Ion Țiriac a împlinit 82 de ani. Cele mai importante 3 femei din viața lui: cu una s-a însurat, celelalte i-au dăruit copii

9 mai 2021
image
Ion Țiriac și Sophie Ayad, în 1995. Egipteanca avea o frumusețe exoticăfoto: GettyImages

Ion Țiriac, românul cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, a împlinit duminică, 9 mai, vârsta de 82 de ani. În tinerețe nu avea banii de acum, însă femeile roiau în jurul lui. Doar două au reușit însă să-i facă și moștenitori, iar acestea sunt distinsele Mikette von Issenberg, fost fotomodel, și Sophie Ayad, o jurnalistă de origine egipteană.

Ce au în comun iubirile magnatului Ion Țiriac? Sunt distinse, rafinate, frumoase și foarte diferite una de cealaltă. Cele trei femei care au contat enorm în viața fostului mare tenisman sunt: Erika Braedt, o fostă handbalistă a echipei Știința București, cu care Țiriac s-a și căsătorit în 1963, la 24 de ani, americanca Mikette von Issenberg, de care s-a îndrăgostit în 1974, și jurnalista Sophie Ayad, pe care a cunoscut-o în 1992, la München, pe când românul era rezident în Germania.

image
Erika Braedt (stânga) a fost soția lui Ion Țiriac timp de 2 anifoto: Libertatea

Dacă pe prima a luat-o de nevastă, ei bine ultimele două au reușit să îi dăruiască moștenitori. Dacă privim pozele lor de odinioară, mai ales ale lui Mikette von Issenberg, care a lucrat ca fotomodel de la vârsta de 12 ani, înțelegem de ce Ion Țiriac a fost îndrăgostit-lulea. Se pare că magnatul a fost atras de femeile înalte, cu trup zvelt, mai degrabă filiform, cu picioare lungi, zâmbet misterios și ochi pătrunzători.

image
În 1975 făcea plajă cu Mikette, nu cu Laurette

Mikette von Issenberg, sexy la plajă, în 1975

În fotografia alb-negru, surprinsă în 1975, Ion Ţiriac nu făcea plajă flancat de bodyguarzi, ca acum, ci în compania unei domnişoare blonde, cu trup ca trestia. Ea este americanca Mikette von Issenberg, femeia care l-a făcut tată pe Ion Țiriac pe 22 septembrie 1976. Într-adevăr, este vorba despre mama lui Ion Alexandru Ţiriac (45 de ani).

image
Mikette, mama lui Ion Țiriac, în tinerețe

Mikette şi Ion Ţiriac s-au cunoscut în 1974, când el era component al echipei Romaniei de Cupa Davis, iar ea fotomodel celebru, dar care nu a dorit să renunţe la carieră de dragul amorului. După ce a născut, s-a întors la Los Angeles, iar juniorul a rămas în grija mătuşii Rodica, sora lui Ion Ţiriac. Mikette s-a revanşat în perioada în care fiul ei, Ion Ţiriac, şi-a făcut studiile în Statele Unite ale Americii.

image
Ion Țiriac și Sophie Ayad, la absolvirea fiului lorfoto: arhivă personală

Sophie Ayad și Ion Țiriac au fost împreună 9 ani

Ion Țiriac a cunoscut-o pe Sophie în 1992, la München, pe vremea când afaceristul era stabilit în Germania și coordona turneele de la Hanovra, Stuttgart și Essen. Frumoasa brunetă lucra pentru revista Bunte, dar deși există o diferență de vârstă de aproape 30 de ani între ei, Țiriac și Sophie au avut o relație îndelungată, din iubirea lor rezultând doi copii: Ioana (21 ani) și Karim (24 de ani), moștenitorii lui Țiriac. Sophie și-a păstrat și acum tonusul excelent din tinerețe și mai postează pe Twitter, din când în când, fotografii cu ea și cu cei doi copii. În 1995, când au fost fotografiți împreună în tribună, la un turneu de tenis, Sophie era o adevărată apariție, care atrăgea toate privirile cu frumusețea ei exotică. Ion Țiriac și Sophie Ayad au fost împreună 9 ani. În 2018, ea a părăsit Monte Carlo, pentru o viață ceva mai alertă, la Miami.

Citește și:

Ion Țiriac, la 81 de ani. 10 lucruri pe care chiar nu le știai despre românul cu o avere de 1,8 miliarde de euro

Ion Ţiriac a fost bolnav de Covid la 82 de ani: "Am avut norocul norocului”

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
image png
Dana Rogoz fiica jpg
BeFunky collage (22) jpg
1 julia fox jpg jpeg
bobonete jpg