Jesica Zamfir, rețeta perfecta pentru sarmalele de Paște! Ce ingredient nu trebuie să lipsească din compoziție

#Exclusiv Click!

Jesica Zamfir este una dintre cele mai bune specialiste din domeniul gastronomic, dar și câștigătoarea sezonului 4 a emisiunii „MasterChef România”. În acest an, Jesica Zamfir vine în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor, prin intermediul Click!, și le dezvăluie care este rețeta perfectă pentru sarmalele. Acestea nu numai că vor fi delicioase, dar se vor topi în gură. 

PENTRU FOI

o varză murată de aproximativ 1,5 kg

PENTRU UMPLUTURĂ

1 kg de carne tocata porc ( 50% fleică și 50 % pulpă de porc)

2/3 cepe medii

70 g orez ( aproximativ 4 linguri)

o lingură de pastă de bulion

cimbru uscat

sare

piper

PENTRU PUS LA FIERT LA CEAUN

o varză mică tocată

o bucată de afumătură

1 litru de suc de roșii

500 ml zeamă de varză sau borș

500 ml apă

frunze de dafin 2/3 bucăți

piper boabe

cimbru uscat

MOD DE PREPARARE:

Pregătiți frunzele de varză și le lăsați la scurs, apoi pregătiți carnea pentru umplutură. Mai apoi, căliți în puțin ulei ceapa cu bulionul, adăugați orezul și o ceșcuță de apă. Se adaugă  condimentele și sarea și se lasă pe foc până se absoarbe lichidul. Amestecați apoi această compoziție cu carnea tocată.

Formați biluțe egale de carne, de mărimea unei nuci (30-35 g). Între timp, vă pregătiți oala sau ceaunul în care le veți fierbe. Puneți mai întâi varza tocată, apoi afumătura și câteva boabe de piper și foi de dafin. După care, vă apucați de „înfășurat” sărmăluțele pe care le așezați direct în oala de fiert. Când ați terminat, mai adăugați câteva condimente și varza tocată deasupra. Pasul următor este să puneți sucul de roșii, apa și zeama de varză la foc mic pentru cel puțin două ore și jumătate.

SARMALELE PERFECTE:

1.      Alegeți cu atenție carnea: 50 % carne mai grasă și 50 % carne macră (pulpă de porc sau carne de vită pentru cei care prefer vita în sarmale)

2.       Varza nu trebuie să fie sărată, dacă este sărată ține-o în apă rece câteva ore înainte de pregătire.

3.      Să nu uitați să puneți în oala în care fierbeți sărmăluțele, o bucată de afumătură pentru că îmbogățește gustul.

4.      Sarmalele bune se țin pe foc mic între 2 și 5 ore.

5.       Folosiți pentru gătit un ceaun sau o oală de fontă cu fundul cât mai gros.

6.      Evitați să completați cu apă pe parcursul fierberii! Se spune că le spălați gustul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
banner viorel lis png
banner tavi clonda png
Banner Gabriela Lucuțar
banner andreea Bălan png
megan fox gravida jpg
banner Georgica Cornu
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net