Marioara Murărescu ar fi împlinit 71 de ani! Gestul emoţionant al fiului

Marioara Murărescu a lucrat cinci ani în radio, până în anul 1977
Marioara Murărescu a lucrat cinci ani în radio, până în anul 1977

Cunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice de la TVR, Marioara Murărescu, ar fi împlinit azi vârsta de 71 de ani. Aceasta a murit de cancer, în urmă cu 4 ani.

Marioara Murărescu ar fi împlizit azi, 1 octombrie, 71 de ani. Contestată de unii, adorată de alții, realizatoarea a scris istorie în Televiziunea Română. Marioara Murărescu s-a stins din viață pe 30 ianuarie 2014 și a fost înmormântată la Cimitirul Cernica de lângă București. Ani de zile a dus o luptă grea cu o boală necruțătoare, cancerul. Fiul acesteia, Petre, a marcat ziua de azi cu un mesaj și o poezioară pe Facebook. ”Astăzi, 1 octombrie, ar fi  fost ziua mamei mele. Mulțumim tuturor celor care își aduc aminte de ea cu drag”, a scris Petre Murărescu. Iată și poezia:

”Sufletele-s efemere,Ce-a rămas e doar tăcere.O tăacere apăsătoare,Care uneori ne doare.

Mai avem doar amintirea,Omului ce-a fost odată.Și cu bune și cu rele,Să ne bucurăm de ele.

Câtă vreme ne-amintim,Munca lor nu va muri.Va fi dusă mai departeNelăsată deoparte”.


    Marioara Murărescu a lucrat cinci ani în radio, până în anul 1977Foto Click!
Marioara Murărescu a lucrat cinci ani în radio, până în anul 1977Foto Click!

Realizatoarea s-a născut pe 1 octombrie 1947, la Câmpulung Muscel. A prezentat și realizat ani de zile la TVR celebra emisiune "Tezaur folcoric, unde au devenit cunoscuți numeroși interpreți de gen. Marioara Murărescu a absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, în 1972. În 1971 şi-a început cariera la radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR, ca realizator de emisiuni folclorice.

Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii. De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova, la Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima casetă video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric"). 

FotoJet (1) jpg
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub amal george cooney png
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
shutterstock 2097257428 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
elena gheorghe   familie jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
FotoJet (1) jpg
megan fox sexy jpg
cub theo rose png
eva longoria si victoria beckham sexy dupa 45 de ani jpg