Locul superb în care s-a refugiat Lora de coronavirus: „Aici mă simt protejată”

image
Lora și iubitul ei au închiriat o vilă cu piscină în Bali

Nu a stat niciodată atât de mult într-o vacanță. A plecat din țară pe 8 martie, pentru ceea ce se voia a fi un sejur de două săptămâni în Bali, Indonezia. Din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de circulație, Lora nu a mai reușit nici până acum să se întoarcă. După ce a schimbat câteva hoteluri, artista și iubitul ei au închiriat o vilă cu ziduri înainte, în care s-au izolat pentru încă o lună de acum înainte.

I-au expirat și viza, și asigurarea medicală

„Eram în Bali când s-a anunțat în România pentru prima dată stare de urgență. Am hotărât să rămânem aici până se termină. Numai că starea de urgență s-a prelungit, prin urmare ne-am prelungit și noi șederea. Între timp, s-au anulat zboruri, ne-a expirat viza și asigurarea de sănătate. Partea bună este că vizele s-au prelungit automat, prin lege, după ce turiștii se îngrămădiseră la cozi”, povestește Lora. Au schimbat două hoteluri, și de această dată cu peripeții, căci la cazare nu erau primiți fără analize medicale, însă acestea nu se puteau face în spitale. Hotelul i-a primit, până la urmă, pentru ca în final să-și restrângă activitatea. Cei doi au fost din nou nevoiți să se mute. Au găsit o vilă cu piscină pe care au închiriat-o pentru încă o lună de zile, împreună cu un alt cuplu de români întâlniți acolo. „Vom mai sta aici atât cât e nevoie. Mi se pare un risc inutil să încercăm mutări ciudate sau să plecăm. Orice escală în zone roșii e periculoasă pentru că nimeni nu îți garantează că de acolo mai ajungi în țară. Plus că puținele zboruri disponibile sunt extrem de scumpe. Mai sigur este să rămânem aici. Ne-am mutat în această vilă cu piscină, cu ziduri înalte de patru metri și cu foarte multă vegetație de jur împrejur. Mă simt protejată”, spune artista.

N-a mai văzut marea de două săptămâni

image
S-a bucurat de mare doar în prima perioadă a vacanței

De două săptămâni nu a ieșit din casă. Pentru cumpărături merg băieții la un magazin din apropiere și totul gătesc în casă. „Fiecare face câte ceva și e minunat. Gătitul ne aduce împreună. Ne-am împrietenit cu o familie de balinezi care mai vin în vizită, ei ne prepară orez, noi le facem lor grătar și cartofi prăjiți”. De plajă la mare nici nu poate fi vorba. Și acolo sunt restricții dure, mai ales pentru turiști. „Localnicii au pus afișe care mă înspăimântă, ne spun să stăm în case că sunt cu ochii pe noi. Pentru un loc a cărui sursă de venit provine 80% din turism, mi se pare incredibil”, reclamă Lora.

image
Afișele amenințătoare lipite de localnici

Da, trebuie să știți că acest virus supraviețuiește fără probleme și vara, la temperaturi de peste 30 de grade, câte sunt în Bali. E drept că se răspândește mai greu și cazurile sunt mult mai puține față de alte țări. Potrivit artistei noastre, în insula Bali sunt 80 de cazuri la 4 milioane de locuitori. Ei nu-i e teamă de îmbolnăvire, chiar dacă i-a expirat asigurarea medicală făcută în țară. Și-au făcut provizii de medicamente și de dezinfectanți, ies rar din casă, iar atunci când o fac poartă mască. „N-ar trebui să pățim nimic. Iar dacă totuși se întâmplă, sunt convinsă că vom face forme ușoare, suntem tineri”, explică ea.

Se bucură de fiecare zi

image
Își petrece zilele citind, uitându-se la filme și făcând plajă lângă piscina din curte

Paștele îl va petrece acolo, fără ouă roșii, pască și drob de miel. „Va fi o sărbătoare mai mult spirituală decât culinară. Voi încerca să țin post în această Săptămână a Patimilor, iar de Paște nu avem niciun plan”. E fericită, totuși, că își petrece izolarea într-un astfel de loc. „Nimic nu e întâmplător. Eu am o vorbă – fă Rai din ce ai. Asta intenționez să fac, mai ales că mă ajută și decorul. Am fi complet nerecunoscători dacă ne-am plânge. Eu mă bucur de fiecare zi, mă regăsesc. E o ocazie să mă cunosc mai bine, să vindec ce e de vindecat, să schimb ce e de schimbat”, mai spune Lora.

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
Katie Washbourne jpg
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
1 brigitte pastrama jpg jpeg
FotoJet jpg
lidia buble png
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
vedete sexy jpg
ghislaine maxwell printul andrew jpg