Jean Paler, un șir de drame: “M-au uitat toți, parcă nici nu exist. Cuvântul prieten a rămas numai în DEX"

Ultima actualizare:

    Jean Palerfoto: captură Kanal D
Jean Palerfoto: captură Kanal D

Este de la 4 ani pe scenă. A vrut să facă oamenii fericiți și și-a închinat întreaga viață teatrului. De multe ori, însă, s-a neglijat pe sine. Ajuns la 68 de ani, Jean Paler a decis să arate lumii adevărata sa viață din spatele scenei. O viață marcată de drame și suferințe.

Jean Paler plătește un preț prea mare după o viață închinată teatrului românesc. Actorul se zbate într-o sărăcie lucie, măcinat de boli, dureri și suferințe care nu se mai sfârșesc. Are probleme mari de sănatate, este cardiac cronic, iar inima sa, pe care are montate patru stenturi și un defibrilator, poate ceda oricând.“Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei ope lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni. Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc. Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct”, a povestit actorul în emisiunea “Teo Show”, de la Kanal D.

Locuiește cu fiica sa, la Sinaia: “Pentru prieteni nu mai exist!”

Jean Paler locuiește de ani buni într-un apartament din Sinaia, unde este îngrijit de fiica sa, care a venit din America pentru a fi alături de tatăl său. Actorul nu se ajunge de azi pe mâine cu banii și, chiar dacă doctorii i-au interzis să mai urce pe scenă, el nu le-a urmat sfatul, neglijându-și sănătatea.

”Când m-am îmbolnăvit veneam de la ski. Nici un fel de simptome nu am avut înainte. Am plecat să-mi iau pâine, eu locuiesc la Sinaia, la bloc. Am făcut infarctul pe stradă, am căzut în cap! Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist. De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine. Îi zic în fel și chip, și babă îi zic, deși are 26 de ani! Am noroc mare cu ea! Eu am plătit cu viața personală, eu nu am avut viață personală. Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine! Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru”, a adăugat actorul.

Citește și:

Jean Paler, ajutat de Bebe Mihu să supraviețuiască. Bolnav și cu o pensie infimă, umoristul se bucură de spectacolele de pe Litoral

Suferința lui Jean Paler: ”Suntem pensionari puși pe lista de exterminare. Cu ce bani să iau spirt la preț de bișniță?”

image
image
image
image
image
image
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net