Magda Vasiliu a renunţat la carne de şapte ani
De când a devenit mămică, s-a produs o schimbare în alimentaţia Magdei Vasiliu.
Pe perioada sarcinii nu mai putea consuma carne, nu mai simţea nevoia. Apoi, a observat că se simte mai bine fără ea. „De şapte ani, de când îl am pe fiul meu, Vlad, mănânc carne extrem de rar. Spre exemplu, gust din sarmalele de la Crăciun sau îmi mai fac peşte. În rest, mă bazez pe lactate, fructe, legume”, spune prezentatoarea jurnalului Focus de la Prima TV.
Regimul ei alimentar e echilibrat şi sănătos. Bea multe ceaiuri şi limonade, nu se atinge de alcool, a renunţat la pâine şi la făinoase. O singură mare slăbiciune are: dulciurile.
„Eu, dacă mă îngraş, e din cauza dulciurilor. Nu rezist când e vorba de prăjituri. Totuşi, încerc măcar să le mănânc în prima parte a zilei, până în ora 12.00. Când trebuie să slăbesc, mănânc mai puţin, niciodată după ora 18.00 (deşi mă apucă foamea pe la 22-23) şi fac mai multă mişcare”, spune Magda.
Nu are o mare pasiune pentru gătit, o face doar de nevoie. Băieţelului ei îi prepară reţete rapide şi sănătoase, cum sunt clătitele cu spanac.
„Lui îi plac mult clătitele, astfel profit şi îl păcălesc să consume şi spanac”, explică ştirista.
Clatite cu spanac şi parmezan
Se face compoziţia de clătite, în care nu punem zahăr, ci puţină sare. Separat, se căleşte spanacul într-un cub de unt, se adaugă puţin lapte, sare şi, la sfârşit, puţin usturoi.
Se unge fiecare clătită cu această compoziţie, se presară parmezan (sau caşcaval / brânză), se rulează şi se mai presară parmezan deasupra. Apoi se dă la cuptor (150 de grade) timp de 10 minute, cât să se topească şi rumenească parmezanul.