Mic ghid de vizitare a Parisului, de la Mihai Jurcă


    “Parisul nu înseamnă numai cozi interminabile la Muzeul Louvre, alba-neagra la poalele Eiffel-ului,  sau cete de turişti care aşteaptă să intre în Catedrala Notre-Dame. Parisul e elegant, rafinat, ticsit de locuri bune unde poţi mânca, unde poţi sta
“Parisul nu înseamnă numai cozi interminabile la Muzeul Louvre, alba-neagra la poalele Eiffel-ului, sau cete de turişti care aşteaptă să intre în Catedrala Notre-Dame. Parisul e elegant, rafinat, ticsit de locuri bune unde poţi mânca, unde poţi sta

Toamna este anotimpul ideal pentru city break-uri, iar dacă te gândeşti cumva să alegi Parisul, rupe-ţi câteva clipe înainte pentru documentare. Dacă ştii să cauţi cel mai ieftin bilet de avion, cea mai bună cazare, unde să mănânci, cu ce mijloace de transport să circuli şi ce poţi să vizitezi în doar 2-3 zile, poţi face economii considerabile şi, în acelaşi timp, vei avea o vacanţă de neuitat.

Mihai Jurcă, prezentatorul rubricii Meteo şi a „Pastilei de călătorie” de la Antena 1, a fost şi el recent la Paris, iar la întoarcere a realizat pe blogul său un mic ghid de vizitare a acestui oraş. Ne spune că de la Aeroportul Paris CDG la Gara Montparnasse există cursă directă de autocar – Le Bus Direct. Un bilet dus costă 18 euro, dar cacă îţi achiziţionezi şi returul tariful ajunge la 31 de euro. E cea mai confortabilă variantă. De asemenea, specialistul în călătorii te îndeamnă să iei oraşul la picior. “Tu vezi o distanţă de 2-3 km între două obiective turistice şi vrei să iei metroul. S-ar putea ca pentru doar câteva staţii să schimbi metroul de două ori, iar unele traversări între magistrale sunt lungi de tot”, spune Mihai. 

Toamna e o perioadă mai bună de vizitat Parisul faţă de primăvară, pentru că vremea e mai puţin capricioasă
Toamna e o perioadă mai bună de vizitat Parisul faţă de primăvară, pentru că vremea e mai puţin capricioasă

E bine de ştiut că Parisul este un oraş scump, o cafea şi un sendviş încep de la 4 euro. Caută să cumperi din supermarketuri. Poţi să-ţi iei nişte baghete delicioase, brânzeturi şi afumături din care ies nişte sendvişuri numai bune de mâncat la un picnic în parc.  În ceea ce priveşte obiectivele turistice, dacă pui pe o hartă locurile cele mai importante şi cunoscute, vei vedea că ele sunt practic de o parte şi de alta a Senei, mai spune Mihai. Astfel, dacă te ţin picioarele, poţi merge pe jos pe tot parcursul Senei, din atracţie în atracţie. Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, grădinile şi palatul Versailles, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Damme, Moulin Rouge sau Basilica Sacre-Coeur sunt doar câteva dintre atracţiile Parisului. Poţi să iei în calcul şi un tur cu autobuzul etajat sau o croazieră pe Senna, mai ales seara, când clădirile luminate dau apei un farmec aparte.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
rebeca pascu jpg
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub andreea antonescu png
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
Ronaldo, cu nasul spart în partida Cehia - Portugalia FOTO EPA EFE
image
image
image
image
Bianca Brad podium jpg
Smiley si Horia Moculescu
cub puya tudor chirilă png
cub brigitte pastramă png
culita sterp daniela iliescu jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg