Irina Loghin, 15 Revelioane cu familia Ceaușescu. Dezvăluiri emoționante despre copilărie și sărăcie

Ultima actualizare:

    irina Loghin (81 de ani)  face dezvăluiri emoționantefoto: TVR
irina Loghin (81 de ani) face dezvăluiri emoționantefoto: TVR

Luni, 28 decembrie, de la ora 21:00, la „Rețeaua de idoli” vine una dintre cele mai iubite artiste: Irina Loghin. Supranumită „Regina muzicii populare românești”, invitata Irinei Păcurariu a oferit în emisiunea TVR 2 una dintre cele mai emoționante confesiuni din carieră.

Solista de muzică populară Irina Loghin s-a născut într-o familie numeroasă, cu șase frați, și a învățat de mică ce înseamnă să muncești. Puţină lume ştie că îndrăgita interpretă a avut o copilărie dură, părinţii ei confruntându-se cu probleme financiare. Mai mult, când tatăl Irinei Loghin a plecat pe front, solista şi fraţii ei au fost nevoiți să muncească din greu.

„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată «Uite, te-am văzut la tv». Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte... Erau foarte dibace femeile care țeseau,și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem, ca să avem zestre de măritat", a povestit Irina Loghin la „Rețeaua de idoli”.

"Irina Loghin a dus cochetăria și respectul pentru public la maxim"

Artista a ajuns la vârsta de 81 de ani și, în ciuda timpului, se mândrește cu felul în care arată și cu genele bune moștenite. În tinerețe, Irina Loghin a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei ale scenei românești. „Irina Loghin nu este doar un artist care și-a conservat iubirea publicului timp de șase decenii, este o femeie modernă, cu valori despre care astăzi se scriu cărți motivaționale, principii și obiceiuri pe care ea le resprectă din instinct și o mare și prea puțin știută sensibilitate și intuiție feminină. O mamă care și-a crescut cei doi copii fără niciun ajutor, un artist care a dus cochetăria și respectul pentru public la maxim (niciodată, nici măcar la nunți sau botezuri) nu mergea să cânte fără echipa ei de lumină și sonorizare, un om atât de iubit încât în anii în care a fost în dizgrația comunistă umplea câmpuri de oameni care veneau s-a asculte”, a spus Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Rețeaua de idoli”.

Irina Loghin, în dialog cu Irina Păcurariu
Irina Loghin, în dialog cu Irina Păcurariu

Irina Loghin a povestit și despre sărăcia cruntă în care a copilărit. "Nu aveam toți încălțăminte, aveam galoși cu ciorapi de lână, pe care îi croșetam de la acea vârstă fragedă. Așteptam să vină surorile mele de la școală să îmi dea încălțămintea. A fost greu, dar atunci credeam că este foarte normal. Am început să cânt la școală... știam de la tata. Învățătoarea și-a dat seama și am devenit solista clasei și dirijam și alte clase mai mici. După ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, într-o fabrică de sticlă, apoi am fost la Școala Populară de Artă. La fabrica de sticlă, la 20 de ani, aveam echipă de dansuri și am mers în turneu în Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Între timp am aflat că se dă consurs la ansamblul Ciocârlia, din București, din ziarul Informația". 

În interviul oferit, Irina Loghin vorbește cu sinceritate despre ce înseamnă o viață în ochii publicului, decizii care i-au marcat existența, maternitate sau intrarea în politică și, printre altele, revine cu poveștile și în epoca celor 15 Revelioane petrecute obligatoriu cu familia Ceaușescu.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei", povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Citește și:

Irina Loghin a împlinit 80 de ani! În tinereţe, Elena Ceauşescu era geloasă pe ea

Cum a cucerit-o soțul pe Irina Loghin. Abia după 10 ani a dus-o la altar. Poze rare cu luptătorul și solista

image
image
image
image
image
image
oana zavoranu 1 1024x1024 jpg
Oana Roman și cîinele bubble Sursa Instagram jpg
banner oana roman png
cove jpg
cher iubit alexander edwards profimedia jpg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
russell brand jpg
image
actualitate.net