Lucian Mîndruță, după operația pe coloană: «Mă gândesc la oamenii intubați la ATI și îmi e groază»

Lucian Mîndruță a ajuns miercuri de urgență la spital, blocat de la talie în jos, cu dureri imposibile, care îl împiedicau să stea în picioare. Jurnalistul a fost preluat de o ambulanță și transportat de urgență la spital, unde s-a descoperit că are o problemă la coloana vertebrală; o hernie de disc.

Lucian Mîndruță a făcut o serie de dezvăluiri despre starea lui de sănătate la digi fm, dar și în mediul online, pe rețelele de socializare, unde a explicat și cum arată imaginea spitalului românesc din această perioadă. 

„Oare cum o fi pentru oamenii infectați cu COVID19, de la ATI, care stau intubați cu zilele? Eu am stat așa două ore și abia pot vorbi de răgușeală și usturime în gât”, a declarat Lucian Mîndruță, la Digi FM.

Ce spune Lucian Mîndruță despre spitalele din România în perioada pandemiei 

„Ce-mi spun oamenii în spital: că în ultimele luni au avut o mulțime de corporatiști tineri, 30-40 de ani, cu hernii căpătate în vremea pandemiei. Mai mulți decât anul trecut, în mod semnificativ. De vină e sedentarismul, orele multe petrecute pe scaun, după care mutat pe alt scaun, după care în pat. Nu realizăm, dar am redus cu toții numărul de pași zilnici, și asta nu e bine. Coloana la 90 de grade nu se simte bine. E presiune mai mare pe anumite vertebre”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Lucian Mîndruță a explicat în ce fel un comportament neglijent cu propriul corp ne-ar putea aduce în aceeași situația care l-a dus la spital de urgență.

„Lipsa de mișcare slăbește mușchii care susțin coloana și crește presiunea pe discuri. Și după aia, la primul efort serios, la prima ridicare de obiect greu, riscați s-o pățiți. Deci nu stați pe scaun mai mult de o oră jumătate fără pauză, și aia un pic mai serioasă decât un drum la bucătărie. Mai ales că vine toamna și se întorc videoconferințele: să nu vină la pachet cu o conferință față în față cu doctorul de sale!”, a mai explicat Lucian Mîndruță.

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
cub lensa animat gif
Meghan Markle, Prințul Harry 4  sursa   Profimedia jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
image
image
image
image
image
image
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
cub andrele png
baza paris profimedia jpg
celine dion jpeg
Jennifer Lopez a avut ajutor la alesul bradului jpg