Mircea Albulescu ar fi împlinit 84 de ani. S-a însurat la 22 de ani, cu iubirea vieții sale

Ultima actualizare:

    Marele actor Mircea Albulescu ar fi împlinit vârsta de 84 de ani. S-a însurat la 22 de ani, cu iubirea vieții saleFOTO: adevarul.ro
Marele actor Mircea Albulescu ar fi împlinit vârsta de 84 de ani. S-a însurat la 22 de ani, cu iubirea vieții saleFOTO: adevarul.ro

Marele actor Mircea Albulescu a fost iubit toată viața. S-a căsătorit la 22 de ani, iar timp de peste 50 de ani a fost alături de aceeaşi femeie, Maria. După ce soţia sa a pierdut lupta cu cancerul, în 2007, Albulescu nu a mai fost acelaşi om. La data de 4 octombrie, ar fi împlinit 84 de ani.

Marele actor Mircea Albulescu ar fi împlinit 84 de ani, la data de 4 octombrie. Iorgu Constantin Albulescu, după numele din buletin, a pășit pe scena teatrului cu respect și plecăciune pentru spectatori. Așa spunea marele actor român. A urmat o școală de arhitectură, trebuia să fie dascăl, dar a fost prea talentat și a fost remarcat imediat de marile nume din teatrul românesc.

Cum a ajuns actor Mircea Albulescu

A ajuns să urce pe scenă pe negândite, dintr-o privire aruncată unei fete. Fiind pe urmele ei, tânărul de-atunci, elev la Școala Medie de Arhitectură, Mircea Albulescu a intrat într-un Ateneu Popular cum erau numite casele de cultură. ”M-au chemat să cânt în cor. Dar nu prea știam. M-au pus să dansez, aveam picioarele cam legate. Ce să fac? O doamnă care lucrase la Teatrul Național mi-a propus să intru în trupa de teatru, unde am rămas până în 1950”, a povestit Mircea Albulescu într-un interviu mai vechi.

La Institutul de Teatru, a fost elevul Aurei Buzescu. Nici nu a apucat să termine facultatea, că Lucia Sturza Bulandra l-a și remarcat și l-a luat în trupa teatrului pe care marea doamnă îl conducea. După sute de roluri pe scenă și de film, Mircea Albulescu s-a pensionat în anul 1997.

Maria, marea iubire a lui Mircea Albulescu

Mircea Albulescu s-a căsătorit la 22 de ani cu Maria, iar dragostea lor a durat peste 50 de ani, până ce Maria  a fost răpusă de cancer, în 2007.

Pe soție, a cunoscut-o la un ceai. A ”furat-o” de lângă băiatul cu care se întâlnea în acea vreme. Împreună au trecut prin multe. S-au chinuit mulți ani să aibă un copil, pe Matei. Boala soției a fost o lovitură puternică, neașteptată.

În ultimii 10 ani din viață, Mircea Albulescu a fost trist

În ultimii 10 ani din viață, maestrul scenei româneşti declara că simte tot mai des prezenţa soţiei sale, poate pentru că este tot mai aproape de ea.

”Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo”, a spus artistul la emisiunea ”Dincolo de aparenţe”, de la Antena 2, în 2015.

De durere, a ”fugit” de acasă vreo opt luni pentru că nu mai suporta să trăiască printre amintiri. A renovat complet casa ca să poată reveni.

După moartea soţiei sale, marele actor nu şi-a refăcut niciodată viaţa şi s-a înstrăinat chiar şi de apropiaţi. Totuși, a aranjat un altar în memoria soţiei, în care a așezat cu grijă zeci de poze.

Ajuns la vârsta de 80 de ani, Mircea Albulescu a fost supus unei operații pe cord deschis. Se pare că actorul s-a îmbolnăvit de inimă imediat după decesul soției sale. A suportat o intervenție chirurgicală pe cord deschis și i s-au montat trei stenturi.

Inima a rezistat până pe 8 aprilie 2016, când Mircea Albulescu ne-a părăsit. Avea 81 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
image png
Banner Enceanu Tantareanu
banner ilinca vandici png
ianis hagi si elena nunta jpg
banner catalin botezatu png
Diskoteka Fun Factory jpeg
iulia vantur salman khan jpg
Cântăreața a realizat și o colecție de haine, de geci și tablouri pictate, unisex
image
actualitate.net
image
actualitate.net