Magda Vasiliu critică emanciparea femeii: «Știu că voi fi mâncată de vie, dar nu ma pot abține»


    Magda Vasiliu se află în Italia de un anFoto: arhivă personală
Magda Vasiliu se află în Italia de un anFoto: arhivă personală

Magda Vasiliu nu s-a putut abține și după ce a observat cum au reacționat pe rețelele de socializare femeile de 8 martie a publicat un mesaj dur pe Facebook. Magda a ținut să vorbească despre emanciparea femeilor și a folosit cuvinte dure la adresa femeilor care exagerează cu acest lucru.

Deși a fost conștientă că dacă va publica mesajul, femeile care se încadrau în discuția lansată de ea o vor critica, Magda și-a asumat totul. 

”Ştiu că voi fi mâncată de vie de feministe, dar nu mă pot abţine. 8 Martie a fost prilejul perfect pentru tot felul de proteste. Femeile se plâng că sunt mai prost plătite decât bărbaţii, că nu au acces la aceleaşi joburi, că sunt, pe scurt, discriminate etc ..Tot ieri, zeci de persoane evocau cu nostalgie şi regret scene din copilărie în care mama părea sau poate chiar era centrul universului....Aşa zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia...Bunicile, strabunicile noastre trăiau până la 80-90 de ani, erau casnice, creşteau copii, schimbau reţete, mergeau la teatru, la operă, pictau, găteau pentru mese memorabile cu prietenii, planificau vacanţe, se coafau constant, purtau ciorapi de mătase cu dungă, port-jartier şi pantofi cu toc...aveau timp să culeagă levănţică şi s-o pună în şifonier printre rufe...la fel cum aveau timp să întindă la uscat flori de tei, citeau, scriau...nu erau aşa emancipate că noi care nu mai ieşim din blugi, nu mai purtăm tocuri, facem un dus în grabă, mâncăm de la fast food, ne întindem părul cu placă (altceva oricum n am şti să facem)cu prietenii ne vedem rar şi atunci când ne vedem comandăm mâncare....suntem veşnic alergate, obosite, sătule de tot şi de toate”, a scris Magda pe Facebook.

Ea a concluzionat tot mesajul explicând care au fost greșelile pe care le-au făcut femeile de-a lungul timpului.

„Şi asta pentru că am fost proaste...când am vrut cariere, joburi etc trebuia să ne asigurăm că bărbaţii pot şi vor să gătească, să spele, să calce etc. Nu ne am asigurat şi ne am trezit cu toate pe cap.. Dacă pe noi ne învăţau bunicile/mamele să gătim, pe copiii de azi părinţii ii duc la cursuri de gătit. Cine dracu mai are timp să i înveţe? Strabunicile şi bunicile noastre aveau tihna , liniştea mentală de a crea oameni, caractere...noi, în grabă, mereu pe fugă, mereu în contratimp de vreo 30 de ani încoace, creăm doar indivizi...aşa că, nu ştiu cum o fi mai bine...”, a scris Magda. 

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
cub andi moisescu png
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Risa Hirako jpg
Avionul lui Elvis Presley png
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg