Lidia Buble, trimisă în judecată pentru că ar fi mituit doi poliţişti de la Rutieră. Solista nu ar fi vrut să sufle în etilotest

Ultima actualizare:

    Cântăreaţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţieFoto: Instagram
Cântăreaţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţieFoto: Instagram

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, în dosarul în care este acuzată că a dat mită unor polițiști care intenționau s-o testeze cu aparatul etilotest. Alături de cântăreață au mai fost trimise în judecată alte patru persoane, între care și cei doi agenți ai Brigăzii Rutiere a Capitalei care ar fi luat mită de la artistă.

Cântăreaţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, după ce ar fi mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, informează Gândul.ro.

Lidia ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce îndrepta către locuința sa din București. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest, însă artista a refuzat. Ca sa scape de amendă și să rămână și cu permisul de conducere, cântăreața le-ar fi oferit acestora o sumă de bani. 

Ea ar fi dat 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest şi pentru a nu fi sancţionată că nu avea declaraţie pe proprie răspundere pe timpul nopţii.

Ancheta pe numele cântăreței ar fi început în perioada stării de urgență din 2020, instituită după intrarea în pandemia de coronavirus. Artista se întorcea acasă, la volanul mașinii sale.

Cine a mai fost trimis în judecată alături de Lidia Buble

De asemenea, DIICOT a transmis luni, într-un comunicat, că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, și a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a altor două persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită. Inițial, în presă s-a vehiculat că Lidia ar fi fost sfătuită să ofere bani ca să fie lăsată să plece de către un prieten pe care l-a sunat după ce a fost oprită de echipajul de poliție. 

Conform anchetatorilor, telefonul bărbatului sunat de Lidia Buble era monitorizat de DIICOT într-un dosar de crimă organizată. Mai mult, în timpul negocierilor cu polițiștii, cântăreața nu ar fi închis telefonul, iar anchetatorii ar fi auzit întreaga discuție.

Ce spune comunicatul trimis de anchetatori

„Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ", arată anchetatorii.

Comunicatul nu precizează numele inculpaţilor, însă ele se regăsesc pe portalul instanţei de judecată: Lidia Buble, Marius Constantin Miulescu, Elena Danila Reznicsek (polițiștii), Laurenţiu Cristian Ciupercă şi Dragos Ştefan Presură.

Lidia Buble a participat la Asia Express împreună cu sora ei, Estera

Lidia Buble (27 de ani) şi sora ei, Estera, au acceptat provocarea Asia Express. Cele două se trag dintr-o familie numeroasă și le-a fost greu să „îi lase în urmă” pe toți. „Noi suntem 11 fraţi. Cât o echipă de fotbal... am ales-o însă pe Esty, pentru că împreună suntem Double Bubble Trouble”, a glumit Lidia înainte de plecare. Dacă Lidia nu are copii, Estera şi-a lăsat cei doi copii cu bunicii şi cu soţul. 

image
image
image
image
image
image
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net