Mihaela Bilic, avertisment pentru părinţi! Ce sfaturi oferă medicul nutriţionist

Ultima actualizare:

    Mihaela Bilic, unul dintre medicii nutriţionişti renumiţi din RomâniaFoto: Arhivă personală
Mihaela Bilic, unul dintre medicii nutriţionişti renumiţi din RomâniaFoto: Arhivă personală

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic (42 de ani) a mărturisit, recent, că este convinsă de faptul că, atunci când copiii devin obezi, e doar din vina părinţilor.

Mihaela Bilic a publicat, pe contul personal de Facebook, câteva rânduri în care oferă sfaturi tuturor părinţilor care au copii cu tendinţe de îngrăşare.

Iată care sunt sfaturile celebrului medic nutriţionist!

“Nu grăsimea îi îngraşă pe copii!

Când un adult e supraponderal putem spune că e pe proprie răspundere, că şi-a făcut-o cu mâna lui. Însă, când vine vorba de copii, tragedia e mult mai mare pentru că kilogramele în plus sunt vina părinţilor.

Un copil e crescut de familie, nu face ce-l taie capul, deci ideile, obiceiurile, tot ce ţine de viaţa lui are amprenta pregnantă şi definitivă a concepţiilor părinţilor. Iar aici lucrurile sunt greu de schimbat şi influenţat.

Alimentaţia copiilor trebuie să fie bazată pe grăsimi (55%), nu pe proteine. Majoritatea cred că un copil bine crescut înseamnă hrănit cu carne în fiecare zi, însă laptele îl aleg degresat de frică îngrăşatului. Atâta au fost diabolizate grăsimile, încât părinţilor le e frică să le mai dea celor mici. Mare greşeală!

Încă de la naştere, sugarul are nevoie mai ales de grăsimi, proteinele vin mai târziu, după 1 an şi nici atunci în exces. Laptele integral şi untul nu trebuie să lipsească din dieta copiilor, la fel peştele gras, oul, brânză, fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale). Cât despre alimentele procesate recomand moderaţia, decât biscuiţi, patiserie şi prăjiturele, mai bine o banală felie de pâine cu unt şi gem!”, a scris pe pagina ei de socializare Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: "A fi părinte este o mare responsabilitate"
Mihaela Bilic: "A fi părinte este o mare responsabilitate"

În plus, aceasta avertizează adulţii ca, atunci când au probleme personale, să nu le arate minorilor, deoarece îi afectează negativ.

„Dacă era nevoie de o confirmare... A fi părinte e o mare responsabilitate

Nici nu ne dăm seama cât de mare impact au asupra copiilor problemele noastre de adulţi. Prejudecăţi, insatisfacţii, nemulţumiri, temeri, dispoziţii bune sau proaste, obiceiuri, toate sunt preluate de copii, mai mult sau mai puţin conştient. Pentru că da, copiii sunt oglinda părinţilor şi, uneori, oglindesc şi lucruri pe care părinţii nu vor sau nu pot să şi le recunoască.

Postarea mea are că scop avertizarea voastră, a celor care aveţi copii: de ei nu vă puteţi ascunde, pentru că sufletul lor micuţ şi sensibil simte adevărul. Aşa că, dacă copiii voştri au probleme, fie ele şi cu mâncarea, uitaţi-va la voi. Şi întrebaţi-vă, cu mâna pe inimă, ce nu merge, unde doare. Pentru că un copil nu se naşte nici obez, nici mofturos, nici neascultător. E doar metodă lui de a-ţi atrage atenţia că e ceva în neregulă cu tine, de a-ţi spune că suferă, că poate tu suferi.

Copiii sunt barometrul stării de bine din familie, prezenţa lor te obligă să vezi şi mai ales să accepţi realitatea. Greu rol, asta de părinte! Aşa că nu lăsaţi problemele voastre nerostite şi nerezolvate să se răsfrângă asupra lor, oricum le preiau automat, fără să vă daţi seama. Deci, că să-i protejaţi pe ei, trebuie, în primul rând, să fiţi voi bine!”, a mai mărturisit medicul nutriţionist, pe contul personal de Facebook.

image
image
image
image
image
image
andreea mantea jpg
Oana  Zăvoranu  cu soțul  ei, Alex jpeg
Oana Roman jpg
image png
antonia instagram jpg
image png
cluj florin salam
gabriela cristea