INTERVIU Secretele lui Radu Țibulcă, Șpăgoveanu din "Moldovenii": "Voi fi primar în Iași. Voi candida și voi câștiga"

Ultima actualizare:

  Radu Țibulcăfoto: Kanal D
Radu Țibulcăfoto: Kanal D

Interpretul simpaticului primar Ghiţă Șpăgoveanu din serialul de comedie "Moldovenii", de la Kanal D, este nu numai un actor de succes, dar și om de radio. Am vrut să știm mai multe despre Radu Țibulcă (24 de ani), iar interviul de mai jos vă ajută să-l descoperiți pe Radu așa cum nu îl vedeți la TV.

 • Click!: Cum te-ai prezenta cuiva care nu te cunoaște? Ca om de radio, actor de comedie sau ... viitor primar?

Radu Țibulcă: Foarte greu să spun cum m-aș prezenta. Cred că m-aș prezenta simplu: mă numesc Radu Țibulcă; și întind mâna pur și simplu, în semn de prietenie, cum fac chiar și cu oamenii care mă recunosc și mă salută. Sunt fericit pentru că sunt tot mai mulți oameni care mă recunosc pe stradă sau în diverse locuri. Se întâmplă tot mai rar să mă întrebe cineva cu ce mă ocup, lumea a început să știe ce fac și, chiar dacă nu îmi cunoaște toate ipostazele profesionale, în una tot mă regăsește, cel mai adesea primarul Șpagoveanu din serialul "Moldovenii". Fie că mă recunosc ca om de radio sau de televiziune, pentru mine este important să știe lumea despre mine că sunt om.

 • Ți-ai dorit vreodată să devii primar?

Mi-am dorit să devin primar dintotdeauna, de când eram copil. Consider, și am și declarat, că voi fi la un moment dat primar al municipiului Iași, în anul 2028, peste opt ani. Voi candida și voi și câștiga. Dacă simt că nu voi câștiga, nu voi candida, dar sunt mici șansele să se întâmple acest lucru, să nu am șanse. Dar mi-am făcut un plan bine pus la punct din acest punct de vedere, pentru atingerea acestui scop.

 • Cum ai primit rolul din "Moldovenii"?

Mi l-am dat singur. Am jucat, alături de colegii mei din trupa "3chestii", într-un sketch, acum mai bine de trei ani, rolul unui parlamentar care era în campanie electorală în satul respectiv. Atunci mi-a venit ideea unui personaj de sine stătător care, în loc să fie parlamentar, să fie primar. În momentul în care am făcut tranziția pe TV, am rămas doar în rolul primarului Șpagoveanu, pe care îl puteți vedea în fiecare sâmbătă, la Kanal D, în serialul „Moldovenii", începând cu ora 23.00.

 • Cu cine te-ai împrietenit mai mult dintre partenerii de serial?

Cu Bogdan Burtilă, pentru că eu l-am adus în serial. Eram prieteni, nu neapărat foarte buni, înainte de a juca împreună în proiectul "3chestii". Știam că își dorea să facă parte din trupă, să joace, nici măcar nu era în plan serialul "Moldovenii". Când s-a alăturat grupului, am petrecut foarte mult timp împreună și ne-am atașat foarte tare, mai ales că am străbătut țara în lung și lat împreună, pentru diferite proiecte, evenimente, am făcut și vacanțe împreună. Dar mă înțeleg foarte bine cu toată lumea.

 • Cât durează filmările pentru un sezon de serial? Ți s-au întâmplat lucruri haioase la filmări?

Da, mi s-au întâmplat foarte multe lucruri haioase, nu pot alege dintre ele, sunt foarte multe. Filmările durează în jur de două luni. În primul sezon am avut pauză între filmări, pentru sezonul doi am tras cap coadă, fără pauză, dar am filmat de dimineață până târziu în noapte.

Radu Țibulcă, alias Ghiță Șpăgoveanu
Radu Țibulcă, alias Ghiță Șpăgoveanu
 • Ce-ți place mai mult? Să lucrezi în radio sau să fii actor?

Să fiu actor. Să lucrez în radio nu mi-am dorit niciodată, a fost o pură întâmplare. Am fost sunat acum trei ani de către Sebastian Coțofană, omul care realizează și acum matinalul la Pro FM, și am primit invitația de a participa în cadrul unei emisiuni, pentru o oră. Îmi amintesc că îl imitasem pe Dorian Popa care a și preluat imaginile respective pe contul sau de socializare. Imaginile au fost văzute și de către realizator, m-a invitat, m-am dus și după emisie m-a chemat directorul stației și mi-a propus să rămân să lucrez în radio.

 • Cum ai intrat în radio? Când ți-ai făcut debutul?

La 21 de ani am fost, practic, <aruncat> în lumea aceasta a radioului. Am devenit astfel cel mai tânăr realizator de matinal din istoria radioului din România, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Nu a fost ceva ce mi-am dorit, dar m-a responsabilizat foarte tare, am învățat foarte multe. Mi-am dorit să fiu actor, om de televiziune. Acum îmi plac foarte mult ambele ipostaze. Dacă ar trebui să aleg, aș alege actoria, dar experiența din radio a fost cel mai bun antrenament pentru ceea ce doresc să fac în viitor. Disciplina matinalului, necesitatea de a fi creativ la primele ore ale dimineții, de a transmite un tonus pozitiv celor care te ascultă sunt importante și mă ajută foarte mult. La TV ai un foarte mare avantaj, ți se vede fața, la radio trebuie să transmiți totul prin voce.

 • Unde și cu cine vei petrece sărbătorile de iarnă?

Sper că le voi putea petrece cu oamenii foarte dragi mie și, mai ales, cu familia mea. Sper să mă pot împărți între Iași și Sibiu, având în vedere pandemia. Este greu să-ți faci planuri de pe o zi pe alta în acest moment.

 • Ce-ți place să mănânci, mai ales că se apropie sărbătorile?

Nu sunt mofturos. Îmi plac bucătăria tradițională și cea fusion. De când cu pandemia îmi place să gătesc și mi-am rafinat mai mult gusturile. Consider că sunt un cunoscător al vinurilor, chiar dacă nu pot ghici vârsta femeii care a cules strugurii. Mă pricep, sunt un consumator pretențios, știu să-l asociez cu mâncarea. Acum, de Sărbători, bucatele vor fi pe bază de porc și mie îmi plac tradiția, aromele de Crăciun din copilărie, cozonacul bunicii mele, care este absolut extraordinar, sarmalele pe care le mănânc în exces, friptura de porc făcută de mama.

 • Ce-ți dorești de Moș Crăciun?

Să fiu sănătos. Dacă există sănătate, restul lucrurilor le pot rezolva eu. Sunt un om foarte norocos și toate dorințele mele de până acum s-au îndeplinit, unele mai repede decât mi-aș fi imaginat. Am lângă mine oameni extraordinari, minunați, care reprezintă cel mai mare dar de la Dumnezeu și cele mai frumoase cadouri. Dacă sunt sănătos și îmi voi putea petrece timpul alături de ei, de Sărbători, este cel mai frumos cadou pe care aș putea să îl primesc.

Citește și:

Petronel din serialul «Moldovenii»: ”Bunicul m-a inspirat pentru rolul lui Mitică”

Uite ce meserii inedite au în viaţa reală actorii serialului «Moldovenii», de la Kanal D!

image
image
image
image
image
image
Laura Onilă a decis să vorbească despre ce a pățit pentru a se vindeca de trecut
Cu o siluetă de reviste și niște picioare lungi, moștenite de la mama ei, Dana Săvuică a făcut mereu furori pe podium
Anamaria Prodan a afișat o siluetă filiformă la lansarea filmului "Haita de acțiune": Sursa: Instagram
Marina Dina, o adevărată profesionistă de yoga și pilates
banner emilia ghinescu png
Virginia Zeani la 93 de ani Foto Facebook jpg