Mihai Coadă, adevărul despre rolul din «La Bloc»: «Strângeam din dinți»

taifasuri 1 jpeg
2017. Aşa arată acum Mihai Coadă, actorul care a decis să nu mai slujească showbiz-ul, ci pe DumnezeuFoto: Revista Taifasuri

Timp de cinci ani, în perioada 2002-2007, v-aţi amuzat copios, urmărindu-i boroboaţele în serialul „La Bloc”, de la PRO TV. Iată însă că, de ceva vreme, actorul Mihai Coadă, interpretul lui Nelu Curcă, a îmbrăcat haina monahală. Recent, el a povestit, într-un interviu de suflet pentru revista “Taifasuri”, despre serialul care i-a adus celebritatea, păcate, familie şi religie.

În fiecare duminică, Mihai Coadă (64 de ani) sau fratele Mihai este prezent în strana Mănăstirii Turnu, de lângă Ploieşti, interpretând cântări psaltice alături de alţi călugări. Are barbă şi este îmbrăcat în haine monahale, aşa că cu greu poate fi recunoscut.

Actorul a declinat ofertele pentru filmele sau pentru serialele ale căror scenarii contravin învăţăturilor biblice. 

Şi-a amintit şi de producţia de succes “La Bloc”: “Mi-a fost destul de greu. Şi-mi puneau în replici tot felul de chestii cu homosexuali, cu vrăjitoare, o grămadă de lucruri neserioase. Strângeam din dinţi. Le-am spus mereu, dar mă pomeneam cu scenariul şi trebuia să-l facem. Suportam cu greu, ce să fac? Am mai şi refuzat câteodată. Am spus aşa: «Băi, să nu daţi cu diavolul, că nu sunt de acord». Şi singurul care mă scăpa de acolo era Americanu’. El mai spunea câte un «naiba» sau nebunule. Sfânta Scriptură zice: «Dacă îi zici prost unuia, eşti demn de judecata Sinedriului, iar dacă-i zici unui om „nebunule”, eşti vrednic de osânda veşnică». Trebuia să-mi înţeleagă şi mie nişte lucruri de-astea, pentru că aveau nevoie de mine, să meargă serialul în continuare”, a povestit Mihai Coadă.

simeon stalpnicul png
2002. Serialul “La Bloc” a creat, la vremea aceea, o isterie naţională. Nelu Curcă era un personaj extrem de iubit

Pe platourile de filmare s-a ales cu o poreclă amuzantă: “Cred că ei se uitau ca la felul 14 când mă duceam cu borcanele cu mâncare de post pregătite de soţia mea. Eram numit «Regele borcanelor», dar cu mâncarea aia, de bame, de spanac, le făceam poftă”.

Mihai Coadă crede că meseria de actor este plină de tentaţii periculoase: ”N-aş sfătui pe nimeni să se facă actor sau cântăreţ, pentru că este ca pe muchie de cuţit meseria asta. Va fi pus să facă multe lucruri care nu sunt în regulă. Şi va fi ispitit cu preacurvie, cu fumat, cu băut”.

Acesta se gândeşte tot mai serios să se călugărească: ”Dacă aş intra în mănăstire, trebuie să iau înţelegere şi binecuvântare de la soţie şi o binecuvântare de la duhovnic. Altfel, nu se poate. Să-i laşi de izbelişte nu se poate”.

Fratele Mihai este mulţumit de viaţa la mănăstire: “E frumos, armonie, linişte. Mai joc doar în spectacole religioase, l-am întruchipat pe Sfântul Antim Ivireanul”. Mai multe amănunte interesante puteţi citi în noul număr al revistei “Taifasuri” care se găseşte pe piaţă.         

simeon stalpnicul png
Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
andrei rosu mihaela bilic png
cub muzica populara braconier png
image png
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
FotoJet jpg
Charlene de Monaco
Lidia Buble Foto Captura video jpg
Petrescu2 jpg
image
image
image
image
david pușcaș PNG
Paula și Leo Iorga
andrei rosu mihaela bilic png
ramona manole ionita clejani  (2) jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
image png