INTERVIU Valentin Teodosiu, "vocea de la PRO TV", ne prezintă casa și familia: "E minunat să ai gemeni, puteți încerca"

Ultima actualizare:

  Valentin Teodosiu este căsătorit cu actrița Luminița Erga și au împreună gemenefoto: captură PRO TV
Valentin Teodosiu este căsătorit cu actrița Luminița Erga și au împreună gemenefoto: captură PRO TV

Valentin Teodosiu (66 de ani) este un cunoscut actor de teatru și televiziune, voice over la Pro TV, devenind alături de Bebe Cotimanis vocile embleme ale postului. A absolvit Actoria în cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) în 1978 și este angajat al Teatrului de Comedie din București. Se iubește cu actrița Luminiţa Erga, au împreună două fete gemene și o casă la țară. Despre viața în izolare, carieră și familie am povestit cu îndrăgitul actor și iată ce a a declarat, în exclusivitate pentru Click!

 • Click!: Sunteți un actor special din mai multe motive: sunteți vocea de la PRO TV (una dintre ele), sunteți foarte talentat și foarte înalt. Cum vă descurcați cu celebritatea?

Valentin Teodosiu: Da, sunt una dintre vocile PRO TV. Modestia nu mă împiedică să spun că sunt Vocea de Aur a PRO TV. Dincolo de talent, faptul că sunt înalt îi face pe colegii mei să-mi spună: <<mare ești, nea Teo!!!>> (1,93 metri utili). Cu celebritatea mă descurc chiar dacă aici sus e mai rarefiat!?

Catina și Irina, când erau mai mititele
Catina și Irina, când erau mai mititele
 • Aveți metode speciale pentru a va îngriji vocea? Ați asigurat-o așa cum se mai procedează pe afară?

Nu am nici o metodă specială de a-mi îngriji vocea. Nu beau rece și îmi protejez glasul cum pot. Nu am asigurat-o, că nu e cazul.

 • Cu siguranță că sunteți recunoscut pe stradă, însă probabil unii nu știu că sunteți vocea de la Pro. Cum reacționează oamenii când își dau seama acest lucru?

O să râdeți: într-o zi m-am dus la piață să îi iau soției mele flori. Am văzut niște garofițe minunate și l-am întrebat pe conaționalul nostru cu cât le vinde. S-a uitat la mine și a zis: „Ooo, să trăiți maestre, pentru dumnevoastră, cinci lei buchetul”. Zic: s-a făcut! Nevasta lui mă întreabă: „da’ un trandafir nu vreți?” Bărba-su zice: „Taci dîn gură! Tu știi cine e ăsta?” „Nu”, zice femeia... „E fundalu’ de la PRO TV!”

Soția Luminița Erga și fetele
Soția Luminița Erga și fetele
 • Aveți fete gemene. Cum e viața cu gemene?

Am o fată mai mare din prima căsătorie, Monica Teodosiu, care este medic stomatolog! O minune de fată! Și gemenele, Catinca și Irina Teodosiu (15 ani). Alte două minuni! Este minunat să ai gemeni, puteți încerca! Nu numai actorii fac gemeni!

 • Sunteți o familie de vedete. Soția, Luminița Erga, e și ea o actriță îndrăgită. Cum e viață de familie cu două vedete?

Viața de familie cu două vedete e normală. Vedete suntem pe scenă și în sufletele spectatorilor noștri care ne iubesc. Acasă suntem Lumi și Teo, mami și tati...

 • Cum și unde ați petrecut în izolare? Ați descoperit noi îndeletniciri? Ați făcut agricultură ca alți colegi de breaslă?

Am stat cuminți și ne-am izolat la căsuța de vacanță de la marginea Bucureștiului (Moara Vlasiei, Ilfov, n.r,). Agricultură a făcut Luminița mea, care are o pasiune deosebită pentru plante și care dacă ar putea ar planta flori din centimetru în centimetru.

Valentin Teodosiu, în liniștea casei sale
Valentin Teodosiu, în liniștea casei sale
 • Ați făcut sport, baschet având în vedere că sunteți înalt?

Sport am făcut în adolescență: volei, baschet, box, înot, tenis...

 • Cum va înțelegeți cu fetele?

Cu fetele ne înțelegem bine. Sunt cuminți și talentate. Amândouă fac baschet la Lumina Wolves și sunt pe podium, iar una dintre ele a fost selecționată la Naționala under 16 feminin.

Valentin Teodosiu, la moșia de la Moara Vlăsiei
Valentin Teodosiu, la moșia de la Moara Vlăsiei
 • Ce va doriți pentru partea a doua a anului 2020?

Îmi doresc să fim sănătoși, să ne facem vacanța în Grecia în condiții normale și mai ales să ne putem relua spectacolele, care înseamnă bucuria noastră și a spectatorilor noștri dragi!

Valentin Teodosiu, carte de vizită

- Numele: Valentin Teodosiu- Data şi locul naşterii: 17 septembrie 1953, Bucureşti- Starea civilă: căsătorit, are trei copii- Studiile şi cariera:

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, din Bucureşti, în 1978.A debutat pe scena Teatrului Nottara în 1977.Pe marele ecran a debutat în 1977, în filmul „Aurel Vlaicu“, în regia lui regia Mircea Drăgan.A făcut un rol remarcabil, Gheorghe, în filmul „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii“, în regia lui Gheorghe Mureşan (1979).Unul dintre cele mai importante roluri a fost al profesorului Nicolae Iorga din „Drumeţ în calea lupilor“, în regia lui Constantin Vaeni (1988).

Citește și:

EXCLUSIV! Vocea PRO TV: «Cu salariul de actor e imposibil de trăit»

EXCLUSIV! Florin Călinescu, izolare la moșia din Băbana, Argeș: «Am 83 de găini, 5 porci şi 42 de bibilici»

image
image
image
image
image
image
adelina pestritu jpg
Stefan Banica si Violeta jpg
delia matache jpg
image png
cub oana roman marius elisei png
familia regala jpg
delia matache mică jpg
andi moisescu si olivia steer