Mihai Constandache, ex ”Chefi la cuțite” a făcut 500 de cozonaci, de Paște! Care este secretul acestuia?

Solistul de muzică populară cunoscut din primul sezon al reality-showului "Chefi la cuțite", de la Antena 1, a devenit, în ultimii ani, expert și în cozonaci. Mihai Constandache îi prepară la Brăila, orașul său natal și locul unde s-a mutat pe timp de pandemie.

Mihai Constandache a făcut și anul acesta 500 de cozonaci
Mihai Constandache a făcut și anul acesta 500 de cozonaci

Anul acesta, solistul de muzică populară și-a depășit recordul de făcut cozonaci, de unul singur, în propria cofetăriae pe care și-a deschis-o în Brăila. Peste 500 de cozonaci proaspeți, 100% naturali, făcuți în două nopți. De aceea este și cel mai căutat din oraș! Mihai Constandache ne-a și împărtășit rețeta celebrului lui cozonac, dar ne-a spus și care îi sunt secretele!

Mihai Constandache: „Frământ 45 de minute la ei!”

Mihai Constandache
Mihai Constandache

"Cred că îi fac și cu mare dragoste și îi fac cu grijă, atunci când intru în bucătărie. Dar haideți să vă spun care sunt secretele mele când fac cei mai căutați cozonaci. În primul rând, pun puțină sare în aluat. Așa îi fac să aibă un gust special. Apoi coca trebuie să fie maleabilă și să nu fie vârtoasă. Ca să se rupă fâșii, trebuie să fie frământat foarte bine, circa 45 de minute. Și, nu în ultimul rând, trebuie să folosesc o făină specială", ne-a mai spus interpretul.

Mihai ne-a oferit și ingredientele: un kilogram de făină, 10 gălbenușuri, 300 grame de zahăr, 30 grame de drojdie uscată, 15 grame de sare, 500 mililitri lapte, 300 grame de unt, aromă de vanilie și de rom.

Mod de preparare: Se pune drojdia la dospit cu puțin zahăr, lapte și puțină faină. Zahărul ajută la dezvoltarea mai rapidă a drojdiei. Gălbenușurile se bat cu sarea. Se pune în făină drojdia cu ouăle, apoi laptele cald în care s-a topit zahărul cu aromele.

După ce s-au amestecat bine, se toarnă untul bătut, puțin câte puțin, până se încorporează. Se frământă circa 45 minute, la mână, și circa 15 minute la malaxor. Se lasă la crescut aluatul până își dublează volumul. După, se pune în tăvi, se lasă iar la crescut, până iese puțin mai sus de tavă. Se unge cu gălbenușuri de ouă. Gălbenușul să fie diluat cu puțin lapte. Apoi se bagă la cuptorul încins la 150 grade, timp de 50 minute!", a încheiat solistul cofetar, mândru de cei 500 de cozonaci pufoși făcuți.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
oana roman judecatoare jpg
andreea marin mama colaj instagram jpg
iulia vantur colaj instagram jpg
Designerul vestimentar face parte din delegația Top Line România, alături de Diana Baicu, Daiana Anghel și Marisa Paloma
banner oleg burlacu
cub mariana moculescu horia moculescu png
banner Anamaria Ferentz png
image
actualitate.net
image
actualitate.net