Mihai Morar, scrisoare pentru fiicele lui! "Viaţa este complicată până când iei un copil în braţe"

Ultima actualizare:

    Mihai Morar sărbătoreşte ziua de naştere a fiicelor sale, Mara şi CezaraFoto: Arhivă personală
Mihai Morar sărbătoreşte ziua de naştere a fiicelor sale, Mara şi CezaraFoto: Arhivă personală

Prezentatorul Mihai Morar(36 ani) este cunoscut pentru umorul său şi pentru emisiunile pe care le realizează împreună cu colegul şi prietenul său, Buzdugan. În afara sferei profesionale, el este un om sensibil şi foarte familist după cum demonstrează scrisoarea pe care a redactat-o pentru fiicele sale cu 8 ani în urmă, cu ocazia venirii pe lume a acestora.

Mihai Morar a dezvăluit prietenilor săi virtuali scrisoarea emoţionantă pe care a scris-o în urmă cu 8 ani cu ocazia venirii pe lume a celor două fiice ale sale, Mara şi Cezara. A adăugat că simte acelaşi lucru şi astăzi, când ele împlinesc 9 ani de viaţă. Scrisoarea este încărcată în întregime pe pagina sa personală de Facebook.

"Astăzi împlinim 9 ani împreună. Voi două, mami şi tati. Iar aceste cuvinte le-am scris pentru voi în urmă cu 8 ani. Nu am şters nimic, cum nici nu am adăugat ceva în plus:Voi, amândouă, sunteţi singurele care aş vrea să rămânî în urma trecerii mele. Tatăl vostru şi-a ales o meserie în care doar „azi“ are valoare. Nu vor rămâne după mine nici vorbe cioplite în piatră, nici cuvinte ferecate în coperti, nici portrete prinse în ramă. Tati trăieşte în lumea lui „esti cel mai bun“, iar mâine se poate trezi că în lumea lui „esti un mare nimeni“. Când veţi creşte mai mari o sa vă povestesc cum, într-o vară din tinereţea lui, tati a vazut singur că turmele de oameni care îl purtau în braţe s-au transformat în haite care îl adulmecau. Dar poate că voi ştiti deja asta. În acea vară tulbure, voi eraţi la mami în pântece şi aţi coborât în lume exact în toamna când tati se căznea să arate că e din nou bun, deşi haitele aşteptau să sfâşie un Nimeni.Veţi creşte şi veţi afla că oamenii sunt frumoşi. Aşa cum singure veţi afla că nu oamenii sunt cea mai frumoasa creaţie a oamenilor. Pentru că fuga lor prin lume îi obligă să se urâţească. Eu şi mami trăim ca să vă arătăm lucrurile frumoase care au ieşit din mâna şi mintea omului. Oamenii sunt frumoşi când zâmbesc. Oamenii sunt frumosi când cântă. Oamenii sunt frumoşi când scriu. Oamenii sunt frumoşi când iubesc. Oamenii sunt frumosi când visează şi împlinesc vise. Veţi fi doi oameni frumoşi dacă vă veţi îndrăgosti de cele mai frumoase creaţii ale oamenilor: cuvintele, muzica, iubirea şi locurile minunate de pe Pământ.

V-am scris mai sus despre fericiri. Dar ce stiu eu despre fericire cand eu o invat zilnic de la voi? Sunteti fericite pentru ca stiti sa va jucati frumos, sa radeti senin, sa va bucurati sincer si sa plangeti asemenea. Fericirea e cand va treziti dimineata si dati din maini pentru ca in patut, langa voi, e Patrick, bucata aceea de carpa rosie pe care o strangeti in brate si fara de care nu ati putut adormi in niciuna din noptile de cand ati sosit in casa si pana acum. Fericirea e cand mami si tati au ochii carpiti de somn, iar voi, in creierii noptii, le strangeti in palma cate un deget, va cazniti sa va ridicati in picioare si incepeti sa marsaluiti prin casa purtandu-l in mana cealalta pe Igor, o girafa pe care inca nu ati intrecut-o in inaltime. Dar o sa vedeti ca oamenii mari nu sunt fericiti tot timpul. Cu cat trece viata, fericirea nu se mai calculeaza in ani, ci in secunde. Pentru ca oamenii mari uita sa fie copii. Iar ca sa fii fericit la orice varsta conditia esentiala e sa redevii copil.

Da, tati e fericit! Acum un an si ceva, intr-o dupa-amiaza de toamna, am intrat speriat intr-o sala pe usa careia scria „Nou-Nascuti. Terapie Intensiva“. Simteam ca lumea se pravaleste peste mine. Ati venit atunci mult mai devreme decat va asteptam. Dar cand am ajuns in fata unui incubator pe care scria „Morar 1 – 1,800 kg“ si „Morar 2 – 1,250 kg“, milioane de senzatii bune mi-au strapuns corpul. Desi medicina va vedea viata prin prisma unor aparate care palpaiau, eu mi-am vazut atunci prima oara viata prin ochii a doi copii. Si de atunci am incetat sa mai vad viata prin mine. De ce oamenii sunt atat de incrancenati? De ce alearga atat de mult pentru scopuri mici? De ce ura e mai bine vazuta decat dragostea? Viata e atat de complicata pana cand iei un copil de mana si incepi sa vezi lumea prin ochii lui. Iar cand in casa ta sunt doua perechi de ochi prin care sa te uiti in jurul tau, stii ca minunile exista", este mesajul scris de Mihai Morar. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
† Iurie Darie jpeg
cub Alexandru Ciucu png
gabriela botezat irinel columbeanu jpg
banner Oana Zăvoranu și Alex Ashraf png
ela craciun jpg
banner ioana și ilie nastase png
lora ionut ghenu colaj instagram jpg
front sabie 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net