Mămicile care au şocat Internetul cu poze sexy, sub lupa psihologului

1 septembrie 2018
article img
Loredana Groza are 48 de ani, iar vara aceasta a făcut paradă cu pozele sexy mai mult ca niciodată

V-aţi întrebat de ce femeile căsătorite, cu copii, aleg să îşi etaleze pe Internet trupul sexy? Să pozeze aproape goale sau în ipostaze controversate? Psihologul are explicaţii pertinente şi pro, şi contra. Ultima care ne-a uimit cu două fotografii îndrăzneţe, demne de o revistă pentru bărbaţi, este Anamaria Prodan.

Anamaria Prodan, mămică a trei copii, a ştiut mereu să fie în centrul atenţiei, dar parcă acum, la 45 de ani, îi iese mai bine ca oricând. Iar asta pentru că periodic îşi răsfaţă prietenii virtuali cu imagini atât de sexy, încât par desprinse direct din revista Playboy, în care impresara a pozat în 2007.

article img
Anamaria Prodan (45 de ani) a încins Internetul cu fotografiile acestea. Impresara a avut curaj să se pozeze fără chiloței

Gazda emisiunii “Gospodar fără pereche”, de la PRO TV, a strâns aproape 20.000 de aprecieri pe Instagram, pe 10 august, atunci când a postat o imagine extrem de îndrăzneaţă. Anamaria Prodan s-a pozat în oglindă, într-o poziţie sexy, şi se putea lesne observa că nu purta lenjerie intimă. Apoi a repetat experienţa, dar din altă poziţie şi cu o altă recuzită. Ana s-a pozat în costum de baie, etalându-şi în totalitate posteriorul bombat, căci slipul minuscul nu făcea faţă să acopere tot. 

article img
Ținuta Cristinei Șișcanu (33 de ani), cu pantaloni mulați, din dantelă, a fost considerată prea provocatoare pentru o ceremonie religioasă

Săptămâna trecută, la ceremonia de reînnoire a jurămintelor, la o biserică din Otopeni, Cristina Şişcanu (33 de ani) a ales o ţinută care a generat controverse. Ea s-a fotografiat lângă soţul ei, Mădălin Ionescu, purtând o pereche de pantaloni mulaţi, din dantelă, şi o bluză largă, mai scurtă în partea din faţă. Fanii au criticat-o pentru îndrăzneala de a-şi arăta părţile intime într-un astfel de context. Cristina Şişcanu şi Mădălin Ionescu au împreună o fetiţă de un an şi 4 luni.

«Anonimatul înseamnă semnul înfrângerii»

article img
Mihaela Rădulescu, aproape goală în ziua în care a împlinit 49 de ani

Loredana Groza (48 de ani) a decis să publice pe Instagram o poză în care purta un costum de baie extrem de decoltat, iar Mihaela Rădulescu s-a dezbrăcat pe Internet aproape complet în ziua în care a împlinit 49 de ani. Deunăzi, Rocsana Marcu (36 de ani), mamă a două fetiţe, a postat o poză în care îşi etala fesele, la plajă.

article img
psihologul Keren Rosner

Iată ce spune psihologul Keren Rosner despre toate aceste: “Când privim imaginile provocatoare ale unor femei trecute de 30 de ani, avem tentaţia să fim mult mai critici şi mai revoltaţi decât dacă am vedea aceleaşi poze cu femei mai tinere. Această reacţie se justifică pentru că trăim, încă, cu mentalitatea că o femeie matură nu ar trebui să facă aşa ceva, că este ruşinos. Vârsta nu ar trebui să fie criteriul după care analizăm dezaprobator, putem să nu fim de acord cu mesajul, atitudinea, vestimentaţia, dar nu cu anii persoanei. În primul rând, vedetele câştigă popularitate, sunt în centrul atenţiei, iscă valuri de interes şi comentarii, indiferent ce conotaţie au acestea. Rămân vii în atenţia colectivă, pentru că reuşesc să surprindă. În general sunt persoane care au mai făcut gesturi de acest fel, sunt femei frumoase, care îşi hrănesc imaginea de sine, încrederea în sine, provocând admiraţie.

article img
Rocsanei Marcu (dreapta) îi place să pozeze provocator

Mesajul poate să fie de siguranţă, competiţie,  sexual, provocator, o formă de flirt, sfidare etc. Dacă, delicat, dăm la o parte  acest înveliş de divă, vom descoperi nesiguranţă şi temerile legate de viaţa personală, frământări în ceea ce priveşte  tinereţea fără bătrâneţe, lupta şi munca de a-şi păstra acest statut de femeie frumoasă sau efortul de a-şi menţine interesul partenerului. Se ştie că bărbatul devine mult mai atent şi curtenitor când partenera lui este admirată şi dorită de alţi bărbaţi. Este greu să te confrunţi cu valul de tinere care păşesc agresiv către succes şi sunt validate de public, simţi nevoia să ripostezi, să dovedeşti că eşti încă o rivală de temut. Anonimatul înseamnă pentru aceste femei inexistenţă, semnul înfrângerii, de această «uitare» se feresc cu toată puterea. Este o formă de confirmare a valorii lor, care se întoarce prin ochii celorlalţi către sine. Poate fi un gest narcisist, în care împărtăşesc cu ceilalţi bucuria de a se simţi frumoase, speciale”.