și a scos-o la capăt. Dar dacă, Doamne ferește, i se întâmpla ceva mai rău, nici nu exista protocol de tratament atunci. Dar câtă lume rezistă să aibă peste 40 de grade timp de două zile? E un virus foarte agresiv, el a căzut la pat și tot ce lua nu mergea. A avut imunitate bună și și-a revenit. A făcut apoi analiza de sânge și i-au ieșit anticorpii. Apoi a înțeles că el a avut coronavirus. Așa că noi ne-am temut de acest virus, am știut că acest virus e criminal de când am văzut ce s-a întâmplat în China, cum se dezinfectau străzile. Nu ne-am jucat cu pandemia și am stat închiși în casă. Primele cumpărături pe care le-am făcut ne-au ținut o lună. 

  • Sunt vedete în România (precum Dan Bittman sau Mugur Mihăescu) care au contestat măsurile luate de autorități. Cum comentezi opiniile așa-zișilor „coronasceptici”?

Noi, ca artiști, avem altă misiune, suntem chemați să aducem bucurie oamenilor, nu suntem doctori, nu e de competența noastră și nu ar trebui să utilizăm popularitatea noastră ca să-i inducem pe oameni în eroare. Am avut prieteni bolnavi de acest virus, știu oameni care au murit de acest virus. Nu avem dreptul ca artiști să contestăm virusul. Nu mi se pare corect, măsurile nu sunt abuzive deloc, într-adevăr dau peste cap toată economia. Eu nu sunt de acord deloc cu poziția lui Dan Bittman, mi se pare chiar iresponsabil. Cum să ne apucăm noi, artișii, să ne dăm doctori și să ne dăm cu presupusul dacă trebuie sau nu să ne păzim de virus. E un abuz de putere al artiștilor să-și dea ei cu părerea despre virus.

  • Presupun că te afli în grupa de risc în ceea ce privește virusul, deoarece ai avut probleme mari de sănătate.Ți-ai luat măsuri de precauție în plus?

Chiar înainte de a începe pandemia am fost la doctorul meu și nu fac parte din grupa de risc, pentru că eu am fost vindecată de cancer. Am avut un tratament care nu mi-a afectat nici un organ interior. Chiar recent am făcut alte analize noi, sunt impecabile, arată că nu am nici un fel de comorbidități și nici un fel de tumoare. Eu m-am păzit ca orice persoană normală. Am purtat mască, am lăsat pantofii afară la ușă și am păstrat distanțarea socială.

„Sora mea a făcut vaccinul, se simte bine!”

  • Am văzut că sora ta din Canada a făcut vaccinul. Cum se simte? Îl vei face și tu?

Sora mea e doctor, este obligată să facă vaccinul. Se simte bine, nu a pățit nimic, are 50 de ani. Eu, dacă mi se va recomanda să-l fac, am să-l fac. Și toată familia mea o să-l facă.

  • Ești o învingătoare. Ai dus o luptă acerbă cu o boală nemiloasă, cancerul de colon. Cum te simți acum, mai urmezi vreun tratament? Ce sfat le dai celor diagnosticați cu această boală?

A fost o luptă mare cu cancerul. După ce am terminat tratamentul, în septembrie 2019, tratamentul meu post cancer a fost să iau viața în piept așa cum este ea. Am trăit un miracol în timpul tratamentului cu cancer. La un moment dat, nu mai aveam deloc globule albe și trebuia să fac transfuzie pentru a lupta cu chimioterapia. Atunci m-am rugat la Isus să mă "transfuzeze" el cu globulele lui albe prin Sfânta Euharistie (Sfânta Împărtășanie sau Cuminecarea). De a doua zi am avut globulele albe intacte. După chimioterapie am ieșit cu o imunitate mai bună decât cum intrasem. Am avut momente mari de oboseală la începutul lui 2020, dar am respectat ritmul corpului, am dormit, m-am odihnit. Acest cancer chiar se vindecă. Trebuie doar depistat din timp și tratat imediat. Eu m-am operat, am luat tratmentul și după șase luni mi-am revenit. Acum nu mai am nimic. Acum țin un regim hiperproteic și am înotat în apă de mare chiar din luna ianuarie. Asta fac pentru imunitate.

  • Cât de mult a contat în lupta cu boala faptul ca iubitul te-a susținut non stop?

A contat foarte mult, Dumnezeu mi l-a trimis în viața mea pe soțul meu ca să se ocupe de mine. Am fost ajutată de toată familia. Herve se ducea la slujbă și îmi aducea Sfânta Împărtășanie acasă. La zece zile după ce am terminat terapia noi ne căsătoream deja. A fost trimisul lui Dumnezeu pe pământ pentru mine. Eu mereu am crezut că mă descurc singură în viața asta, dar de data asta chiar că nu m-aș fi descurcat fără el. Avem un an de zile pe care-l sărbătorim în fiecare zi. El mă cere în fiecare zi de nevastă. Ne-am căsătorit, civil și ortodox, acum vream să ne căsătorim și catolic. De Crăciun mi-a cumpărat două perechi de cercei de  aur.

Cum ai petrecut Sărbătorile?

Am petrecut Sarbatorile într-un cadru foarte restrâns. De Crăciun, pe 24, am fost doar eu cu el, am dansat împreună blues, am avut o masă cu vânat, am băut șampanie, ca doi porumbei. A doua zi am fost cu părinții lui, maxim cinci la masă. De Revelion am făcut o discotecă acasă cu familia, trei oameni. Poate astea vor fi cele mai frumoase amintiri ale noastre.

  • De când nu ai mai fost în România? De cine sau de ce îți este cel mai dor?

Îmi e foarte dor de România. Am fost în țară în septembrie și am făcut un film care se numește „În căutarea sufletului românesc”. Mi-a fost foarte dor de toată familia pe care nu am putut să o văd din cauza pandemiei.

  • Pentru anul 2021 ce îți dorești?

Nu cred că pandemia se va potoli, din cauza celor care se pun Gică Contra, iar criza mondială va fi foarte mare. Trebuie să ne păstrăm credința în Dumnezeu, să știm să ne adaptăm.

S-a căsătorit cu Herve după ce a scăpat de cancer

După ce s-a întors de la ”Ferma vedetelor” (PRO TV), din 2017, Rona Hartner a început să aibă probleme de sănătate: oboseală, epuizare, stări de rău, acestea au fost primele semne ale cancerului la colon, boală cu care a fost diagnosticată, la începutul lui 2019. A trecut printr-o operaţie complicată, urmată de chinuitoarele şedinţe de chimioterapie. Iubitul ei, Herve Camilleri, un DJ francez-sicilian, în vârstă de 45 de ani, a fost omul care susținut-o pe actriță în lupta ei cu nemiloasa boală. Debutul relaţiei lor a coincis de altfel cu aflarea diagnosticului, însă bărbatul n-a dat bir cu fugiţii, ci i-a stat alături Ronei timp de șase luni cât s-a luptat cu cancerul. Pe 5 octombrie cei doi îndrăgostiți și-au oficializat relația pe Coasta de Azur, iar din meniul de la petrecere nu au lipsit nici tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță. Rona a purtat o rochie în stil maramureșean.

Citește și:

Rona Hartner, totul despre lupta cu cancerul: «Soțul meu m-a văzut de trei ori la un pas de moarte»

Ce nu s-a spus despre boala Ronei Hartner: «Am fost cu un picior în groapă, l-am auzit pe tata vorbindu-mi»

EXCLUSIV Ce probleme a avut Rona Hartner cu fiica ei: «Erau zile în care plângeam și eu, și ea»

Parteneri

image
image
image
image
image
image
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net