Matilda Pascal-Cojocăriţa îşi tratează bronşita la salină

Ultima actualizare:

Matilda Pascal-Cojocăriţa a încercat zeci de tratamente pentru bronşita cronică de care suferă de peste zece ani, însă fără vreun rezultat. Ca o ultimă alternativă, medicii au îndrumat-o spre salină, starea de sănătate a solistei devenind pe zi ce trece tot mai bună.

Artista, desemnată Miss România, în 1979, la Costineşti, se confruntă cu probleme respiratorii, mai exact cu o bronşită de care nu mai reuşeşte să scape. Nici măcar antibioticele nu o mai ajută, ea acuzând dureri de cap şi tuse. 

A fost Miss România în 1979
A fost Miss România în 1979

Şi, cum Matilda Pascal-Cojocăriţa (57 ani) locuieşte alături de soţul ei, violonistul Ştefan Cigu şi la Sovata, la o distanţă de numai 9 kilometri de Salina de la Praid, solista se duce tot mai des acolo, în speranţa că problemele ei de sănătate se vor mai ameliora: ”Trebuie să fac o cură de măcar o săptămână pentru bronşita mea, ca să mă asigur pentru la iarnă. În fiecare an stau în salină cât pot de mult, de la 5 zile în sus, câte 4 ore. Am rămas cu o sensibilitate, iar  antibioticele noastre nu-şi mai fac efectul”, a spus ea, pentru Click!

Dar, Matilda nu are timp să se plictisească în salină. Merge la restaurant, joacă tenis de masă într-un loc special amenajat şi face gimnastică cu un profesor.

”Avem de toate acolo, chiar şi un bar, dar şi o bisericuţă. Numai că şi aici trebuie să te îmbraci gros”, completează ea. Biletul de intrare costă 20 de lei pe zi, însă Matilda Pascal-Cojocăriţa şi soţul ei, violonistul Ştefan Cigu, şi-au făcut abonament pentru 5 zile, pentru care au plătit împreună 120 de lei.

Matilda se simte mai bine în urma tratamentului
Matilda se simte mai bine în urma tratamentului

Click! spune

Salina Praid are o temperatură între 14-16ºC şi umiditate scăzută 66-70%. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii. Baza de tratament, aflată la «orizontul 50», la o adâncime de 120 m, are o lăţime de 20 m, o înălţime de 14 m şi o lungime de mai multe sute de metri. Aici se tratează cei suferinzi de boli ale căilor respiratorii.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net