Ion Țiriac a bifat o achiziție uriașă. Cât a costat noul avion al celebrului miliardar: „Mă duce la Beijing”

Ion Țiriac (85 de ani) are o pasiune uriașă pentru avioane, dovada fiind faptul că le pilotează constant. De curând, miliardarul a dezvăluit că și-a cumpărat o aeronavă pentru care a scos bani grei din buzunar, respectiv 60.000.000 de euro.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

„Un avion din ăsta nou costă vreo 60 de milioane de euro”

Ion Țiriac susține că uneori este suspus unor teste fizice medicale, care să ateste faptul că poate pilota. Jucătorul de tenis a stat timp de 5 ore într-un stimulator de zbor și va fi nevoit să repete această experiență o dată la câteva luni, căci altfel nu i se permite să piloteze.

„Mi-am luat medicalul acum trei săptămâni, iar acum zece zile am stat în cușcă cinci ore, în simulator la Dubai, că nu mai fusesem de mult în simulator. În fiecare an trebuie să fac aceste teste, pentru că altfel nu am voie să pilotez, iar medicalul trebuie să-l fac la șase luni. Cât timp am medicalul, nu am niciun fel de problemă. Am și copilot, normal. Avioanele pe care le pilotez eu, nu sunt single pilot.

Eu am acum un avion care mă duce la Beijing. De aici la Hong Kong. 14 ore! Am un avion, care e aproape nou, am schimbat cu altul, care ăsta zboară cu 1000 de mile mai mult. L-aș vinde, dacă doriți. Un avion din ăsta nou costă vreo 60 de milioane de euro. Acesta este un avion relativ nou. După 15 ani îl desface complet și îl pune înapoi, ca să vadă dacă are ceva. Avionul iese nou, zero kilometri. Dacă vrei să-l vinzi, nu mai iei 20 de milioane pe el”, a declarat Ion Țiriac la „Prietenii lui Ovidiu”

„Pilotez că nu am bani de 2 piloți”

Miliardarul și-a deschis o companie aviatică în anul 1997, iar flota sa cuprinde 3 avioane și un elicopter. Această pasiune a sa vine la pachet cu cheltuieli substanțiale, afaceristul fiind nevoit să scoată din buzunar 1,5 milioane de euro doar pentru asigurarea aeronavelor, scrie as.ro.

„Pilotez pentru că nu am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă. Copilot să fie altul, eu sunt comandant, stau în stânga. Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul înseamnă că nu îl merită”, declara în trecut legendarul jucător de tenis”, a mai dezvăluit celebrul jucător de tenis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
stefania costache iumor jpeg
anca parghel png
sean diddy combs gettyimages jpg
nicole scherzinger costum baie plaja jpg
Banner Sarah j Sun
nunta jpg
pro tv facebook jpg
Banner Nicoleta Nucă
image
actualitate.net
image
actualitate.net