Livia Graur, momente dramatice cu câinele familiei: “Arlo era să moară muşcat de căpuşe!”

22 martie 2019
image
Căpușele sunt paraziți care se hrănesc cu sângele omului sau al animalelor, însă doar 5% din ele sunt periculoase

Livia Graur trăieşte un adevărat coșmar. Prezentatoarea Prima TV a ajuns în urmă cu patru zile la spital, cu câinele ei, Arlo. Patrupedul, un superb exemplar de ciobanesc belgian malinois, în vârstă de 1 an și patru luni, era în stare deosebit de gravă după ce a fost mușcat de o căpușă.

“Inițial observasem că e puțin apatic, dar nu am dat foarte multă atenție. Cel mai tare m-am speriat când a început să urineze maro. Am sunat imediat medicul veterinar, care ne-a spus să ne prezentăm de urgență la spital”, ne-a declarat Livia. Ştirista de la Prima TV a mers de urgență cu câinele la Facultatea de Medicină Veterinară, unde medicii l-au diagnosticat pe Arlo cu babesioză. “Era foarte moleșit și nici nu mai mânca. După o ecografie și analize de sânge a venit și verdictul: babesioză, o boală transmisă prin înțepătura de căpușe. Imediat a fost pus pe perfuzie și i s-a administrat un antidot. Am stat șase ore acolo, timp în care am sperat că starea lui se va ameliora. Următoarele 12 ore au fost critice”, a adăugat prezentatoarea Prima Tv.

image
Arlo a fost tratat la Facultatea de Medicină Veterinară

“Trăim în teroare din cauza căpuşelor!”

Livia s-a prezentat și a doua zi cu câinele la spital, pentru un nou set de analize. “Cel mai probabil a fost mușcat de o căpușă din afară curții, acolo unde îl plimbăm în fiecare zi. Noi am stropit curtea și împrejurimile, dar nu a fost suficient. Arlo era și deparazitat. Am ajuns să trăim în teroare din cauza capuşelor. Starea lui s-a îmbunătățit, acum ia antibiotic pentru zece zile”, a adăugat ea.

image
Arlo a fost tratat la Facultatea de Medicină Veterinară

Ce este babesioza?

Babesioza este o boală parazitară transmisă prin mușcătura de căpușă. Nu toate căpușele transmit babesioza, ci doar cele care au acest parazit. Babesioza este un parazit care se multiplică rapid în celulele roșii, provocând anemii severe. Primăvara și toamna sunt temperaturi favorabile căpușelor. Babesioza este o boală extrem de gravă care, fără tratament, este mortală.

cub pepe png
fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
andreea banica
cub theo rose animat gif
razvan si irina fodor
fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan viviana sposub jpeg