INTERVIU Țăndărică: ”Am devenit bunic în pandemie". Fiul și nora stabiliți în Germania i-au făcut cea mai mare bucurie

image
Alexander si soția lui, cu puțin timp înainte de a deveni părinți

Celebrul toboșar Ovidiu Lipan Țăndărică a devenit bunic la 67 de ani! Cum nepoțelul Ionatan s-a născut în timpul pandemiei de coronavirus, artistul încă nu a avut prilejul să-l îmbrățișeze, dar ni l-a descris, cu drag, din fotografiile și din filmulețele trimise de fiul lui, Alexander, stabilit în Germania: ”Bebelușul are niște ochi albaștri, azurii, și zâmbește mereu”. Ovidiu ne-a mai povestit despre planurile artistice, așteptând cu nerăbdare concertele de pe Litoral.

Click!: Sunteți un om hiperactiv, cum a fost în izolare?

Ovidiu Lipan Țăndărică: Uite, nu aș vrea să îi zic izolare, ci mai bine prevenire a pandemiei, o izolare impusă, nu dorită, pentru că nu am fost singur (n.r. râde). Am călătorit foarte mult cu mintea. M-am menținut în echilibru, am făcut cumpărături. Am gătit de toate, ciorbe, salate, paste, tocănițe, mai am puțin și deschid un bistro, la cât am gătit. Dar nu a fost o povară, pentru că știți bine că mie îmi place foarte mult bucătăreala.

Click!: Ați mai avut timp să și cântați?

Ovidiu Lipan Ţăndărică: Am cântat , m-am uitat la filme, m-am uitat la știri cât de cât, mi-am aranjat garderoba.

Click!: Le e dor fanilor să vă audă cântând "Margareta"...

Ovidiu Lipan Ţăndărică: Știu, dar uite, pe 22 mai, la ora 20.30, fac un concert online care se numește "Muzică de pe canapea" și va fi transmis online de Vodafone. Voi cânta cu tobițele mele, muzică de energizare, de meditație, ritmuri de echilibrare energetică, de deschidere a ceacrelor.

image
Ovidiu Lipan Ţăndărică cu solistul şi prietenul Stelu Enache

Click!: În afară de muzică, de cine vă mai este dor?

Ovidiu Lipan Țăndărică: De fiul meu Alex, și de nepotelul meu, Ionatan, care s-a născut acum două luni și pe care nu l-am văzut deloc, decât în poze. Peste o lună se deschid granițele în Europa și abia aștept să îi văd.

Click!: Felicitări, sunteți bunic pentru prima dată!

Ovidiu Lipan Ţăndărică: Da, am devenit bunic în pandemie. Sunt tare fericit! Ionatan seamănă cu ambii părinți, are niște ochi albaștri azurii și este tare cuminte. Pot să zic, deocamdată, că nu îmi moștenește talentul vocal pentru că nu plânge! E liniștit, zâmbește, e un lucru fericit. I-am dat lui Alexander bani să îi cumpere tot ce îi trebuie, i-a dat și mama lui.

Click!: Înseamnă că nu au ieșit deloc din casă.

Ovidiu Lipan Țăndărică: Îți dai seama! Mai ales că  este vorba de bebeluș. La ei a fost foarte rău, s-a dat puțin drumul și iarăși au crescut infectările.

Click!: Ați pierdut concerte, bani. Cum v-ați descurcat în perioada asta?

Ovidiu Lipan Ţăndărică: Pentru mine, sănătatea primează. Am pierdut foarte multe concerte. De Paște trebuia să cânt la Suceava, unde a fost pericolul. Am amânat foarte multe evenimente. Speram să își dea drumul spre toamnă, să bucurăm sufletele oamenilor, că viața e tristă fără muzică. Din punct de vedere financiar, eu sunt un om discret, un om echilibrat, nu fac cheltuieli necumpătate, nu mă dau în spectacol. Repet, sunt un om care se mulțumește cu ceea ce are!

Click!: Veți colabora și vara aceasta cu solistul Stelu Enache?

image
Alexander este fiul lui Ovidiu Lipan Ţăndărică şi al unei jurnaliste scriitoare

Ovidiu Lipan Țăndărică: Îmi este dor de el, vorbim la telefon, avem întâlnire pe litoral vara asta. Abia aștept să cântăm, să ne îmbrățișam, să mănânc un pește delicios la el la restaurant, sau un parfait de vanilie.

Are un fiu în Germania dintr-o relaţie cu o jurnalistă scriitoare

image
Ovidiu Lipan va susține un concert online pe 22 mai

Ovidiu a povestit despre fiul lui, Alexander, în vârstă de aproape 31 de ani, care s-a născut în Wurzburg, Germania, și a absolvit Conservatorul în Olanda. Este chitarist, solist și compozitor: ”Alexander e copilul Revoluţiei, atunci s-a născut fiul meu, a fost născut în ziua când a izbucnit Revoluţia. A rămas cu mama lui. Eu am plecat când avea 9 ani. E un băiat frumos, eu sunt numai interesant. A fost în România, dar vorbeşte foarte puţin româneşte. A fost acum doi ani, în rest am fost eu la el". Dar artistul a făcut dezvăluiri și despre întâlnirea cu femeia care i-a dăruit un copil: „La un concert al meu, ei i-a plăcut foarte mult de mine. Apoi am fost la ea, ne-am dat întâlnire în acelaşi oraş. De atunci am rămas împreună. După ce a terminat Germanistica şi Teologia, materie pe care a predat-o câţiva ani, am locuit în aceeaşi casă. Pe 8 august 1988, m-am căsătorit cu o jurnalistă, în străinătate”, mărturisea, emoţionat, Ţăndărică, potrivit Ring. Însă nici această relaţie nu a mers.

image
Alexander este fiul lui Ovidiu Lipan Ţăndărică şi al unei jurnaliste scriitoare Foto Arhivă personală

Ea s-a reprofilat ca scriitoare şi a rămas în Germania cu fiul lor, iar toboşarul a revenit în România. „Acum are trustul ei de presă, a fost şi redactor la un ziar important din Londra. Dincolo de asta, scrie cărţi de succes pentru copii. Acum... trăim despărţiţi. Eu am vrut neapărat să vin în ţară, iar ea a vrut să profeseze în continuare, având un statut atât de bun în Germania. Nu a vrut să renunţe”, a mai spus Ovidiu.

S-a retras din Phoenix şi a înfiinţat Pasărea Rock

În anul 1975, Ovidiu Lipan ”Ţăndărică” a intrat în trupa Phoenix. Doi ani mai târziu, a plecat cu formaţia în Germania şi a rămas acolo o vreme, ca mai apoi să revină acasă: „La aniversarea de 50 de ani nu m-am mai dus la Phoenix. Nicu invitase diferiţi artişti care să facă spectacolul, iar mie nu mi-a mai plăcut, pentru că nu-l aveam pe Josef Kappl, nu-l aveam pe Baniciu. Nu mai era formaţia cu care cântasem. Nicu o fi înţeles greşit lucrul ăsta şi cred că s-a supărat pe mine, dar i-am spus: «Mă retrag ca orice alt artist, din orice altă formaţie». Eu am acum proiectele mele, am realizat şi unul nou, «Pasărea Rock», cu Josef Kappl, Mircea Baniciu, Sorin Voinea şi Nicu Patoi, cu care cânt prin ţară. Mai cânt alături de formaţia Bosquito, ca invitat al lor în diferite concerte, în care interpretăm un rock fusion, cu rădăcini în anii ‘70. Îmi place să atrag artişti şi oameni de valoare, care au energie pozitivă, care chiar trăiesc spiritual şi care nu se gândesc numai la banii pe care îi obţin”, a declarat Ovidiu Lipan, pentru adevarul.ro.

Citește și

Ce crai era Ovidiu Lipan Țăndărică în tinerețe! A frânt zeci de inimi

Lipan-Țăndărică aruncă bomba: „Am împărțit femeile cu Nicu Covaci”

Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
image
image
image
mara banica
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
ramona badescu jpeg
298015884 1125655851365273 4432206088872510997 n jpg
Screenshot (159) png
olivia newton john matt lattanzi webp