Magda Vasiliu ajută părinţii ai căror copii suferă de cancer

image
Magda Vasiliu se află în Italia de un anFoto: arhivă personală

Magda Vasiliu şi-a învăţat lecţia din drama pe care a trăit-o în ultimul an cu fiul ei bolnav de cancer. Prezentatoarea tv şi-a salvat băieţelul la un spital din Italia şi s-a hotărât să le întindă o mână de ajutor părinţilor ai căror micuţi suferă de această cumplită boală. Vedeta şi soţul ei luptă pentru viaţă alături de cei greu încercaţi şi le oferă şansa să primească informaţii de la medici specialişti de la Roma, care au reuşit să-l pună pe picioare pe Vlad.

"În România mi s-a spus că cea mai bună soluţie ar fi amputaţia piciorului. Aici, când le-am descris situaţia, au făcut ochii mari şi m-au întrebat «de ce?»", îşi începe povestea Magda Vasiliu. Prezentatoarea tv se află de mai bine de un an în Italia, timp în care aproape că s-a mutat la spitalul de pediatrie oncologică din Roma. Acolo, şi-a tratat băieţelul şi după cure lungi şi chinuitoare de chimioterapie, a reuşit să-l salveze. Acum, Vlad este sănătos, iar părinţii lui vor să ajute şi alţi copii să se vindece. A fost marea şansă a lui Vlad ca familia soţului ei să locuiască de ani buni la Roma şi astfel şederea lor să fie simplificată.

image
Magda Vasiliu, Cosmin Stoian şi fiul vedetei se află în Italia

"De azi înainte luptăm împreună pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer. Italia i-a oferit şansa la viaţă copilului meu. Vreau, ca împreună cu soţul meu, Cosmin Stoian, şi împreună cu voi toţi, să le oferim copiilor bolnavi acele tratamente şi condiţii care să i ducă spre vindecare. Nu spre moarte", a explicat Magda Vasiliu.

Vlad, fiul vedetei tv, are 9 ani şi se simte bine acum. El a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos, boală care acum este în remisie completă. "Încercăm măcar o viaţă-două să salvăm, pentru că ştim ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, care nu putea să mănânce, care dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la şcoală, la ţară şi alerga pe toate uliţele s-a trezit brusc într-un scaun cu rotile în care a stat 8 luni. Vrem să oferim cazare părinţilor care vin aici, vrem să-i ajutăm cu tot ce înseamnă probleme administrative, cu taxele care se plătesc către sistemul italian de sănătate. Aşa a luat naştere «luptă pentru viaţă», asociaţia care vrea să se implice în ajutoararea părinţilor ar căror copii au grave probleme de sănătate", a povestit Magda vasiliu la Ştirile Kanal d. 

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
piscina borcea pelinel jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
livia graur jpeg
FotoJet jpg
livia graur familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
familia regala jpg
alex delea survivor jpg
surorile gabor webp
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
livia graur familie jpg
FotoJet jpg