Maia Morgenstern, alături de fostul soț în Sacrificiul. ”A lucra cu Claudiu Istodor e o bucurie”

Maia Morgenstern, radical schimbată pentru rolul din serialul ”Sacrificiul” jpeg
Maia Morgenstern, radical schimbată pentru rolul din serialul ”Sacrificiul”

Maia Morgenstern joacă alături de primul ei soț în ”Sacrificiul”, serialul care va debuta la Antena 1 în 11 septembrie, iar actrița are numai cuvinte de laudă pentru cel cu care a fost căsătorită 16 ani. ”A lucra cu Claudiu Istodor e o bucurie şi o onoare, pentru că e un actor formidabil”, a declarat Maia Morgenstern pentru Click!

În urmă cu un an, toată lumea vorbea despre împăcarea Maiei Morgenstern cu primul ei soț, Claudiu Istodor. Cei doi au fost aplaudați la scenă deschisă în spectacolele ”Profesiunea doamnei Waren” (Teatrul Mic) şi ”Varşovia: ghid turistic” (Teatrul Evreiesc de Stat), replicile lor spumoase făcând deliciul publicului. Chimia dintre ei s-a văzut și în emisiunile de televiziune în care au fost invitați împreună, iar serialul ”Sacrificiul” de la Antena 1 va fi, probabil, un nou prilej să observăm cât de bine le stă împreună.

În serial, Maia Morgenstern o va interpreta pe Eva, ”un om ce și-a asumat dragostea nu lipsită de riscuri, de meandre, de contorsiuni, de dezamăgiri, de fior, de spaimă, dar și creșterea copiilor”. Claudiu Istodor îl va juca pe soțul Evei, ”un bărbat care are o familie și o a doua secretă”.

 • Jucaţi atât pe scena de teatru, cât şi în seriale difuzate pe micile ecrane. Care dintre cele două ipostaze este mai solicitantă pentru dumnevoastră?

Mă aşteptam să îmi puneţi întrebarea ”care dintre cele două ispostaze îmi place mai mult?”. Mi-e drag să creez personaje, să le nasc, să le creez poveştile de viaţă, să le cercetez biografia acelor personaje, aşa cum am învăţat să fac încă din studenţie, în perioada de început, să le împrumut ceva din mine şi în acelaşi timp să caut ce e nou, ce e specific în fiecare personaj. E frumos, e interesant şi, până la urmă, caut adevărul, fie că vorbim despre spectacole de teatru, fie că vorbim despre filme sau seriale. Dar acum, este de remarcat, numai de noi depinde să facem personaje adevărate, interesante, situaţii extraordinare, să atragem publicul, să intrăm în sufletul, în mintea şi în percepţia spectatorului. Pentru că este, după părerea mea, epoca de aur a serialului. În general, de noi depinde ca serialul nostru să fie interesant, să fie viu, să fie adevărat, să fie înduioşător, să fie neaşteptat, să fie plin de umor.

 • Pentru rolul Evei din serialul Sacrificiul veţi fi nevoită să vă transformaţi radical şi să abordaţi un stil excentric. Cum ați reuşi să intraţi în pielea personajului şi să îl interpretaţi într-o manieră autentică, credibilă publicului?

Pe fiecare personaj încerc, cel puţin, să îl fac diferit. Excentric sau nu, personajul meu are nişte motivaţii, are adevărul său, are un fel de a fi, are un anumit comportament pentru că a trăit poveşti de viaţă, a întâmpinat dificultăţi, iubiri, trădări, iar astea o să le vedeţi pe parcursul serialului, şi atunci  importantă e motivaţia. Din punct de vedere exterior, evident, încerc, cel puţin, o transformare spectaculoasă, iar asta se întâmplă şi la nivelul poveştii personajului.

maia morgenstern claudiu istodor jpeg
Maia Morgenstern, radical schimbată pentru rolul din serialul ”Sacrificiul”foto: Antena 1

Iar revenind la a doua întrebare, răspunsul este foarte simplu. Motivaţia – pentru ce are un tip de tip de comportament sau altul, bizar sau excentric, care este de fapt motivaţia personajului; iar asta vine din biografia lui, din poveştile pe care le spunem în permanenţă alături de colegii noştri, actori, regizori, scenarişti, împreună construim un univers al personajului.

 • Cum a  fost să filmați cu fostul dumneavoastră soț, actorul Claudiu Istodor? E ceva din viața familiei Oprea care v-a amintit de anii în care formați un cuplu cu Claudiu Istodor?

A lucra cu Claudiu Istodor e o bucurie şi o onoare, pentru că e un actor formidabil şi cel mai important, surprinzător, adevărul său, unicitatea este surprinzătoare. Şi atunci reacţiile pe care le declanşează în ceilalţi actori, în partenerii de scenă, de platou, de poveste sunt autentice, sunt vii, sunt reale. Lucrăm ca nişte profesionişti, am mai lucrat în spectacole împreună, am mai avut proiecte şi atunci e o mare bucurie să lucrez alături de el şi de ceilalţi actori.

 • După atâția ani de teatru și film, încă mai aveți emoții când urcați pe scenă sau filmați? Aveți vreun ritual care vă ajută să le depășiți?

Da, după atâţia ani, încă am emoţii. Respiraţia este cea care mă ajută să le depăşesc. Şi dacă emoţiile sunt creative, e ok.

 • Există vreun rol care v-a pus în dificultate și pe care l-ați considerat complicat de interpretat?

Foarte multe, majoritatea aş spune.

 • Ce vă place să faceți cel mai mult în afara meseriei?

Gradinărit, cred, nu că m-aş pricepe, şi să mă plimb.

 • Care este cel mai mare regret al dumneavoastră?

Sunt multe. Că n-am petrecut mai mult timp alături de părinţii mei.

 • Jucați în serial alaturi de unii actori foarte tineri. Cum sunt ei față de cum erați dumneavoastră la începutul carierei? Ce sfat i-ați oferi Maiei Morgenstern aflată la început de carieră, la 20 de ani?

Constat mai multe asemănări, decât deosebiri, pentru că orice actor tânăr, la început de drum, îşi caută personalitatea artistică, îşi caută echilibrul între creativitate şi rigoare, caută a se face cunoscut, există, deşi e normal să fie aşa, ambiţie. Constat foarte multă seriozitate, foarte mult profesionalism şi încredere în propria personalitate artistică. Încrederea în sine este un lucru bun. Nu înseamnă nici infatuare, nici egoism, ci încrederea că ai ceva de spus.

Citește și:

Iubirile actriței Maia Morgenstern. Are trei copii cu trei bărbați

Maia Morgenstern, la un an de la divorț: «Fericit ești când iubești, fără să aștepți nimic»

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Vladimir Putin, discurs în Piața Roșie din Moscova, 30 septembrie 2022 | Foto AFP
ue ucraina rusia
image
image
image
image
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
david si victoria beckham
Amal și George Clooney (8) jpg
Stela Popescu & Alexandru Arşinel
vlduta lupau si adi rus colaj