Marcel Pavel împlineşte azi 55 de ani!

image
Marcel Pavel

Marcel Pavel îşi serbează azi, ziua de naştere. Artistul împlineşte 55 de ani. La mulţi ani!

Marcel Pavel, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti de la noi s-a născut în 1959, în localitatea Independența, jud. Galați, dar a crescut și copilărit la Câmpulung Muscel, unde familia lui s-a mutat pe când avea doar 3 ani. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl fiind violonist – un foarte bun instrumentist – o parte din educația muzicală primind-o de la dânsul.

Frații săi sunt de asemenea instrumentiști, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit în Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianistă și solistă vocală. Bunicul său a fost un cunoscut și îndrăgit rapsod popular: Ion Taraș. Deși mama nu a fost niciodată direct implicată în muzică, Marcel Pavel consideră că îi datorează totul mamei sale.

image
Marcel Pavel la 18 ani

Artistul și-a arătat pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de trei ani, când a început să bată la tobe. A început studiile muzicale la șase ani, în clasa a IV-a, înscriindu-se Școala de Muzică și Arte Plastice din Câmpulung Muscel (jud. Argeș), la violoncel și pian – auxiliar. Și astăzi, Marcel Pavel își amintește cu mare plăcere și mândrie de orașul Câmpulung Muscel unde și-a petrecut copilăria și a început activitatea artistică.

A urmat Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești, studiind în paralel în particular percuția, iubind foarte mult stilurile de muzică rock și jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Națională de Muzică București) - secția Canto clasic.

În prezent este compozitor și poliinstrumentist, cunoscând chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și percuția. Începând din anul 1981 a susținut nenumărate turnee în străinătate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franța (Paris), Elveția (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

În urma experienței căpătate de-a lungul acestor ani, în vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel național lansându-se cu melodia "Frumoasa Mea" compusă de Ovidiu Komornik. Despre "Frumoasa Mea" artistul spune că speră să rămână mult timp în inima românilor.

Albumul "Frumoasa Mea" a fost vândut în 250.000 de exemplare - Discul de Platină. A colaborat cu numeroase personalități din show-biz-ul românesc și internațional – Monica Anghel, Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurențiu Cazan, Elena Cârstea, Costi Ioniță, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordăchescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (în concert la Chișinău, în 2006), Smokie (în concert, la Craiova, 40000 de spectatori, 3 iunie 2007) precum și cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusă de Iosif Prunner și Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. A fost membru al formației "Riff" și în anul 1981 a efectuat un turneu de șase luni împreună cu formația Semnal M.

marcel si baietii jpeg
Marcel Pavel, alaturi de baietii lui, Sasha si Richard

A obținut numeroase premii:1996 - Premiul "Vocea de la miezul nopții" al Editurii Actualitatea Muzicală (Revistă bilunară editată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România)2000 - Premiul "Vocea anului" al Editurii Actualitatea Muzicală2000 - Premiul de popularitate la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, cu melodia "Frumoasa Mea"2000 - Premiul I al "Societății Române de Radio", la secțiunea "Interpreți de muzică pop"2000 - Locul I, "Vedeta Anului" al "Premiile Redacției Muzicale"2000 - Locul I, "Piesa Anului" cu melodia "Frumoasa Mea" al "Premiile Redacției Muzicale"2001 - Premiul "Cel mai bun debut" din partea "Premiile Industriei Muzicale"2001 - Premiul I la secțiunea creație, împreună cu compozitorul Raymond Vancu, pentru melodia "Unde ești" la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia2002 - Premiul "Cea mai bună voce masculină", secțiunea pop, din partea "Premiile Industriei Muzicale"2002 - Premiul "Omul Lunii" și "Evenimentul Lunii - Eurovision 2002" de către "VIP TOP Exploziv"2002 - Prima calificare la "Eurovision" în istoria acestui concurs, împreună cu Monica Anghel, Ionel Tudor și Mirela Fugaru2003 - Premiul "Cel mai bun album pop" ("Te vreau lângă mine") din partea "Premiile Muzicale Radio România"2005 - Diploma "10 pentru România" (nominalizat la categoria "Cel mai bun interpret vocal") din partea "Realitatea TV"2006 - Premiul II la secțiunea creație cu melodia "De dragul tău" compusă de Andrei Tudor la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia2006 - Diploma de excelență din partea TVR pentru rolul avut în istoria televiziunii române.și multe altele...În 2013 a abținut premiul "The Best Live Act 2013" pentru concertul "Very Classic" prezentat la Sala Palatului în București acompaniat de peste 140 de muzicieni și artiști.

Concertul a avut loc în aceeași zi cu lansarea dublului CD "Very Classic".

image
Marcel, Violeta si Iuvenalia Ioana

Marcel Pavel este căsătorit cu Violeta Șmîșleaeva, fostă balerină a Teatrului Balșoi (Moscova), de mai bine de 20 de ani. Cei doi au trei copii. Richard (18 ani şi jumătate) şi Sasha (16 ani) care au moştenit talentul musical al tatălui lor. În 2013, Violeta i-a dăruit lui Marcel și o fetiță minunată, care a primit două nume Ioana și Iuvenalia după bunicul ei din partea mamei.

cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
andreea marin si cove jpg
maurice munteanu
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
horoscop
valeria condrea
Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena / Foto via Click
benzinarie carburanti pompa benzina foto shutterstock
image
image
image
image
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
maurice munteanu
arlechino mihai gruia sandu adevarul JPG
BeFunky collage (14) jpg
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG