Jorge a rămas fără toți banii de pe card în Republica Dominicană. Metoda prin care a fost «curățat» de 16.000 de lei

27 februarie 2020
article img
Vacanţa lui Jorge de anul trecut s-a transformat într-un coşmar. Data viitoare va pleca cu portofelul plin de bani, pentru a evita necazurile

Împătimit al vacanţelor exotice, solistul George Papagheorghe (37 de ani), cunoscut sub numele de scenă Jorge, a căzut pradă hoţilor anul trecut, în Republica Dominicană. La 9.000 km de ţară, cântăreţul a folosit un bancomat pe care era montată o „maimuţă”, dispozitiv care i-a clonat cardul şi i-a furat PIN-ul. Ulterior, hoţii i-au golit contul în care avea 16.000 de lei.

Întâmplarea din Republica Dominicană, unde s-au filmat reality-show-uri ca „Exatlon” şi „Survivor” (Kanal D), i-a produs lui Jorge o gaură în buget de 16.000 de lei, echivalentul a peste 3.300 de euro.

„Eram în vacanţă în Republica Dominicană cu familia şi am vrut să scot bani de la un bancomat. Atunci am rămas fără toţi banii de pe card pentru că pe acel bancomat era montată o «maimuţă» (dispozitiv de clonat cardurile – n.r.). Când a ieşit cardul din bancomat, a ieşit cu tot cu «pisica» pusă în aparat şi mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Am pierdut atunci 16.000 de lei. Şi fix lângă bancomatul respectiv se plimba un «poliţist». M-am dus să-i spun ce am păţit şi să mă ajute să iau legătura cu banca, să opresc transferul, iar poliţistul a zis să îi dau lui «pisica» (aparatul care a ieşit din bancomat odată cu cardul). M-am prins imediat că ceva este în neregulă cu acel «poliţist» şi că probabil este mână în mână cu cei care mi-au furat banii. Atunci am aruncat pe jos dispozitivul şi am călcat pe el. Iar «poliţistul» era disperat că i-am distrus dispozitivul. Nu am făcut nimic atunci şi nu am mai recuperat nici un ban”, ne-a spus Jorge la petrecerea aniversară de 30 de ani a agenţiei de turism Paralela 45.

article img
Pentru şedinţele foto a dat uitării păţania

Şi tot Jorge ne-a mai spus că în Polonia a prins avionul în ultima clipă. „Cei din avion m-au aplaudat. M-au văzut că eram pe partea cealaltă a culoarului şi băteam în uşă să-mi deschidă, însă mi-au zis că trebuie să fac din nou check-in-ul. Şi a trebuit să ies din aeroport şi am mai pierdut încă 20 de minute pentru asta”, ne-a spus solistul care va avea un nou poiect tv despre care se va afla cât de curând.

Artistul va merge în aprilie la EuroDisney din Paris cu Ilinca, fiica lui cea mare, care la 18 ani şi-a dorit o excursie în celebrul parc de distracţii.

Monica Tatoiu a rămas fără carduri şi acte în Spania

Afacerista Monica Tatoiu (63 de ani) nu va uita niciodată vacanţa din Spania din 2018, când hoţii i-au furat din geantă toate cardurile şi actele importante. Totul s-a întâmplat într-o secundă de neatenţie.

article img

„Mi-au luat portofelul, dar nu aveam bani, aveam nişte acte, certificat de asigurare de sănătate şi un permis de barcă. Ne-au furat toate cardurile. Trebuie să dau testul psihologic pentru permisul de barcă. Eu ţineam portofelul, bărbatu-meu mi-a pus coarne şi atunci s-a întâmplat”, a spus Monica Tatoiu la Antena 1.

Atenţie la ţepele de la bancomat!

Conform Poliţiei Române, „skimming-ul” constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod de operare pentru obţinerea datelor în vederea clonării cardului este „bucla libaneză” - un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un „binevoitor” care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.

Citește și

EXCLUSIV Jorge și Ciprian Marica, tăticii perfecți la plajă. Superbele lor soții s-au bronzat liniștite

Cum își aniversează Jorge fetița! «Prima zi de naştere departe»