Mii de oameni pe străzile Craiovei la înmormântarea lui Petrică Mîțu-Stoian! Lacrimi de durere: «Mîțu nu pleca, Oltenia nu te va uita!»

Ultima actualizare:

    O mare de oameni a umplut străzile Craiovei la înmormântarea lui Petrică Mîțu-Stoian!
O mare de oameni a umplut străzile Craiovei la înmormântarea lui Petrică Mîțu-Stoian!

E jale de nedescris la Craiova! Oltenia toată este în doliu! Marele artist Petrică Mîțu Stoian, trecut fulgerător în lumea de dincolo la doar 61 de ani, este condus miercuri, 10 noiembrie, pe ultimul drum! Mii de oameni au venit să își ia rămas-bun de la cel care a fost emblema Olteniei, Petrică Mîțu-Stoian.

UPDATE 15.50 După slujba de la biserica Mântuleasa, trupul neînsuflețit al artistului a fost dus cu mașina funerară albă la Cimitirul Ungureni, unde artistul își va dormi somnul de veci. Familia și-a dorit ca chipul artistului să fie văzut de toți cei care vor să-i aducă un ultim omagiu, astfel că a închiriat un capac de sticlă frigorific, care acoperă sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului. Familia a scos o sumă importantă de bani din buzunar pentru capacul frigorific de sticlă. Acesta a fost închiriat cu prețul de 200 de lei pe oră. Maria Loga, una dintre cele mai bune prietene de-ale lui Petrică Mîțu Stoian, a îngenuncheat de durere la mormântul marelui artist, după ce acesta a fost coborât în cavou. Femeia și-a luat rămas bun de la artist în lacrimi.

UPDATE 13:00 Sicriul cu trupul neînsuflețit la marelui artist a ajuns la biserica Mântuleasa unde un sobor din 9 preoți a oficiat o nouă slujbă de înmomântare. Sora cântărețului și impresarul artistului, Doru Goșman, au dat declarații în fața polițiștilor din Craiova, cu doar două ore înainte de a începe înmormântarea. „Mi-au luat declarație. A trebuit să spun tot ce sa ăntâmpalt cu el în ultimele 16 ore înainte să moară. Eu m-au luptat cu el, și eu și Enceanu, i-am zis să nu se ducă acolo.A fost greșeala lui, care i-a fost fatală! Nu trebuia să se ducă acolo. Multumesc lui Dumnezeu că nu m-am dus și eu cu el. Dacă mă duceam cu el spuneau acum că eu l-am dus”,  a declarat Doru Goșman, la România TV. Petrică Mîţu Stoian a avut parte de o moarte violentă, arată datele preliminare ale necropsiei, prezentate miercuri dimineaţa, în exclusivitate, de România TV. Potrivit surselor, necropsia a arătat că artistul a suferit sângerări la nivelul plămânilor în urma unei contuzii pulmonare. Avea plămânii afectaţi în proporţie de 70%, iar alveola pulmonară era afectată de traume.

Strada A.I. Cuza din Craiova e blocată de miile de oameni care au venit să-i aducă un ultim omagiu artistului, plecat prea devreme din această viață. Slujba de înmomântare pentru Petrică Mîțu-Stoian a avut loc la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, unde corpul artistului a fost depus în toate aceste zile. Colegii de breaslă ai artistului, dar și cei de la Doina Gorjului, sunt prezenți la înmomântare. Artistul este condus pe ultimul drum în acordurile muzicii populare pe care a slujit-o toată viața. Trupul neînsuflețit al artistului este purtat pe străzile Craiovei în limuzina mortuară. Acesta va ajunge la biserica Mântuleasa, unde va mai avea loc o slujbă, iar mai apoi la locul de veci din cimitirul Ungureni. Artistul a ales să-şi doarmă somnul de veci lângă soţia impresarului său, femeia care a avut grijă de imaginea lui. Pe cavou au fost inscripționate câteva versuri care aparțin Veronicăi Micle. ”Și pulbere, țărână de tine s-a alege/ Căci asta e a lumii nestrămutată lege, /Nimicul te aduce, nimicul te reia/Nimic din tine-n urmă nu va mai rămânea”, este scris în partea de sus, lângă cruce.


    Artistul este condus pe ultimul drum în acordurile muzicii populare pe care a slujit-o toată viațaFoto: Oltenia TV
Artistul este condus pe ultimul drum în acordurile muzicii populare pe care a slujit-o toată viațaFoto: Oltenia TV

Sicriul artistului, înfășurat în tricolor!

Trupul defunctului este îmbrăcat în straie populare, iar sicriul în care este depus artistul este înfășurat în tricolor. Mulțimea îndurerată prezentă la căpătâiul artistului pe ultimul drum strigă:” Mîțu, nu plece, Oltenia nu te va uita!”

Procurorii criminaliști au ridicat, în cursul zilei de miercuri, imagini de pe camerele de supraveghere de la clinica de lux unde Petrică Mâțu-Stoian a fost supus unui tratament în camera hiperbarică. La clinica de lux din Cheile Nerei un alt pacient a avut aseară nevoie de ingrijri de urgenă după ce i s-a făcut rău, în urma aceluiași tratament controversat cu oxigen în camera hiperbarică. Înainte de înmormântare, rudele cântărețului au fost solicitate să se prezinte la audieri, la sediul IPJ Dolj. Procurorul din dosarul morții suspecte a ajuns la Craiova. „Am primit un telefon de la un polițist din Reșița că la ora 10 sunt invitat la Poliția Craiova pentru interogatoriu. Ştiu că o să fiu eu și sora lui. L-am sunat și l-am rugat să nu se întârzie mai mult de ora 10, pentru că eu conduc înmormântarea. A zis că nu o să dureze mult și încearcă să vină mai devreme de 10”, a spus impresarul şi prietenul artistului, Doru Gușman, potrivit România Tv.


    Slujba de înmomântare pentru Petrică Mîțu-Stoian a avut loc la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova
Slujba de înmomântare pentru Petrică Mîțu-Stoian a avut loc la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid. Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului artistului. Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nici o astfel de şedinţă. Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja gravă când a fost internat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
edi iordanescu sportpictures1 jpg
image
image
image
image
image
image
Banner vedete la plajă
banner Livia Graur
image png
image png
image png
image png
banner Anca Turcasiu png
mihai petre elwira colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net