Ion Dolănescu, parastas de 10 ani cu două colive

image
Mâncarea a fost preparată de Laura și Ioan Melinescu, finii lui Ion Dolănescu

La comemorarea celor 10 ani de la trecerea sa în nefiinţă, Ion Dolănescu a avut două colive şi două parastase, întrucât cei doi fii ai săi, Ionuţ (47 ani) şi Dragoş Dolănescu (43 ani) nu au făcut pace nici acum.

Sâmbătă a făcut pomană Ionuţ Dolănescu, (aflat în America), prin intermediul părintelui Emil Cărămizaru şi al fraţilor Constantin, Pavelică şi Nicolae Dolănescu. Ieri, 19 martie, Dragoş Dolănescu a zburat 10.000 de kilometri ca să vină tocmai din Costa Rica pentru a-i face parastas regretatului solist, chiar în ziua în care s-a stins acesta, la vârsta de 65 de ani.

image
Slujba a fost ținută de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Radu Ilinoiu

Mai întâi, Dragoş şi-a comemorat tatăl la Cimitirul Bellu, unde a acoperit mormântul cu flori de toate felurile. A pus o mulţime de ghivece cu lalele de jur împrejur, iar în mijloc a pus un coş cu orhidee. A împărţit 30 de pachete cu mâncare de post: salată de cartofi cu măsline, fasole bătută, plăcinte de casă de mere, sarmale de post, dar şi vin, palincă, cozonaci, colaci şi colivă. Slujba de pomenire a avut loc la Biserica Sf. Vineri din Pajura, unde e paroh un fin de-al lui Ion Dolănescu.

image
Slujba a fost ținută de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Radu Ilinoiu

După slujbă, masa a avut loc la cantina de la subsolul lăcaşului de cult, tot cu mâncare de post. La parastas au luat parte mai mulţi apropiaţi:  doamna Belu, prietena de suflet, cea care i-a fost alături până când a închis ochii, finul Jean, interpretele de folclor Aneta Stan şi Viorica Flintaşu, care au cântat şi câte o melodie. 

La masă, toată lumea a cântat ”M-am născut între Carpaţi”, probabil cea mai cunoscută melodie din repertoriul marelui artist. La masă s-au servit aperitive cu salată de crudităţi cu morcovi şi ţelină, fasole bătută, salată de fasole cu avocado şi soia, pateu de soia, pâine cu măsline, ciorbă de linte, prăjituri de post, vin, palincă şi o îngheţată de post. 

Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
cub muzica populara braconier png
andrei rosu mihaela bilic png
image png
Charlene de Monaco
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
image png
Annie Ernaux, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatura pe 2022 Foto EPA EFE
Serbia Belgrad harta FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Paula și Leo Iorga
andrei rosu mihaela bilic png
ramona manole ionita clejani  (2) jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
image png
cub muzica populara braconier png