Laura Cosoi îţi spune ce trebuie să conţină un smoothie sănătos

Smoothie-urile pot fi o gustare sănătoasă, săţioasă şi delicioasă dacă sunt preparate corect. Poţi combina o mulţime de ingrediente, însă dacă nu ai un echilibru, rişti să transformi această băutură într-o bombă calorică. Laura Cosoi a studiat de-a lungul timpului multe reţete, pe altele le-a inventat, iar concluziile le-a sintetizat pe blogul ei, unde ne-a spus ce trebuie să conţină un smoothie.

  • Proteine. Susţin musculatura şi ne ajută să ne simţim sătui pentru mai mult timp. Putem folosi iaurt grecesc, lapte de soia sau chefir.
  • Grăsimi bune. Susţin sănătatea sistemului cardiovascular şi sunt necesare organismului. Dacă nu ai adăugat deja iaurt, poţi încorpora în smoothie avocado sau unt de arahide.
  • Carbohidraţi. În cantitate rezonabilă, nu afectează nici sănătatea, nici silueta. „Să ne limităm aşadar la o singură banană sau la un sfert de cană de fulgi de ovăz”, ne îndeamnă Laura Cosoi.
  • Vitamine şi minerale. Dacă nu eşti un mare fan al verdeţurilor şi legumelor, le poţi consuma mai uşor adăugându-le în smoothie, în ce cantitate doreşti. Sunt pline de vitamine şi minerale morcovii, frunzele de spanac, roşiile şi kale.
  • Fibre. O linguriţă de seminţe de in, chia sau de cânepă vin cu un plus de fibre, dar şi de acizi graşi Omega 3. “Ai grijă, însă, când adaugi seminţele de chia! Trebuie să bei sucul imediat, doarece acestea absorb o cantitate mare de lichid şi totul va căpăta consistenţa unui jeleu”, atrage atenţia Laura. Seminţele se vor umfla apoi în stomac, dându-ţi o senzaţie de saţietate.
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png