Locul secret în care se iubeau Nadia Comăneci și Ion Dolănescu: «Acolo plecau când voiau să fie doar ei doi»

25 iulie 2020
article img
Cu Nadia, Dolănescu ar fi mers și la altarFoto: captură video

Povestea lor de dragoste atrage și azi ca un magnet. Nadia Comăneci (58 ani) și regretatul Ion Dolănescu au trăit o frumoasă poveste de dragoste în anii ‘80. Erau celebri și apreciați la noi, iar gimnasta era o sportivă de renume și peste hotare. Cu Nadia, Dolănescu ar fi mers și la altar.

Nadia Comăneci și regretatul Ion Dolănescu s-au iubit cu foc și ar fi fost la un pas de căsătorie. Regretatul interpret de muzică populară, care a murit pe 19 martie 2009, era mai mare decât Zeița de la Montreal cu 17 ani. Relația lor a debutat pe vremea când gimnasta de aur avea 25 de ani. Atunci ea s-a îndrăgostit de chipeșul Dolănescu, iar legătura lor a ținut aproape patru ani. Se spune că de cele mai multe ori evadau pe litoral sau ”fugeau” la fin de-al artistului, care trăia undeva lângă Focșani, în localitatea Garoafa. A și rămas cunoscut drept „Finul de la Garoafa”. Acolo era cuibușorul de nebunii al Nadiei și al lui Ion Dolănescu, iar apropiații artistului știau despre toate acestea, mai ales că mergeau împreună la petreceri. Erau nedezlipiți și topiți unul după celălalt. ”S-au iubit enorm, în ciuda diferenței de vârstă. Nadia era nelipsită de la petrecerile lui. Când voiau să fie doar ei doi, plecau la Garoafa”, ne-a spus un apropiat. Legătura dintre ei s-a pierdut atunci când gimnasta noastră a decis să plece în America. Însă au păstrat o relație frumoasă, amicală. S-au revăzut după mulți ani, când artista a venit în România. Ion Dolănescu a încetat din viaţă, pe 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardiac. Un echipaj SMURD s-a deplasat la locuinţa acestuia, în Capitală, unde timp de o oră s-a încercat resuscitarea artistului.

article img
Nadia Comăneci și regretatul Ion Dolănescu s-au iubit cu foc și ar fi fost la un pas de căsătorie

Ion Dolănescu a fost însurat cu o femeie mai mare decât el cu 20 de ani

Ion Dolănescu a murit pe 19 martie 2009. Iustina Băluţeanu, Maria Ciobanu şi Margarita Valenciano sunt femeile care i-au marcat existenţa, însă doar cu prima a fost căsătorit. Cu Iustina Băluţeanu, o femeie cu 20 de ani mai mare ca el, s-a căsătorit pentru un buletin de Bucureşti. Mai târziu, s-a iubit patru ani cu Maria Ciobanu, cu care s-a cununat religios, deşi erau căsătoriţi fiecare cu altcineva. Episodul a fost menţionat şi în cartea „Ion Dolănescu, o viaţă de cântec!". Rodul iubirii lor a fost Ionuţ, pentru care s-au războit prin tribunale. Instanţa a decis ca pruncul celor doi să-i fie încredinţat lui Ion Dolănescu. Relaţia cu Margarita Valenciano, de profesie medic, din Costa Rica, s-a încheiat subit de teama comuniştilor. Şi cu Margarita solistul a făcut un băiat, Dragoş, pentru care ea s-a luptat ca o leoaică. Ion Dolănescu a vrut să-şi ia băiatul lângă el, dar Margarita a fugit cu el în Costa Rica, cu un paşaport fals.

Nadia Comăneci s-a căsătorit cu Bart Conner

Nadia Elena Comăneci (57 de ani) este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică (Monreal, 1976) şi cinci medalii olimpice de aur. Este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile. În noaptea de 27/28 noiembrie 1989 a trecut ilegal granița româno-maghiară, în cele din urmă solicitând azil politic guvernului Statelor Unite. În 1996, românca s-a măritat cu Bart Conner, iar la vârsta de 44 de ani a dat naştere unui băieţel, Dylan Paul, acum în vârstă de 12 ani.