Maria Dragomiroiu: «Părul tăiat îl arunc în grădină!»

Ultima actualizare:
La debut era frumoasă  ca un fotomodel
La debut era frumoasă ca un fotomodel

Maria Dragomiroiu (65 de ani), celebra cântăreaţă de muzică populară, acordă o atenţie deosebită podoabei capilare, lungă de aproape un metru. Nu a fost niciodată la coafor, iar părul tăiat refuză să îl arunce la coşul de gunoi. Solista are şi un ten impecabil, însă foloseşte doar creme româneşti, iar în fiecare seară se demachiază. Micile ei trucuri de înfrumuseţare sunt la îndemâna oricui.

Click!: Părul dumneavoastră este o carte de vizită! Cât de greu sau uşor vă este să îl îngrijiţi şi ce ritual aveţi?

Maria Dragomiroiu: Niciodată nu am fost la salon, singură mă aranjez, părul este aşa lung, cum să mă duc să-l spăl într-o chiuvetă la un salon, nu are cum, nu se spală bine! Eu ştiu ce îi trebuie şi trebuie să am loc, apă curgătoare multă, cu duşul, să îl simt eu la mână că este foarte bine limpezit şi ştiu când e gata. Odată, acum mai mult de 15 ani, într-o emisiune a Mihaelei Rădulescu, am spus că  atunci când mi-a căzut foarte mult părul, nu l-am putut opri decât spălându-l cu săpun de casă, şi făcând un tratament cu ou, ulei de ricin şi ulei de măsline, amestecate şi date pe păr. Asta am făcut acum 15-20 de ani. Acum nu mai e aşa pentru că nu puteam să merg cu săpunul de casă peste tot pe unde am fost prin lumea asta mare, că nu puteam să trec de vamă, aş fi avut probleme, dar nu mi-a mai trebuit. Părul s-a redresat.

Cu soţul ei,  Bebe Mihu
Cu soţul ei, Bebe Mihu

Cât durează să vă spălaţi pe cap?

De ani de zile mă spăl o dată pe săptămână cu şampon şi cu  balsam, dar eu ştiu cum trebuie. Îl spăl în lighean,  fără să îl încurc, mai mult îl mângâi, îl spăl doar de sus în jos, arunc apa, pun altă apă şi iar dau cu şampon, nu foarte mult, dar să se facă spumă şi cu spuma aia doar îl frec cu blândeţe de sus în jos, de la rădăcina spre vârf şi dau cu apă cu spumă şi tot aşa, iar arunc apă şi apoi mă  clătesc foarte bine cu duşul până simt că este foarte bine clătit. Apoi îi pun balsam, tot în lighean, cu puţină apă îl omogenizez foarte bine.

Vă vopsiţi singură?

Da, folosesc ce găsesc! Dacă tot nu m-a solicitat nimeni vreodată să fac vreo reclamă la un şampon sau la vopsea de păr. De vopsit tot singură mă vopsesc, în 5 minute, doar la rădăcină, atâta durează. Mă vopsesc cu aceeaşi vopsea de vreo 15 ani, de când am descoperit-o. Este cea mai accesibilă şi cea mai bună cantitativ, este dublă faţă de toate. O iau de la en gross, câteodată iau 20 de tuburi, îmi ajunge un an. Mă vopsesc cam o dată la o lună.

S-a serbat pe Litoral, de Sfânta Maria

Mai faceţi şi alte tratamente pentru păr?

Nimic. Doar iubirea! Niciodată nu îmi arunc părul în chiuvetă sau în toaletă, cum fac alţii, din păcate. Nu e vorba de superstiţie, e vorba de iubire! Cum să arunc în gunoi, la mizerie, părul care mi-a adus atâta popularitate, faimă, bucurie? Mă simt bine când este spălat, mă simt admirată! Cum să arunc părul meu la gunoi? Îl strâng, îl fac păpuşele mici,  îl duc acasă şi o dată la o lună, îl tai pe iarbă. Părul nu se degradează foarte repede, degeaba l-aş arunca pentru că îl ia vântul, îl tai mărunt, am această plăcere, să tai acele păpuşele din părul meu cu foarfeca mărunt şi îl arunc în grădină, prin iarbă, oriunde, să fie în aer liber.

Alături de colegi,  în spectacolele de la  teatrele de vară de pe Litoral
Alături de colegi, în spectacolele de la teatrele de vară de pe Litoral

Cum vă păstraţi frumuseţea?

Folosesc doar creme româneşti. Am o piele foarte subţire şi nu am avut probleme. Am foarte mare grijă, la orice oră aş ajunge acasă dimineaţă, la 5, la 6-7, eu nu mă culc nedemachiată. Neapărat să mă spăl pe faţă cu săpun, orice demachiant nu mă ajută, după aceea dau cu cremă.

Regim alimentar aţi ţinut vreodată?

Nu ţin diete de atunci, dar stau în baie cu cântarul lângă mine, este prietenul meu cel mai bun. Mă cântăresc în fiecare dimineaţă. Am 1,62 m înălţime şi am 70 de kilograme acum. Cam la 68 de kilograme mă simt eu cel mai bine.

Unde v-a prins sărbătoarea Sfintei Marii?

La mare, unde am spectacole! Soţul meu, care e unul dintre cei mai vechi impresari, încearcă să facă şi anul ăsta spectacolele care aduc bucurie oamenilor, însă e foarte greu, cu această distanţare socială şi cu noile reguli, vine lume şi mai puţină. E important că avem mulţi prieteni artişti care au vrut să ducă mai departe acest program de varietăţi.

Bebe Mihu: «Artiştii au înţeles situaţia şi nu cântă pe Litoral pentru bani»


    Alături de colegi,  în spectacolele de la  teatrele de vară de pe Litoral
Alături de colegi, în spectacolele de la teatrele de vară de pe Litoral

Bebe Mihu, celebrul organizator de spectacole în branşa artiştilor, şi soţul Mariei Dragomiroiu, a adus şi anul acesta pe Litoralul românesc cei mai mulţi artişti iubiţi de publicul fidel. Maria Dragomiroiu, Fuego, Raoul, Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian, Daniela Gyorfi, Mihai Trăistariu, Jean Paler, Romică Ţociu au mare succes. Bebe Mihu ne-a povestit despre  desfăşurarea spectacolelor la vreme de pandemie: “Respectăm toate condiţiile impuse, la teatrele de vară suntem la capacitate de 180 de persoane, în unele, în altele la 380 maxim, pentru că suprafaţa nu permite. Oamenii sunt receptivi la aceste spectacole, artiştii pe care îi am au înţeles situaţia care este şi nu vin pentru bani pentru că  sunt cheltuieli mari cu cazările şi chiriile pe care le plătim, în rest e în regulă! Păstrăm distanţarea”.

image
image
image
image
image
image
image png
Andreea Mantea Casa iubirii  jpg
Banner Alina Laufer
Stefan Banica si Radu Stefan jpg
WhatsApp Image 2024 02 20 at 19 14 46 jpeg
image png
Radu Valcan Insula Iubirii Foto Antena 1 jpg
carmen electra profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net