Mircea Solcanu, viață nouă după operația pe creier. Unde s-a retras și cu ce se ocupă fosta vedetă TV

Ultima actualizare:
† Ionuţ Anghel a murit în 2013, sfâşiat de câini
† Ionuţ Anghel a murit în 2013, sfâşiat de câini

Mircea Solcanu, fost prezentator al emisiunii ”PoveŞtiri de noapte” (Acasă TV), a fost nevoit să renunţe la micul ecran, în urmă cu cinci ani. Nu şi-a mai găsit un loc de muncă în televiziune, în urma comentariului acid la adresa familiei lui Ionuţ, puştiul sfâşiat de câini, aşa că s-a reprofilat. Retras în oraşul natal, Constanţa, Mircea şi-a lăsat plete de Făt-Frumos şi a devenit student la Actorie.

Fost prezentator tv, Mircea Solcanu (43 de ani) şi-a luat timp pentru a se îngriji în principal de sănătatea sa. În 2012, el a fost nevoit să treacă printr-o intervenţie chirurgicală extrem de riscantă la Viena, pentru îndepărtarea unei tumori la cap. 

Operaţia a reuşit, cu succes, dându-i răgaz să îşi reevalueze priorităţile: “Pur şi simplu, am murit puţin pe parcursul intervenţiei chirurgicale, dacă pot spune aşa. Treaba cu luminiţa de la capătul tunelului este adevărată, dar nu e o luminiţă, ci un ditamai reflectorul. Acum, pot spune că nu trebuie să-i mai plângem pe morţi, ci mai degrabă să ne plângem pe noi. Dacă Dumnezeu m-a lăsat în viaţă, am decis să le spun şi altora experienţa mea. Am schiţat deja cartea”, a declarat el, imediat după operaţia suferită. 

Cabral şi Mircea au prezentat ”PoveŞtiri de noapte” (Acasă TV)
Cabral şi Mircea au prezentat ”PoveŞtiri de noapte” (Acasă TV)

Vedeta tv s-a dedicat proiectelor de voluntariat activând în zona apărării drepturilor animalelor. După o perioadă în care a dus o viaţă discretă, Mircea Solcanu s-a hotărât să îşi urmeze o pasiune mai veche – actoria. 

El s-a înscris la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, unde a susţinut examen în sesiunea de vară şi a fost admis la „fără taxă“, la specializarea Artele spectacolului (Actorie).În calitate de student-boboc, Solcanu a fost prezent alături de colegi marţi, 1 octombrie, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020. Ceremonia s-a ţinut la Constanţa în Piaţa Ovidiu, pentru toate instituţiile de învăţământ superior din oraş. Vedeta tv a declarat că şi-a dorit întotdeauna să studieze arta actoriei cu profesionişti, fiind înclinat de mic către scenă. „Am început o altă aventură“, a afirmat el. 

Alături de colegii lui, studenţi-boboci
Alături de colegii lui, studenţi-boboci

„În prezent, în Facultatea de Arte, în cadrul celor trei domenii de licenţă – Muzică, Teatru şi Arte plastice, decorative şi design -, îşi desfăşoară activitatea 43 de cadre didactice titulare, şi studiază 182 de studenţi. Absolvenţii facultăţii sunt licenţiaţi în procent de 100%, marea majoritate a acestora găsindu-şi locuri de muncă în instituţii de învăţământ, de cultură sau cu profil artistic din ţară sau din străinătate, fapt ce confirmă buna lor pregătire în domeniul studiat“, se arată în prezentarea facultăţii de la „Ovidius“. 

În Constanţa există trei teatre: Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii şi Tineret. Actorii constănţeni sunt deseori selectaţi pentru roluri însemnate din producţiile cinematografice. 

I-a jignit pe părinţii lui Ionuţ Anghel

Anul 2014 nu a fost unul de bun augur pentru Mircea Solcanu, fosta vedetă a postului Acasă TV. 

O postare pe Facebook l-a costat scump, fiind concediat de trustul PRO TV după ce a comentat pe marginea unui subiect extrem de delicat. Mai exact, acesta i-a acuzat pe părinţii băieţelului sfâşiat de câini în septembrie 2013, Ionuţ Anghel, folosind termeni foarte duri. 


    † Ionuţ Anghel a murit în 2013, sfâşiat de câini
† Ionuţ Anghel a murit în 2013, sfâşiat de câini

“Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. Ce sumă aţi încasat în urma participării la emisiuni TV, acelea care se desfăşurau când copilul vostru era pe catafalc?”, a şocat Solcanu opinia publică. 

După o discuţie cu reprezentanţii postului tv acesta a retractat tot, însă a fost nevoit să se retragă de pe micul ecran.

image
image
image
image
image
image
Alain Delon jpg
lena enache instagram jpg
429803925 2634655390034738 3657243641912967614 n jpg
Dan Negru la Auchan FOTO Faceb D negru jpg
cristina siscanu gabriela cristea facebook jpg
banner oana roman plânsă png
sebastian stan ursul de argint profimedia jpg
banner adda png
image
actualitate.net
image
actualitate.net