«Mama de pe scenă e de un haz nebun când spune bancuri!»

Ultima actualizare:
Irina şi Fuego au dat lovitura cu piesa ”Împodobeşte, mamă, bradul!”
Irina şi Fuego au dat lovitura cu piesa ”Împodobeşte, mamă, bradul!”

Irina Loghin şi Paul Surugiu sau Fuego, pe numele lui de scenă, au împlinit 15 ani de colaborare. Cei doi artişti cu voci inegalabile s-au reîntâlnit, de curând, şi la emisiunea „Drag de România mea”, pe care celebrul solist o prezintă la TVR 2. La ceas aniversar, ei au depănat amintiri, dar au vorbit şi despre noile proiecte.

Au trecut 15 ani de când Paul Surugiu Fuego (42 de ani) i-a cerut Irinei Loghin (79 de ani) să-i fie mamă într-un videoclip de iarnă, „Împodobeşte, mamă, bradul!”. S-au înţeles de minune la filmări, astfel că au continuat colaborarea. “Am fost onorat să deschid prima ediţie a emisiunii de pe TVR 2, «Drag de România mea», din fiecare duminică, de la 15.00, cu prieteni dragi, cu oameni pe care-i ştiu şi care-mi sunt aproape de ani de zile. Printre ei, marea doamnă a folclorului românesc, mama mea adoptivă de cântec, doamna Irina Loghin. A arătat spectaculos într-un costum tradiţional vechi de aproape 100 de ani, interpretând marile ei succese de pe parcursul anilor. Sunt bucuros că anul acesta facem 15 ani de când am lansat proiectul «Mama şi Fiul»”.

Alături de mama lui, Eugenia Surugiu, căreia i-a dedicat mai multe piese
Alături de mama lui, Eugenia Surugiu, căreia i-a dedicat mai multe piese

Fuego are numai cuvinte de laudă la adresa celebrei cântăreţe de muzică populară: ”Am fost într-o mulţime de turnee cu doamna Irina, în perioada de început, am fost în străinătate şi în America şi-am reuşit să cunosc un om cald, atent şi extrem de comic. Oamenii nu o ştiu bine, dar doamna Irina, pe lângă faptul că e o mare artistă, e o actriţă excepţională. E de-un haz nebun, molipsitor şi reuşeşte să facă pe toată lumea să se simtă formidabil! Cum spune dumneaei bancuri şi cum imită, nu o face nimeni! E o adevărată poezie de om şi dincolo de toate, te poţi baza pe sprijinul său şi pe sfaturi speciale! Am învăţat să iubesc folclorul mai mult, să fiu elegant şi demn, să n-am invidii şi să-mi văd în pace de drumul meu”, ne-a mai spus solistul.

Fuego ne-a vorbit şi despre viitoarele proiecte: “Nu e încă 100% stabilit, dar anul ce vine avem în plan un eveniment grandios în care celebrăm cei 15 ani plini de iubire din partea publicului, popularitate certificată în premii, 2 discuri de platină pentru 2 albume speciale realizate împreună, alături de Nicolae Botgros şi orchestra Lăutarii din Chişinău! Doamna Irina Loghin e un simbol al folclorului românesc, o legendă. Pentru mine înseamnă mama de pe scenă, un prieten, un sprijin. Şi-o iubesc enorm! La fel cum iubesc o altă mare solistă a folclorului românesc, cea mai autentică, stânca Bucovinei, pe doamna Sofia  Vicoveanca, pe care o veţi vedea duminica aceasta, de la ora 15.00, la “Drag de România mea!”, pe TVR 2, când voi avea un moment special alături de ea”. 

Ea este adevărata mamă a solistului


    Alături de mama lui, Eugenia Surugiu, căreia i-a dedicat mai multe pieseFoto: Arhiva personală
Alături de mama lui, Eugenia Surugiu, căreia i-a dedicat mai multe pieseFoto: Arhiva personală

Fuego este topit însă după mama lui, Eugenia Surugiu: ”Mama avea un farmec aparte şi atrăgea toate privirile. Era la punct cu ultimele apariţii în materie de modă şi nu se neglija niciodată. A muncit, dacă vă puteţi imagina, timp de mai bine de 30 de ani, în mediu toxic, ca artist decorator. Mi se umple inima de bucurie când mă uit la poza aceasta şi-mi dau seama că pentru ea timpul a lucrat nostalgic, aşezându-i pe ochi bucurii, făcând să fie un om împlinit, prin mine! A luptat, alături de tata, ca eu să reuşesc, să pot cânta, să ajung artist în adevăratul sens al cuvântului! N-a cerut vreo răsplată şi nici nu vrea. Preferă să stea în umbră, fiind un om discret, având în continuare grijă de visele şi fericirile mele. Îţi mulţumesc, dragă mamă, pentru ce sunt şi pentru cum sunt! Îţi mulţumesc pentru toate dorurile aşezate pe chipul tău şi pentru iubirea ta! Te iubesc, mamă!”, a scris Fuego pe Internet. Originar din Turda, artistul a compus mai multe melodii pe care i le-a dedicat celei care i-a dat viaţă, două dintre ele fiind ”Mamă, aşteaptă-mă, că vin” şi ”Mama”.

image
image
image
image
image
image
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net