Mariana Calfa: «Pentru mine, pelerinajul e cel mai frumos concediu»

simeon stalpnicul png
Mariana Calfa la Curtea de Argeş

De şapte ani, Mariana Calfa a luat calea mănăstirilor. Excursiile ei preferate sunt pelerinajele organizate pe forumuri, unde face turul lăcaşelor de cult cu autocarul. Rar ratează vreuna. Ultima „bifată” a fost la începutul acestei luni, în zona Câmpulung-Curtea de Argeş.

„Am fost trei zile la Mănăstirile Corbii de Piatră, Nămăeşti şi Negru Vodă, care formează un triunghi energetic cu latura de 20 km. Vizităm şi alte biserici, cam două-trei pe zi, uneori stăm şi la slujbe. Am fost să mă liniştesc şi să mă rog pentru desfacerea vrăjilor, pentru că eu consider că mi s-au făcut vrăji ca să nu mă căsătoresc, să nu am copii...”, mărturiseşte pictoriţa de la castel.

Credincioasă din fire, susţine că e foarte fericită în acest gen de excursii, în care merge cu autocarul alături de alţi necunoscuţi. „Am ajuns să-i cam cunosc pe oamenii care se înscriu în genul acesta de ieşiri şi niciodată nu mă simt singură. Se leagă prietenii, eu sunt oricum foarte sociabilă, mă adaptez uşor şi mă împrietenesc rapid cu cei din jur. Pelerinajul este cel mai frumos concediu pentru mine, sunt cea mai fericită. De ani de zile numai aşa îmi fac vacanţele”, mai spune Mariana Calfa. Peste două săptămâni, va lua din nou calea rugăciunii, când va ajunge la mormântul lui Arsenie Boca.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
ana baniciu si edy kovaci jpeg
mahsa amini protest par taiat berlin 23 septembrie epa efe
000 32K48JY jpg
image
image
image
image
cub botez reghecampf caciuc png
ferentz iohannis  jpg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
simley si marius jpeg
lori jpeg
ana baniciu si edy kovaci jpeg