Irina Loghin, sfaturi despre cum se menține în formă la 82 de ani!

Ultima actualizare:

Irina Loghin este o legendă vie a muzicii populare românești. Artista, în vârstă de 82 de ani, a vorbit despre obiceiurile pe care le are în familie în preajma sărbătorilor, dar și cum reușește să se mențină într-o stare atât de bună la vârsta sa. Aflăm secrete bine păstrate de una dintre cele mai iubite interprete din România.

3 irina loghin cu mainile 1 0 jpeg

Irina Loghin, despre datina în familie, mâncăruri tradiționale și Crăciun

Tradiționalistă din fire, Irina Loghin se reunește cu familia an de an, cu care se bucură de masa sfântă de Crăciun. Preparatele savuroase nu lipsesc din meniu, chiar dacă, de câțiva ani, a renunțat la carne, fiind vegetariană, în mare parte.

„Pentru mine este tot Crăciunul ca anul trecut ce am făcut anul trecut voi face și anul acesta. Mă voi duce la copii sau vin copiii la mine. De obicei, eu nu gătesc porc. Pentru mine carnea este departe de mine, am renunțat la carne.

Foarte rar mai mănânc câte un piept de pui, dar rar şi nu-l mănânc cu plăcere nici pe acela. Dar doar când nu am încotro când sunt în deplasare. Acasă fac sarmale de pește de Crăciun și tot felul de salate crudități, ghiveci de tot feluri de legume. Avem un  fin al nostru care ne face cozonacul. Pe masă aveam nelipsitele sarmalele de pește. Pentru restul fac și de porc, dar eu cu Irinuca nu servim din astea. Ne simțim bine cu ale noastre cu care ne-am învățat de zeci de ani.

Rețeta inedită de plăcintă cu mere făcută de Irina Loghin de Crăciun

  În seara de Crăciun, Irina Loghin are o tradiție, anume prepararea unei plăcinte cu mere, pe care o savurează toată familia. Rețeta perfectă a artistei este lăudată de toată lumea, mai ales că modul de gătire este unul mai puțin întâlnit.  Țuica fiartă și vinul de țară nu lipsesc de pe masa cântăreței. Astfel, invitații, în mare parte rude și familia, se bucură de ospățul asigurat mai ceva ca la restaurant.  

„În seara de Crăciun eu fac plăcintă cu mere cu multă scorțișoară și este și ușoară. Pun foarte mult măr pe care îl tai felii, nu îl dau prin răzătoare. Le dau cu puțină miere și le pun între blat și rămân merele acelea caramelizate cu acea miere care se înmoaie puțin și este extraordinar de gustoasă și bună această plăcintă. Ținem de tradiție cu vin fiert cu țuică. Eu sunt de la Vălenii de Munte de la țuica de prune. Am la Văleni cumnatul meu care ne aprovizionează întotdeauna. Dar așa de formă să închinăm cu ceșcuțele acela de pământ cum făceam când eram la țară, cu țuică fiartă și cu vinul fiert,  pomul de Crăciun şi pisicile prin casă. Sunt mare iubitoare de animale cred că asta nu a fost carnivoră niciodată. De când eram acasă, dacă tăiau păsările nu voiam să văd și cred că de aici. De vreo 40 și ceva de ani nu mai consum carne.  

Cum se menține în formă Irina Loghin

Toată lumea se întreabă cum reușește să arate atât de bine la cei 82 de ani pe care îi are, însă Irina Loghin nu are neapărat un secret. Faptul că face sport zilnic, atât cât îi permite organismul, mănâncă sănătos, fără carne și are grijă ce consumă, îi asigură artistei de muzică populară un stil de viață sănătos.

„Fac multă mișcare, foarte multă mișcare zi de zi. Am spus o și o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne mișcarea este sfântă pentru a te menține într-un fel sănătos.

Normal că îmi simt și eu anii că sunt destui, dar mișcarea este extraordinară asta mă ajută foarte mult", a spus Irina Loghin, într-un interviu de excepție pe care îl puteți vedea pe Antena 3.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net