INTERVIU Viața după "Exatlon". Războinicul Alex Stoica și lupta care nu s-a văzut la TV: "A murit de ziua mea de nume"

Alexandru Stoica
Alexandru Stoica

Pe Alex Stoica l-am urmărit anul trecut la Exatlon, sezonul 3, iar ambiția și forța de care a dat dovadă au fost dublate mereu și de o sensibilitate aparte. A impresionat cu povestea tulburătoare despre tatăl său, care nu a mai apucat să îl vadă în concurs. Iată ce face, cum arată și ce planuri are Alex, la mai bine de un an de la încheierea show-ului-fenomen de la Kanal D!

 • Click!: Te-am cunoscut în sezonul 3 al emisiunii "Exatlon". Ne poți spune mai multe detalii despre tine?

Alex Stoica: Numele meu este Alexandru Stoica George, sunt din Galați și am 28 de ani.

 • Înainte de a fi concurent la "Exatlon" ai practicat mai multe sporturi.

De mic am făcut sport, de la 11 ani. Am făcut 8 ani de atletism, apoi după ce am terminat liceul am făcut un an de box și ulterior mi-am dat seama că era foarte târziu, cel puțin pentru mine, să fac box și mi-am dorit să mai fac un sport, ca să pot să ajung la Jocurile Olimpice, pentru că-mi plăceau foarte mult. Și am făcut caiac al treilea sport, pe care l-am practicat câțiva ani, până în 2016. Apoi m-am lăsat pentru că au fost niște probleme la nivel de federație. Și de atunci am fost personal trainer și am încercat și partea de fitnnes, câștigând câteva premii la concursuri, la clubul unde activăm în Galați.    

 • Îți place competiția, ești genul care nu paricipă neapărat pentru premii?

Da, îmi place să merg la o competiție, dar măcar să știu că am potențial să câștig. Și întotdeauna când am un scop sau un obiectiv mă pregătesc intens.


  Așa arată acum Alex Stoica, de la Exatlonfoto: arhivă personală
Așa arată acum Alex Stoica, de la Exatlonfoto: arhivă personală
 • Cum a început povestea cu "Exatlon?"

Surorii mele i-a plăcut foarte mult încă de la primul sezon, dar și ceilalți din familie erau fani. Era un fenomen. Am vrut să mă duc în sezonul 2 din "Exatlon", însă din cauza unor probleme cu pașaportul nu s-a mai întâmplat și am intrat în sezonul 3. Îmi plăcea, că era nebunia cu acest reality-show, toți copiii se uitau, iar tatăl meu, care între timp s-a stins, de mult voia să mă vadă la TV. Și am vrut și pentru el, special să mă duc. El a murit când a fost primul episod din sezonul doi. Am stat și m-am gândit, cred foarte mult în destin, și cred că m-aș fi dus în sezonul doi, poate că ar fi trebuit să mă întorc, să renunț la competiție, ca să vin să am grijă de toate. Tatăl meu s-a stins din cauza faptului că a făcut un accident vascular, a ajuns foarte târziu la spital și a stat în comă câteva zile. A murit de ziua mea de nume, de Sf. Alexandru (30 august), și a trebuit să-l îngrop de ziua mea de naștere, însă am făcut-o cu o zi mai devreme. Era prea mult, să moară de ziua de nume și să-l îngropăm de ziua mea, era prea trist. În sezonul 3 am fost motivat să întru, în special pentru tatăl meu, nu m-am gândit la altceva.

 • Cum ai fost atunci, ai tras foarte tare în Republica Dominicană. Îl aveai în inima și în minte pe tatăl tău.

Atunci, în sezonul 3, am fost precum un cal, am stat două luni și jumătate, ăsta a fost scopul meu, măcar dacă nu mă vede tatăl meu, măcar mă vadă prietenii lui, familia etc. Îl visam de multe ori când eram în competiție. Când eram la baracă aveam un ritual al meu, mă rugăm la Dumnezeu și îmi ziceam mereu că vorbeam cu el și îl simțeam lîngă mine. Tata a făcut și el sport, probabil de la el moștenesc pasiunea pentru sport, competitivitatea, dorința de a fi mai bun și de a înfrunta orice obstacole.  

Așa arată acum Alex Stoica, de la Exatlon
Așa arată acum Alex Stoica, de la Exatlon
 • Ai repeta experiența?

Aș repeta-o la orice oră. Și în momentul asta aș pleca. A fost prima experiență de genul, am stat câteva săptămâni, cam două luni jumate, însă nu m-am gândit că-mi va fi foame, că e un loc necunoscut. Eu m-am gândit la scopul final. Dacă s-ar face un nou sezon m-aș duce mai bine pregătit fizic și psihic.

 • Ce ai avut de câștigat și ce de pierdut după experiența asta?

Am avut de câștigat relații cu oameni noi,care mi-au devenit prieteni. Am vizitat multe locuri, am câștigat multă experiență de echipă sau pe plan individual. De pierdut nu cred că am pierdut foarte multe. Am avut grijă să las lucrurile rezolvate pe plan profesional și să le las în grija unor oameni în care am avut încredere și care m-au ajutat și s-au descurcat bine.  

 • Cu ce te ocupi acum?

Acum lucrez în vânzări online pentru o firmă din America.

 • Ai primit multe propuneri de colaborări după ce ai ieșit de la "Exatlon"?

Am avut niște propuneri și am avut o colaborare cu o firmă de suplimente nutritive din Portugalia, am prezentat și am pozat niște haine pentru Sonia Trifan și am fost solicitat să încerc diverse tratamente corporale de la clinica Skinmed din București.

 • Ce-ți dorești pentru următoarea perioadă pentru tine?

Să vedem ce competiții vor mai apărea. M-am apucat să-mi renovez apartamentul moștenit de la tatăl meu. Îmi doresc să ajung în următoarea perioadă la Jocurile Olimpice. Sper să revin la un nou sezon "Exatlon".

Citește și:

Exatlon sezon 3. Iată care sunt cei 10 Războinici pregătiți pentru competiție!

Andreea Arsine şi Ion Surdu au câştigat Exatlon 3. Ce mai fac câştigătorii sezoanelor trecute

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
cub theo rose anghel damian png
FotoJet (5) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
FotoJet jpg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre