Mariana Mihuț, apariție rară la 79 de ani. Cum arată acum distinsa actriță, pentru care Victor Rebengiuc a divorțat de prima soție

Ultima actualizare:

    Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, în piesa "Moartea unui comis voiajor" Fotograf: Tudor Predescu / Teatrul Bulanda
Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, în piesa "Moartea unui comis voiajor" Fotograf: Tudor Predescu / Teatrul Bulanda

Viața bate filmul în familia Mihuț-Rebengiuc. Doi actori uriași își trăiesc rolul vieții lor, împreună, într-o căsnicie fericită și discretă. Mariana Mihuț, o actriță care rar acceptă să fie filmată sau fotografiată în afara scenei, are o apariție de zile mari în emisiunea de la TVR 2 a Irinei Păcurariu. 

Realizatoarea TVR Irina Păcurariu povestește, impresionată, cum a fost întâlnirea cu distinsa Mariana Mihuț, întâlnire pe care o vom vedea în emisiunea „Reţeaua de idoli”. „Când o să-mi scriu memoriile (adică niciodată) ar fi cazul să notez că acesta a fost unul dintre momentele mele de grație supremă. Această impecabilă doamnă, cu peste 100 de roluri jucate pe scenă, mi-a spus că ar vrea să avem o fotografie împreună. A se lua în considerare că nu-i place să i se facă poze și nici nu se dă în vânt după interviuri. Ah, și mi-a mai spus că soțul, deși uneori n-are chef de glume are mult, dar mult, umor. Doamna este minunata actriță Mariana Mihuț, pe soț în cheamă Victor Rebengiuc”, spune Irina Păcurariu despre invitata sa la „Reţeaua de idoli”, în ediţia de luni, 13 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 2 (în reluare joi, 16 decembrie, de la ora 8:00).


    Mariana Mihuț, o prezență distinsă, la 79 de anifoto: TVR2
Mariana Mihuț, o prezență distinsă, la 79 de anifoto: TVR2

Mariana Mihuț, încurajată de marele Birlic să dea la teatru

Rafinată şi elegantă şi la aproape 80 de ani, Mariana Mihuţ s-a născut în 7 noiembrie 1942, la Chișinău, în anii războiului, cu tatăl prizonier în Siberia, rămasă în grija mamei și a bunicii. „Tatăl meu, care se întorsese din prizonierat, îl cunoştea pe fratele lui Grigore Vasiliu Birlic, şi el artist plastic. Ţin minte că m-am dus cu tata la teatru şi săracul Grigore Vasiliu Birlic s-a pomenit în cabină cu un copil speriat, din provincie. Nu cred eu că îi ardea de noi. Eu eram emoţionată şi tata era emoţionat... Actorul se pregătea să intre în scenă. Inversând lucrurile acum, îmi dau seama ce pacoste trebuie să fi fost pentru el. Ne-a ascultat şi a zis: „Da, să dea la teatru...”. A fost foarte drăguţ şi îi mulţumesc din suflet pentru că fără binecuvântarea lui, n-aş fi îndrăznit să dau”, a povestit Mariana Mihuţ, în emisiunea de la TVR2. 

Secretele și tabieturile Marianei Mihuț

  • Irina Păcurariu: Cum arată o zi din viaţa dumneavoastră?

Mariana Mihuţ: Banală.

  • Cum arată „banalitatea” Marianei Mihuţ?

Marianei Mihuţ îi place să vadă filme bune, îi place să citească cărţi bune, îi place să vorbească cu prietene....

  • Aveţi multe prietene?

Nu, dar ne cunoaştem de ani buni. Una dintre ele, cea mai specială dintre toate, care a fost şi a rămas în continuare om de televiziune, este doamna Ileana Pop. Eram deja studentă când am făcut cunoştinţă. Am fost unul dintre prezentatorii emisiunii săptămânale pe care o realiza şi de atunci am rămas prietene, din 1961.


    Irina Păcurariu o intervievează pe Mariana Mihuț pentru emisiunea
Irina Păcurariu o intervievează pe Mariana Mihuț pentru emisiunea

Victor Rebengiuc a divorțat în 1965 pentru Mariana Mihuț

Actorul Victor Rebengiuc a povestit despre începutul relației sale cu Mariana Mihuț, însă și despre divorțul care a făcut posibilă această relație. “Anca Vereşti era colega mea din anul I de Institut, o fată extraordinar de frumoasă, cu reale calităţi pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amândoi eram foarte tineri atunci. La început a fost un amor platonic, după care ne-am căsătorit. Mi-aduc aminte cu plăcere de perioada în care am fost împreună. În toamna lui ’56, am dat amândoi concurs la Bulandra, am intrat şi am fost colegi. Ce să spun? Am iubit, am suferit, m-am despărţit. Căsătoria noastră a durat din ’60 până în ’65, când am divorţat. M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină. Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste”, a declarat marele actor într-un interviu pentru ziarul Adevărul.

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț s-au căsătorit religios abia în 1992

Victor Rebengiuc a recuns că mariajul cu Mariana Mihuț a avut la bază o dragoste la prima vedere. "Cu Mariana a fost dragoste la prima vedere. Se pare că ne-am plăcut reciproc, pentru că ne-am căsătorit şi, iată, suntem împreună de 51 de ani. Căsătoria noastră civilă a fost în 1965. Tudor, fiul nostru, apărut zece ani mai târziu, în 1975. Ne-am cununat însă religios în 1992, iar naşi ne-au fost pictorul Paul Gherasim şi soţia sa, Lilica. Ne-am cununat religios de dragul fiului nostru, Tudor, care a insistat să mergem în faţa altarului. El ne-a convins că merită să trăim acest act chiar şi după aproape 30 de ani de căsnicie. A avut dreptate. Ne-am cununat la Biserica Stavropoleos şi am trăit unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa noastră", a mai povestit, pentru Adevărul, actorul care l-a întruchipat magistral pe Ilie Moromete.

Citește și:

Mariana Mihuţ a împlinit vârsta de 76 de ani! Drama din copilăria actriţei

Victor Rebengiuc, confesiuni zguduitoare. «Am început să mă gândesc la moarte! Mi-ar fi plăcut să fie fără durere»

image
image
image
image
image
image
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net