Laura Cosoi îşi ia proteinele din orez sălbatic

simeon stalpnicul png

Dacă eşti curios ce a mai gătit Laura Cosoi în ultima vreme, poţi trage cu ochiul la ea în bucătărie.

Însărcinată în 6 luni, vedeta şi-a pregătit un orez sălbatic care, spune ea, o ajută mult.

„Orezul sălbatic conţine o cantitate aproape dublă de proteine faţă de cel obişnuit, iar femeile însărcinate au, după cum se ştie, nevoie de multe proteine. Mai ales cele care nu suportă carnea, cum este cazul meu. În plus, este recomandat în combaterea depresiei şi a stărilor de irascibilitate, în insomnii şi epuizare. Deci este bun pentru femeile însărcinate, pentru cei surmenaţi. Conţine vitaminele A, C, E, B, fier şi magneziu, antioxidanţi, fibre care ajută digestia, dar şi acid folic, fosfor şi zinc, aşa că doctorul ţi-l va recomanda cu siguranţă dacă eşti însărcinată”, spune Laura Cosoi pe blogul ei, unde ne dă şi reţeta. 

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 2 tije de ţelină (apio), un ardei roşu, 2 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 1 dovlecel, 250 ml lapte de cocos (conservă), 1 linguriţă cardamon, ½ linguriţă praf ghimbir, sare, piper, şofran.

Mod de preparare: se pune orezul la fiert pentru 10  minute. 

Între timp, se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul, ardeiul, apio tăiate mărunt. 

După ce se rumenesc, se adaugă în tigaie orezul fiert şi scurs, apoi cardamonul, sarea, piperul, ghimbirul, laptele de cocos şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se mai lasă pe foc 10-15 minute, iar la final se pune şofranul. 

catherine zeta jones png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
cub rebeca onoriu png
Sorana Cirstea, EPA jpg
foto1 porcul jardelb jpg
image
image
image
image
image
image
cub mariana moculescu png
Andreea Esca  jpg
andreea marin
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg