INTERVIU Viața Sienei Vușcan după «Românii au talent». Adevărul spus de părinții ei: «Poate Smiley și Andra își amintesc de ea»

image
Siena este cunoscută în China sub numele de scenă Xiè Nàfoto: arhivă personală

La cei 10 ani ai săi, Siena Vușcan i-a cucerit pe toți jurații de la "Românii au talent" (PRO TV) și în special pe Andra, care a trimis-o direct în finală. Nu a luat premiul cel mare, însă a obținut premiul al doilea, de 20.000 de euro, și șansa de a deveni cunoscută în întreaga lume. Momentan, părinții ei, Sonia și Constantin Vușcan, se află încă în România și ne-au povestit cum s-a schimbat viața fiicei lor după concurs, ce vor face cu premiul de 20.000 de euro, dar și ce oferte și contracte a primit fetița cu păr ca soarele și voce de aur.

  • Click!: Cum s-a schimbat viața voastră după emisiunea "Românii au talent", unde Siena a luat locul doi?

Familia Vușcan: Încă resimțim emoția de a fi fost atât de aproape. Ne asumăm responsabilitatea deciziilor luate cumva în joacă, făcând abstracție de contextul actual, cu starea de spirit a oamenilor afectată de schimbările profunde impuse de pandemie. Siena e însă fericită și știe că spectacolul trebuie să continue, ca într-o replică celebră, iar zâmbetul ei senin a rămas mereu acolo chiar și după ce reflectoarele s-au stins, e acolo pentru toți oamenii care îi vorbesc, e acolo pentru orice altă scenă care o primește. Își dorește mult să fie musafirul scenelor ori a emisiunilor unde întrebările așteaptă un răspuns, fie el și fluviu, cum e mai mereu cel al Sienei. Ea răspunde cu entuziasm și e fericită că trebuiesc cuiva răspunsurile ei, cântă pentru cei cărora le place cântecul ei, dar mai cu seamă pentru cei ce o plac pentru ce și cum este ea. Uneori pe stradă, oamenii o opresc și îi vorbesc despre câtă bucurie le-a provocat copilărosul ei fel de a fi. O încurajează, îi spun că trebuie să își împlinească visul, că ei o vor aștepta și în viitor. Iar Siena cânta, scrie, se joacă și caută...

image
Siena s-a bucurat din plin de vacanța la bunici
  • V-ați așteptat la un asemenea rezultat, la locul 2?  

Sincer, nu credeam că va ajunge atât de departe. Apoi a ajuns, era un fapt și ne reproșăm că nu am pregătit-o pentru o așa desfășurare de forțe și presiunea care a urmat. Am vrut ca totul să fie o joacă pentru ea și pentru noi, o aventură! Toată experiența asta a maturizat-o și i-a trasat ambiții și poate dorința unei revanșe față de ea însăși. E un copil încrâncenat și dârz, iar nouă ne place că e așa, cu ambiții mari față de trăirile și performanțele ei, cu un drum de pe acum schițat. Ne place că e curajoasă și detașată. Vor urma reușite și eșecuri, iar noi o vrem pregătită să le îmbrățișeze pe toate deplin, așa cum face ea cu toate. Jocul Sienei e unul serios, dar totuși joc.  

  • V-ați făcut planuri de întoarcere în China? Sau rămâneți de tot aici?

Plecarea sau rămânerea noastră depinde de ceea ce se întâmplă pentru noi aici. Dacă Sienei i se propune un proiect muzical ori cinematografic, ceva serios și de durată, vom rămâne. Siena este deja așteptată cu proiecte în China. Dar așteptăm... AICI are mereu prioritate. AICI e acasă și e nostalgie și totul e mai deplin resimțit tocmai pentru asta. Așteptăm să sune telefonul și să înceapă ceva important pentru Siena. Iar de nu, vom porni în ajutorul “destinului”. Apoi vom reveni și apoi vom pleca iar și tot așa...Viața noastră e mereu un carusel al surprizelor, al încercărilor...așa o vrem, așa am făcut-o să fie. Vom încetini totuși de cariera Sienei o va cere. Ne vom și opri de e nevoie. Dar vom vedea, viața e plină de surprize, nu-i așa?

  • Toți copii s-au apucat de cântat?

Anais (Ana), surioară cea mică, se incâlcește în vocalizele Sienei, vrea să ia parte la ele! Părțile înalte cu care Siena se ia la trântă îi vin însă foarte ușor Anei. Poate în viitor vor cânta împreună, acoperind polurile muzicale. S-ar completa frumos. Constantin, la cei 2 anișori, plânge puternic și hotărât. Când țipă, nemulțumit de sprintul nostru la doleanțele lui, strigă înalt și sfredelitor. Semnul unui talent precoce? Ori poate doar escapadele vocale ale unui băiețel răsfățat de noi toți. Suntem fericiți cu acești 3 copii minunați, suntem bine împreună.

image
Siena Vușcan și frații ei mai mici
  • Ce planuri v-ați făcut cu premiul de 20.000 de euro? Vreți să investiți în ceva?

Da. Ceva serios într-adevăr: un pian electric, ceva ce poate fi luat ușor în spate și dus cu noi oriunde, și o chitară. Restul vor fi păstrați pentru împlinirea ei ca artist. Oare ce va însemna asta? Cândva Siena a jucat în film și asta a făcut-o fericită peste poate; cândva a jucat teatru și a fost fericită; a fost gazda și prezentatoarea unei emisiuni pentru copii în China și a fost fericită; face mici filmulețe și e pierdută în detalii și prelucrare și se lasă hipnotizată de acele “action” și “cut” și de puterea celui din spatele camerei; Siena desenează și asta o face, de asemenea, fericită. Vedeți deci. Este greu să știm ce vor face posibil acești 20.000 de euro. Dar suntem curioși să aflăm. O vom sprijini în toate încercările ei. Mai mult decât oricând însă, Siena e fericită cântând!

  • Siena a prinit oferte de colaborare cu cineva?

Da, Siena a fost invitată să cânte împreună și să scoată piese noi cu două trupe din Cluj, este micul ei secret, așa că vă voi spune doar că una este de rock clasic iar cealaltă de rock alternativ De asemenea, discută acum cu un artist mare de la noi despre ce pot face împreună pe plan muzical, mai mult ca sigur veți afla în curând ce au făcut. Își dorește să cânte cu Andra. Și-a dorit să cânte cu Smiley. Poate să își amintească de ea acești doi oameni frumoși. Ar fi un vis nu doar amintit, ci de a dreptul împlinit.

  • Cum li s a părut copiilor izolarea? Au avut sau și-au găsit noi ocupații în perioada asta?

Nu au resimțit-o. Au pendulat între curtea sălbăticită a bunicului și balconul ticsit de jucării a bunicii. Au avut râul și malul Arieșului doar pentru ei și turmele de oi și câinii de la stână ca interlocutori de cele mai multe ori pașnici, dar nu de fiecare dată. Și mai era herghelia unchieșului cu iepele blonde și mânjii curioși și buieci, au călărit o iepșoară cuminte. Au șters din ei civilizația abia înmugurită și au fost ca dintru început, sălbatici și profund copii. S-au jucat mult, au experimentat prin joc tot ce le-a trecut prin minte.

Citește și:

EXCLUSIV Viața Sienei Vușcan, așa cum nu ați văzut-o la PRO TV. Are doi frați adorabili, iar părinții ei sunt profesori în China

Radu Palaniță a câștigat Românii au talent, dar nu a întors nici un scaun la Vocea României. Cum l-au "tocat" atunci jurații

Angelina Jolie (2) jpg
Alina Sorescu (9) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
ema uta bun png
anca dinicu (2) jpg
lama margherita clejani fulgy jpg
alec baldwin jpeg
image
image
image
image
image
image
alec baldwin jpeg
Alina Sorescu (9) jpg
gina pistol playboy 3 webp
foto6 visuri la cheie 2014 jpg
florin salam petrecere jpeg
FotoJet (6) jpg