Leonard Miron: «Eu și Miguel ne gândim la căsătorie. Vrem să fie ca la carte»

Ultima actualizare:

    Leonard Miron și Miguel Gonzales de la Fuente formează un cuplu de 15 anifoto: arhiva personală
Leonard Miron și Miguel Gonzales de la Fuente formează un cuplu de 15 anifoto: arhiva personală

Click! anunța în exclusivitate, în toamna lui 2012, că Leonard Miron (47 de ani) iubește un bărbat. De atunci, viața fostului prezentator tv s-a schimbat total. În scurt timp și-a recunoscut public orientarea sexuală și nu s-a mai ascuns de nimeni. Click! a aflat ce face în acest moment Leonard Miron, alături de iubitul pe care-l are de 15 ani.

Leonard Miron și Miguel Gonzales de la Fuente (45 de ani) locuiesc împreună în Anglia, în Fordwich, oraș din comitatul Kent, în districtul Canterbury (SE Angliei), oficial una dintre cele mai mici localități engleze cu titlul de oraș, cu o populație de aproximativ 300 de locuitori. Cu toate acestea, cei doi sunt mai mult pe drumuri, așadar nu au timp să se plictisească. Fostul prezentator de la TVR lucrează acum ca director de croazieră pe vase fluviale de lux și călătorește mai mereu, iar Miguel manageriază mai multe afaceri, pe cinci continente.

În viitorul apropiat, Leonard și Miguel au multe planuri de bifat împreună: vor să-și oficializeze relația – deși le este greu să se decidă unde să organizeze petrecerea de nuntă, în România, în Anglia sau în Spania –, vor să-și cumpere o casă cu o grădină mai mare, poate chiar la noi în țară, și nu au renunțat la ideea de a avea un copil împreună, cu ajutorul unei mame-surogat.

  • Leonard, știu că tu și iubitul tău aveați îm plan să întemeiați o familie. Miguel chiar publicase la un moment dat, pe facebook, anuntul „expecting a baby girl” („aștept un bebeluș fetiță”, n.r.)... Așadar, ai vreo veste să ne dai?

Vezi ce se grăbește gura lumii să te judece și să te comenteze. La vremea respectivă, Miguel aștepta sosirea unui Mayland 22 (o barcă cu motor, n.r.), cumpărată cu puțin timp în urmă, pe care și acum o avem docată pe râul Stour, aproape de casă. Ea este „fetița” lui Miguel... Comentariile răutăcioase de la acea vreme m-au făcut să zâmbesc.

  • Tu și Miguel vă doreați un copil și citisem într-un interviu că prietena voastră Louise Roberts ar fi vrut să fie mamă-surogat pentru voi. Ce s-a mai întâmplat cu acest vis?

Când am luat atunci decizia, a fost, așa, un entuziasm de moment. Părea totul simplu. Când, însă, ne-am așezat toți trei și am stat serios de vorbă am realizat că problema este puțin mai complicată decât părea la prima vedere. Un copil are nevoie de părinți care să-i dedice 100% din timp. Eu sunt șase luni plecat de acasă, Miguel cu jobul lui călătorește pe 5 continente mai tot timpul, iar Louise se pregătește de examentul de acceptare în, hai să-i spun așa, Baroul britanic. Deci timp nu prea există. Nu sunt de accord cu idea unui copil crescut și educat în „timpul liber” al părinților. Așa că ideea, la care nu am renunțat deloc, este în „stand-by” (așteptare, n.r.).

  • Ce planuri de viitor ai?

De curând, am primit o ofertă de a începe să lucrez ca director de croazieră pe vase de lux, însă pe ocean. Este extrem de tentant, dar deocmadată sunt extrem de mulțumit de job-ul pe râurile europene și de felul în care „Viking”, ca și companie, mă apreciază și susține. Deci este ceva la care o să mă gândesc, dar cu siguranță nu anul ăsta. De când ne-am mutat în Fordwich, oficial cel mai mic oraș din Marea Britanie, cu o stradă, 2 biserici de pe vremea lui Henric al VIII-lea și 3 pub-uri, am descoperit plăcerile vieții la țară. E grozav să te trezești dimineața și, peste gard, să ai un câmp cu iepuri și vulpi. Ne gândim foarte serios ca, în 2-3 ani, să ne cumpărăm altceva, cu o grădină mai mare, chiar dacă puțin mai izolat. Am luat în calcul și posibilitatea de a cumpăra ceva în România, la munte, dar nu ne-am decis încă. Pe mine m-a apucat nebunia la bătrânețe și, după ce am terminat doctoratul, m-am apucat iar de școală. Este o diplomă în Management și Relații Publice la Open University și mai am doi ani, examenul final este anul viitor, așa că trebuie să găsesc timp și de învățat și de examene. În plus, plănuim o croaziera în jurul Americii de Sud, de 40 și ceva de zile, în ianuarie anul viitor. Plus că Miguel ar vrea să vină în România pentru câteva zile. Nu a mai fost la Pitești de la înmormântarea mamei.

  • Tu și Miguel formați un cuplu de 15 ani. Nu vă gândiți la legalizarea relației?

În Marea Britanie sunt două opțiuni: căsătoria și parteneriatul civil. Noi suntem impreuna de 15 ani, Dumnezeule ce repede a trecut timpul!, și, până acum, nu am văzut valoarea unui asemenea act. Acum, pe zi ce trece, când ne uităm la impozite și alte aspect financiare, idea unei asemenea „legalizări” pare mai mult utilă decât necesară. O să ne gândim serios la asta. A fost destul de complicat când ne-am făcut testamentele, luând în calcul ceea ce avem în Anglia, Spania și România, iar avocatul ne-a sugerat că ar fi fost mult mai simplu și mai puțin costisitor dacă ar fi existat un asemenea act. Mai rămâne și problema unde sărbătorim momentul. Ne-ar costa enorm să invităm prietenii din România, Spania sau Anglia în România, Spania sau Anglia, pentru un asemenea eveniment, nu? Și, dacă tot o facem, vrem să fie ca la carte!

Leonard Miron trăiește de 14 ani în Marea Britanie

Deși a devenit cetățean britanic, Leonard Miron susține în continuare: „Sunt 100% român”
Deși a devenit cetățean britanic, Leonard Miron susține în continuare: „Sunt 100% român”

Leonard Miron s-a născut la 11 aprilie 1969, în Galaţi, și, după divorțul părinților s-a mutat la Pitești, împreună cu mama lui. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, dar n-a profesat niciodată ca medic, ci s-a angajat ca prezentator tv încă de pe vremea când era student. Este cunoscut pentru cariera din TVR, unde a prezentat mai multe emisiuni tv - „Viața școlii”, „Care pe care”, „Veniți cu noi pe programul doi”, „Sănătate pentru toți”, „Practic matinal”, „Miezul zilei” și „Vitrina lui Leo”, dar și festivaluri cu renume național și internațional - Mamaia, Callatis (Dopo festival), Cerbul de Aur și Eurovision. Vorbește fluent engleză, franceză, germană și spaniolă.

Din 2002, Leonard Miron s-a mutat la Londra, pentru un Doctorat în Media. Pentru a se putea întreține pe durata studiilor, a început să lucreze, în 2003, ca steward (însoțitor de bord, n.r.) și a colaborat cu mai multe companii: EasyJet, Virgin Atlantic şi British Airways. Ultimii ani ai carierei de însoțitor de bord i-a petrecut ca manager al zborurilor europene la British Airways și pe curse VIP. A făcut această meserie cu mare pasiune, lucru pe care l-a mărturisit și pe blogul personal, după 9 ani de vechime, în care a „zburat” cinci zile pe săptămână: „Am avut parte și de turbulențe care m-au lipit de tavan deasupra Atlanticului și de o aterizare de urgență pe aeroportul din Almeria, cu un tren de aterizare temperamental, și un început de incendiu de la o țigară fumată școlărește de un pasager în toaletă. Nu e simplu, nu e comod, nu e ceva ce poți să uiți ușor; dar important este că, zburând cu colegi la fel de bine antrenați ca și mine, mă face să mă gândesc cu regret la ziua în care îmi voi ridica prima pensie ca însoțitor de zbor. Până la proba contrarie, nu cred că există un alt loc în care mă simt mai în siguranță decât la bordul unui avion aflat la înălțimea de croazieră. Uneori și uit că zbor cu peste 900 km/h. Și mi-ar plăcea să știu că reușesc să transmit această stare de bine, siguranță și confort și celorlalți pasageri alfați la bordul aeronavelor. Singurul lucru pe care mi-l doresc este încrederea lor, un zâmbet și un «multumesc», un «la revedere» când pasagerii părăsesc avionul”.

După ce a renunțat la job-ul de steward, s-a angajat în 2012 la Banca Barclays din orășelul Reading, unde avea rolul de a întâmpina clienţii, muncă pentru care ar fi fost răsplătit lunar cu 3.000 de lire sterline. Apoi, a fost chiar bancher personal pentru unii clienți. Dar nu s-a bucurat mult de promovare, căci, pasionat de croaziere, în 2014 Leonard a făcut încă o schimbare în viața profesională: s-a angajat la o agenție de turism, „SAGA Holidays”, unde este director de croazieră, job pentru care câștigă, se pare, peste 4.000 de lire sterline pe lună.

În Anglia, Leonard și-a îmbăgățit numărul diplomelor. A studiat Leadership şi Management la Open University (online) și a obținut un Master în Comunicare şi Mass-Media la Universitatea din Londra.

Leonard Miron e cetățean englez cu acte în regulă

Leonard Miron, alături de Marina Almășan - pe vremea când erau colegi în TVR
Leonard Miron, alături de Marina Almășan - pe vremea când erau colegi în TVR

La 9 mai 2013, chiar de Ziua Europei, Leonard Miron a obținut cetățenia britanică. Deşi acum se poate lăuda că este englez, fostul prezentator tv n-a uitat de origini. „Sunt 100% român. Chiar dacă vorbesc rar româneşte şi visez în engleză, încă înjur în româneşte, miros uneori a ceapă, îmi place ciorba de burtă şi mă laud peste tot cu faptul că m-am născut la Galaţi, am crescut în Piteşti şi am lucrat în Bucureşti”, a declarat Leonard Miron pentru revista OK, atunci când o obținut cetățenia engleză.

A demisionat din TVR după 23 de ani

După ce a fost timp de 9 ani steward, Leonard miron a „îmbrățișat” o altă carieră: aceea de director de croazieră pe vase fluviale de lux și călătorește mai mereu
După ce a fost timp de 9 ani steward, Leonard miron a „îmbrățișat” o altă carieră: aceea de director de croazieră pe vase fluviale de lux și călătorește mai mereu

Exact acum trei ani, în februarie 2013, Leonard Miron și-a dat demisia din TVR, unde a fost angajat aproape 23 de ani. Decizia sa a venit imediat după ce fusese anunțat că va prezenta Eurovision 2013, dar șefii nu l-au mai contactat. Leonard Miron a explicat pe blogul său de ce și-a dat demisia și îi acuză pe președintele de atunci al TVR de discriminare pe motive sexuale: „Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat în fața unei adunături de falși jurați cu pașapoarte europene dar mentalitate de gulag. Ei da, și ce dacă iubesc cu aceeași pasiune de mai bine de zece ani același bărbat? Nu pot urma modelul unei celebrități din TVR care-și schimbă soții la fel de des ca și simpatiile politice, nu e genul meu… și nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui… și eu sunt fericit cu ceea ce am. Dar cred că ar fi cazul să nu se uite că «poponarul» vorbește vreo patru limbi străine, că «homălăul» are un masterat, un doctorat și vreo 3 diplome prin buzunare, că «pidosnicul» chiar știe să lucreze într-o echipă de televiziune și să facă performanță. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul că «bulangiul» este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau când nimeni nu vrea să încerce marea cu degetul sau când am uitat că trebuie să facă cineva și emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viață și în funcție”, a scris Miron pe pagina sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
printul william kate middleton jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
orase din romania png
gigi becali facebook jpg
banner marina almasan png
FUEGO BUN jpg
Martine  Gutierrez pirelli profimedia jpg
Bee gees 1967 jpg
angela jpg
banner doinita oancea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net