Iulia Albu îi dă replica Mădălinei Ghenea. «Îmi doresc să ÎNCERCI să mă dai în judecată»


    Iulia Albu i-a dat o replică acidă Mădălinei GheneaFoto: montaj Click!
Iulia Albu i-a dat o replică acidă Mădălinei GheneaFoto: montaj Click!

Iulia Albu i-a dat replica Mădălinei Ghenea, după ce actriţa de 26 de ani a ameninţat-o cu un process pentru o serie de comentarii făcute la adresa ţinutelor purtat la Festivalul de Film de la Cannes de către Mădălina. Iulia a analizat atent cuvintele scrise de olteancă şi a fost la fel de nemiloasă ca atunci când i-a criticat alegeriile vestimentare.

După ce Mădălina Ghenea a numit-o penibilă pe Iulia Albu şi a declarat că declaraţiile fashion editor-ului nu sunt demne de luat în seamă, Iulia a redactat o scrisoare deschisă, publicată pe site-ul ei, în care îi demontează Mădălinei întreg discursul.

“«Nu vreau să dau o replică»- aici avem, evident, o contradicţie în termeni. Prin urmare, dacă nu dorim să dăm o replică, nu o facem. Este evident, dragă Mădălina, că tu VREI să «dai o replică». Şi nu una oarecare, ci una extrem de lungă şi incoerentă cu vagi accente de furie.

«unor persoane care de fapt mă lasă absolut rece»- Aici cred că pot afirma fără niciun fel de dubiu, că, în niciun caz, critica mea NU «te-a lăsat rece». Această strategie de a-ţi minimaliza adversarul negând influenţa sa asupra ta poate fi susţinută DOAR cu condiţia unui răspuns evaziv. De exemplu: «Mă lasă rece părerea unuia sau a altuia. Important este CĂ EU mă simt bine aşa». PUNCT. Nu-i nimic. Te inţeleg… în fond tu, dragă Mădălina G, nu «pui preţ pe şcolile româneşti”, nu? Dar despre asta puţin mai târziu… Şi uite, vezi, nici măcar nu am pomenit de virgulele alea două lipsă”, a început Iulia scrisoarea sa.

Iulia Albu: «DA! Sunt frustrată»

Iulia mai punctează că reacţia Mădălinei este una tipic balcanică, deşi actriţa vrea să se distanţeze de mentalitatea românească, prin faptul că Mădălina consider comentariile Iuliei ca fiind o dovadă de “răutate, prostie, frustrare sau toate la un loc” . 

“O să îţi explic eu foarte clar. ESTE VORBA DESPRE TOATE LA UN LOC. Răutate - pentru că aşa defineşte românul balcanic, despre care chiar tu faci vorbire, ORICE analiză argumentată, fie că vorbim despre mâncare, modă, fotbal sau politică. Prostie - pentru că este câteodată greu să lupţi cu acest flagel având în vedere rata crescândă a analfabetismului în orice domeniu. Frustrare - pentru că DA! Sunt frustrată şi de multe ori nu înţeleg de ce este mai bine să îţi arăţi fundul şi nu talentul (asta în toate domeniile, deşi, să recunoaştem, tu, Mădălina, ai un fund frumos şi numai bun de arătat)”, a spus Iulia Albu.

Mădălina Ghenea a purtat pe covorul roşu de la Cannes o rochie semnată de Cristina Săvulescu
Mădălina Ghenea a purtat pe covorul roşu de la Cannes o rochie semnată de Cristina Săvulescu

Mai mult, fosta soţia a lui Mihai Albu se arată mirată că cineva care totuşi are o educaţie modestă este atât de revoltată de existenţa unor emisiuni de tip tabloid. Ba chiar, deşi are doar liceul, Mădălina se ia de studiile făcute de Iulia Albu la şcoli româneşti.

“«E şi cazul unei emisiuni a unui post turcesc de televiziune, emisiune ce se potriveşte din plin cu cultură balcanică ce ne domină puternic» -Dragă Mădălina, cred că te referi de fapt la faptul că este o emisiune de tip tabloid. Te informez pe această cale că aici, în România, tabloidul este printre cele mai exploatate formate. Probabil tu, Mădălina Ghenea, citeşti Descartes şi urmăreşti TVR CULTURAL, însă te asigur că o mare parte a românilor, după o zi obositoare de muncă, preferă o bârfă proastă şi un zâmbet sincer. În cugetarea mea mă intreb… oare cum cineva cu o educaţie atât de modestă, limitată la absolvirea unui liceu, spun gurile rele şi invidioase, poate fi atât de revoltat în legătură cu acest subiect?

«La respectivă emisiune există o doamna «expert în modă», cu studii româneşti de specialitate» - Da, dragă Mădălina Ghenea, această doamnă cu studiile ei româneşti de specialitate, pe care tu le minimalizezi şi ridiculizezi, studii făcute la aceleaşi instituţii care au dat nume ca Constantin Brâncuşi, Cornelui Baba şi…(te plictisesc? iertare!) această doamnă care «te lasă rece», ACEASTĂ doamnă este mândră că este româncă. Eu nu am avut nevoie, Madalina dragă, de vreun scandal cu iz de amantlâc ca să devin ceea ce sunt, aşa cum au făcut şi fac multe dive mioritice. Şi aş putea chiar empatiza cu tine care ştii cât este de greu să îţi construieşti singură un nume trecând prin atât de multe valuri şi voaluri, nu-i aşa?”, punctează Iulia Albu.

Mădălina Ghenea, într-o ie românească, la Cannes
Mădălina Ghenea, într-o ie românească, la Cannes

 “«Pe lângă faptul că o vedem deseori cu diverse ţinute trăznite asortate cu machiaje ce ne amintesc de indienii Vestului Sălbatic» -Evident, o persoană pe care o urmăreşti «deseori», denotă o anumită frecvenţă şi un anumit interes al tău pentru cel puţin unul dintre proiectele în cauză. Aş fi curioasă, în altă ordine de idei, despre activitatea ta «prodigioasă» în domeniul modei. Mă ingrijoreaza sincer că «un model de talie internaţională», aşa ca tine, nu este familiarizat cu acest tip de make-up”, mai scrie Iulia Albu.

«Îmi doresc să ÎNCERCI să mă dai în judecată, aş face bani frumoşi”

Mădălia Ghenea continuă să o atace pe Iulia Albu în mesajul ei şi face referire la “sănătatea mentală” a fashion editor-ului. Aşa cum Ghenea o ameninţă pe Albu că o duce la tribunal, Iulia punctează că declaraţiile Mădălinei ar fi o bază solidă pentru un proces.

“«şi însoţite permanent de diverse orătănii de prin propria curte (sigur, făcându-ne astfel să ne punem întrebarea legitimă referitoare la sănătatea ei mentală)» - Uite Mădălina Ghenea, asta chiar ar fi o bază solidă de proces. Cât de «legitim» şi mai ales LEGAL consideri că este acest «dubiu» al tău exprimat PUBLIC în ceea ce priveşte sănătatea mea «mentală»? O da, chiar îmi doresc să ÎNCERCI să mă dai în judecată, aş face bani frumoşi, parol. Deşi cred totuşi că voiai să spui MINTALĂ, nu? Grele limbile astea, pisi…”, a mai scris Iulia Albu pe site-ul său.

« În final, TU cât anume valorezi pentru această ţară?»

Mădălian Ghenea mai vorbeşte despre laudele care i-ar fi fost aduse de publicaţii internaţionale după apariţiile de la Cannes, dar şi despre filmul în care apare, “Youth” (“Tinereţea”), al regizorului Italian Paolo Sorrention, alături de Michael Caine, Jane Fonda şi Harvey Keitel. Iulia mai scrie că o astfel de discuţie nu ar nici o relevanţă când vine vorba despre ţinutele purtate de Ghenea şi că publicaţiile respective nu i-au lăudat rochia, ci doar au spus că Mădălina a apărut pe covorul roşu.

“«‘doamna’ respectivă ajunge să critice ţinute lăudate abundent de publicaţii celebre (e adevărat, nu româneşti!! ) că Harpers Bazaar sau New York Times».  Specificul editorial al New York Times nu este unul care să promoveze ANALIZA unor ţinute, ci mai ales TRECEREA LOR ÎN REVISTĂ. Dacă nu cunoşti limba engleză, îţi traduc eu printre rânduri: «Fostul model reprofilat în actriţă a îmbrăcat o rochie transparentă care îi evidenţia curbele», pe înţelesul publicului manelistic şi balcanic, absolvent de studii de specialitate în România, «şi-a făcut apariţia aproape dezbracată».

«Aşadar, la Festivalul de Film de la Cannes, la premiera unui film în competiţie regizat de un proaspăt câştigător al unui Oscar, având printre alţii în componenţă şi trei actori deţinători împreună a alte 5 premii Oscar, film de un ridicat nivel cultural şi artistic, lăudat de toţi criticii» - Cam ce relevanţă ar putea avea în acest context calitatea filmului sau valoarea, indiscutabilă de altfel, a unei mari parţi din distribuţie? Această încercare de a proiecta mi se pare de un inutil zdrobitor, asemănător relevanţei culorii ochilor porcului lui George Clooney în apariţiile sale red carpet. Şi bietul porc e mort de ani buni!

«Iar în final, în ciuda faptului că din patriotism am ales în mod special o ţinută reprezentativă românească» - Mădălina dragă, dacă este AŞA o corvoadă pentru tine să fii mândră de CINE eşti, nu insistă NIMENI să promovezi FIX nimic. Mai ales atâta timp cât este clar exact cât valorează cultura acestei ţări pentru tine.

În final, TU cât anume valorezi pentru această ţară?”

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
couple 7353748 1920 jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
madalina manole facebook jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
horoscop jpg
sex jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
image
image
image
image
image
image
Pepe la alergare  jpg
Pamela Anderson jpg
oana roman si marius elisei
cub paula iorga 1 png
cub daniel onoriu png
Victor Pițurcă Vica Blochina