«Mama Zina», şef de şantier la căminul de bătrâni

Ultima actualizare:
Valentina Pelinel
Valentina Pelinel

La cei 79 de ani ai săi, Zina Dumitrescu este mai activă decât mulţi alţii de vârsta ei. Mai nou, „Mama Zina” este prezentă aproape zilnic pe şantier şi îşi impune punctul de vedere în faţa meseriaşilor care muncesc la casa patronului căminului de bătrâni, unde creatoarea locuieşte din anul 2012.

Pentru Zina Dumitrescu, viaţa la căminul de bătrâni nu este deloc plictisitoare. Creatoarea de modă aleargă zilnic pe bandă, citeşte, se uită la televizor şi, mai nou, îşi exercită cu responsabilitate rolul de şef de şantier. Ion Cassian, patronul căminului din Ghermăneşti, îşi construieşte o casă chiar în curtea imensă a azilului, din dorinţa de a locui acolo, la aer curat, cu soţia şi cu fiica lor. Când construcţia a fost gata şi s-a ajuns la etapa mobilier şi decoraţiuni, Zina Dumitrescu s-a implicat activ: a discutat atât cu patronul azilului, cât şi cu tâmplarii, venind cu soluţii care mai de care mai îndrăzneţe.

Cătălin Negreanu
Cătălin Negreanu

„Doamna Zina mi-a dat sfaturi preţioase încă de la început, de când am pornit construcţia. Însă s-a implicat şi mai mult la decorarea casei. De exemplu, la bucătărie, eu am vrut mobilă roşie, cu blat alb, dar dumneaei mi-a sugerat să o fac jumătate roşie, jumătate albă şi cu blat auriu metalizat. Am ascultat-o. Şi cel care îmi face mobila s-a mirat de combinaţia asta îndrăzneaţă, dar, recunosc, arată foarte bine!”, a declarat Ion Cassian pentru Click! Nici celelalte camere nu au scăpat din vizorul creatoarei, care i-a copleşit pe meşteri cu sugestiile sale inedite.

Zina Dumitrescu a fost internată într-un cămin de bătrâni în 2011, de către fiul ei, Cătălin Negreanu. „Mama Zina” a intrat în depresie ca urmare a decesului soţului ei, profesorul Costin Dumitrescu. Întrucât era mai mult plecat din ţară, Cătălin a decis să îşi interneze mama într-un cămin unde să fie în permanenţă supravegheată de personal calificat. Nemulţumit de condiţiile întâlnite în prima instituţie unde a internat-o, în 2012 a mutat-o pe mama lui la căminul din Ghermăneşti, Snagov, unde Zina locuieşte şi în prezent.


    Acesta este căminul de bătrâni unde  creatoarea de modă locuieşte din 2012
Acesta este căminul de bătrâni unde creatoarea de modă locuieşte din 2012

Creatoarea de modă a fost supranumită “Mama Zina” datorită grijii pe care le-o purta manechinelor sale. Ea le-a lansat pe Rita Mureșan, Melek Amet, Dana Săvuică, Romaniţa Iovan, Bianca Brad, dar şi pe Cătălin Botezatu. Zina fost căsătorită de trei ori, iar din prima căsnicie, cea cu regizorul Marin Negreanu, are un băiat, pe Cătălin.

Îşi doreşte să devină soacră mare

Acesta este căminul de bătrâni unde  creatoarea de modă locuieşte din 2012
Acesta este căminul de bătrâni unde creatoarea de modă locuieşte din 2012

La început, Cătălin Negreanu, unicul fiu al Zinei Dumitrescu, îşi vizita mama destul de rar. Asta pentru că el petrecea mai mult timp în Elveţia, acasă la logodnica lui, Priscilla. Însă, din 2013, cei doi s-au mutat în Bucureşti, chiar în casa creatoarei de modă, după ce Cătălin şi-a vândut apartamentul său. În 2014, Mama Zina se pregătea pentru rolul de soacră mare, însă din cauza unor probleme familiale, Cătălin şi Priscilla şi-au amânat nunta.

„Cătălin se însoară la toamnă cu Priscilla. A cunoscut-o în Elveţia, iar de un an şi jumătate s-au mutat aici. Ea a învăţat limba română şi este profesoară la o şcoală de-aici, din Bucureşti. Îmi place fata, este draguţă. Deja mi-am pregătit rochia pentru nuntă. I-am dat un sfat Priscillei, aşa ca de la viitoare soacră, la viitoare noră, şi i-am spus să aibă grijă de ea”, declara Zina Dumitrescu în vara lui 2014, pentru emisiunea Click!, de la Prima TV.

Valentina Pelinel o răsfaţă cu dulciuri şi fructe

Bucătăria casei patronului azilului din Ghermăneşti a fost mobilată după gustul Zinei Dumitrescu
Bucătăria casei patronului azilului din Ghermăneşti a fost mobilată după gustul Zinei Dumitrescu

Printre cei care o vizitează regulat pe Zina Dumitrescu se numără şi Valentina Pelinel. Ea vine la două săptămâni la “Mama Zina” cu fel de fel de daruri: „Îi aduce dulciuri, fructe, haine, parfumuri. Stau mult de vorbă, deşi se văd cam la două săptămâni, discută de parcă nu s-au văzut de o viaţă. Doamna Zina a felicitat-o pe Valentina pentru sarcină şi i-a spus că îi ţine pumnii să aibă o naştere uşoară”, a declarat pentru Click! o sursă din anturajul celor două.

image
image
image
image
image
image
banner dinu maxer axxa png
banner sarah Prodan png
banner betty stroe png
alice peneaca jpg
banner  Andrei Aradits png
banner otniela png