Mesajul emoţionant la 126 de ani de la moartea lui Eminescu: "De judecata aspră a genialității lui s-avem parte" VIDEO

Fuego a transmis un mesaj, la 126 de ani de la moartea lui Eminescu
Fuego a transmis un mesaj, la 126 de ani de la moartea lui Eminescu

Luni (15 iunie) s-au împlinit 126 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu: el se stingea la 39 de ani, în sanatoriul de boli mintale ale doctorului Suţu, din Bucureşti. Fuego a marcat momentul cu un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

La 126 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, Fuego a publicat un mesaj în amintirea marelui poet. Artistul a punctat că prea puţini îl mai citesc pe Eminescu şi că ar trebui să nu uităm opera sa. 

"Când suntem deplini și uităm ce-i simplitatea, EMINESCU SĂ NE JUDECE. Când scoatem ce-i mai rău din noi și dușmănim, și învinovățim și nu iertăm și nu chibzuim, EMINESCU SĂ NE JUDECE. Tot lui să-i aparțină judecată și atunci când lovim fără rost cu arma cuvântului în cei pe care nu-i cunoaștem. De jignim, ori rănim, de facem cu bună seamă ironii lipsite de înțelepciune, EMINESCU SĂ NE JUDECE.

Ai zice că ar trebui să nu ne pese de nimeni și de nimic. Măcar la EMINESCU să ne mai gândim atunci când transformăm țara asta, țara noastră de glorii și de dor, într-una a nimicului, a josniciei, a ieftinelilor și a mediocrității, uitând că doar prin noi o poate aștepta ceva măreț, căci viitoru-i mare, mare viitor. De nu mai apare speranța la orizont, EMINESCU SĂ NE JUDECE!


    Fuego a transmis un mesaj, la 126 de ani de la moartea lui EminescuFoto: Arhiva personală
Fuego a transmis un mesaj, la 126 de ani de la moartea lui EminescuFoto: Arhiva personală

Când simțim că nu mai avem modele, EMINESCU SĂ NE JUDECE. Când ni se pare că s-au închis potecile afirmărilor, când totu-i gri, când pare că lacul codrilor albaștri a secat, EMINESCU SĂ NE JUDECE. De judecata aspră a genialității lui s-avem parte și-atunci când îl renegăm, nu-l citim, ori nu-l cunoaștem, căci Eminescu este idolul incontestabil al tuturor și totuși prea puțin îl cunosc. Când ne fură careva identitatea, iar noi ne lăsăm furați, EMINESCU SĂ NE JUDECE! Când latina-i slovă nu mai poate repara, EMINESCU SĂ NE JUDECE!", a scris Fuego pe un site de socializare. 

El a publicat şi o melodie care vorbeşte despre Eminescu, a lui Ion şi al Doinei Aldea Teodorovici. 

vica blochina si bianca patrichi jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
cub oana niculescu mizil png
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
cub gina pistol smiley png
image
image
image
image
image
image
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png
Gabriela Cristea poza principala jpg
Pepe la alergare  jpg
Pamela Anderson jpg