Leo Iorga, pe scenă, direct de la spital. A rezistat să cânte doar o melodie, iar boala l-a transformat vizibil

image
Leo Iorga, la Timișoara, la Diskoteka Festival. Strânge din dinți și rezistă eroic pe scenă. Boala l-a transformat însă vizibilfoto: Mihai Ionescu

Ce nu fac artiștii de dragul muzicii! Pasiunea pentru meseria lui de bază și respectul pentru public sunt mai importante pentru Leo Iorga (54 de ani) decât propria sănătate! Vineri, 31 mai, artistul a cântat în fața a 25.000 de oameni, în cadrul Diskoteka Festival, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ’80 și ’90. Evenimentul se desfășoară la Timișoara, în perioada 31 mai-2 iunie, pe stadionul Dan Păltinișanu, iar Click! a fost acolo.

Diskoteka Festival a debutat vineri, 31 mai, iar mii de oameni nostalgici și-au retrăit tinerețea pe ritmuri disco ale muzicii anilor ’80 și ’90. Au dansat fără să fie deranjați de ploaie alături de Maxx, Herb McCoy, Lian Ross, La Bouche, Sabrina, Jenny de la Ace of Base și Boney M, însă momente de senzație au avut și ai noștri Nick, de la N&D, care a urcat pe scenă fără Delia, antamată pentru concertul "The Motans", din București, și Leo Iorga, a cărui prezență a animat și mai mult stadionul. Cine nu tresare când aude șlagărul "Trenul pierdut", lansat în 1991, pe vremea când Leo scria istorie cu trupa Compact?

image
Acesta este programul celor trei zile de festival

Din păcate, starea de sănătate nu i-a permis artistului să cânte decât această piesă, Leo Iorga rezistând eroic, în picioare, deși avea piciorul imobilizat în orteză. Și-a făcut intrarea în scenă cu ajutorul cârjelor, însă apoi a renunțat la ele. La final, însă, le-a cerut, folosind din plin ironie și autoironie: "Aduceți-mi chitara". Tot el le-a spus miilor de fani că a venit în fața lor direct de la spital, loc care a devenit pentru Leo, în ultimii ani, o doua casă.

Diagnosticat cu cancer la plămâni, în urmă cu nouă ani, Leo Iorga a trecut constant prin tratamente de tot felul, cele mai recente având loc în aprilie, în Germania, unde timp de două luni a beneficiat de un tratament revoluționar. Când a revenit în țară, înainte de Florii, ne-a dat detalii chiar fiul lui cel mare, Edi. "Arată bine, chiar dacă a mai slăbit. De un an, e raw-vegan pentru că medicii i-au recomandat să evite proteina animală. După Paște, va fi internat câte o zi în fiecare lună. Tratamentul lui constă în «prăjirea» celulelor cancerigene”, ne-a spus atunci Edi Iorga. Iată că tot de la spital a ajuns și la concert, iar transformarea fizică a îndrăgitului artist nu poate fi trecută cu vederea. Pare din ce în ce mai slăbit, dar se pare că ambiția și optimismul nu l-au părăsit. iar asta e minunat.

image
Când a ieșit de pe scenă, Leo Iorga a cerut să i se aducă "chitara". Se referea la cârjă.

Citește și:

Leo Iorga şi-a anulat toate concertele. Familia încearcă să-i salveze viaţa în Germania

Leo Iorga, sprijinit în baston! Fotografie emoționantă de la secția de votare!

Leo Iorga, diagnosticat cu cancer în 2010

Problemele de sănătate pentru Leo Iorga au început în 2010, când a aflat că are cancer pulmonar. A fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, și i s-a extirpat un plămân. Pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme la fel de grave. În toamna anului 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, fiind operat atunci de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. De parcă nu ar fi fost de ajuns acest chin, în iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. Artistul nu s-a lăsat înfrânt și a fost tocmai în Cuba în urmă cu doi ani pentru a face un vaccin-minune, care ar distruge celulele bolnave. 

În februarie, Leo a plecat în Germania, pentru un tratament revoluţionar de care a avut nevoie de alţi 70.000 de euro, strânşi cu ajutorul prietenilor şi fanilor. 

“Va face analize, urmează operaţia cu cel mai evoluat laser pentru a-i arde celulele canceroase, apoi va sta pentru tratament. Este destul de greu. Sperăm să fie bine. În urmă cu 9 ani, tata a rămas fără un plămân din cauza cancerului, acum sperăm să fie salvat cel rămas. A renunţat la fumat de atunci, nu a băut, a renunţat şi la carne acum un an, însă la ultima analiză s-au depistat aceste tumori. Tata ne zice mereu «nu mai fumaţi, că uite ce am păţit eu», însă e mai greu cu practica”, a declarat Eduard Iorga, la vremea respectivă.

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion țiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
Alexandru Arsinel batran
cub ion țiriac png